Dit jaar sterk overwogen om een 2 schaar wentelploeg te kopen. Maar aangezien ik nog nooit eerder geploegd had eerst opzoek gegaan naar een te huren ploeg. Ze hadden niet kleiner dan 3 schaar wentel.

Deutz-Fahr DX 4.30

KlaasM
Dit jaar sterk overwogen om een 2 schaar wentelploeg te kopen. Maar aangezien ik nog nooit eerder geploegd had eerst opzoek gegaan naar een te huren ploeg. Ze hadden niet kleiner dan 3 schaar wentel. De Deutz had er wel de mouwen vol aan om hem te tillen maar op het land liep die er toch best mooi over. In het begin even aan het zoeken geweest naar een enigszins kloppende afstelling maar daarna brulde die er lekker over.

Reacties

new holland koen
De ploeg oogt wel groot zo ja achter het Deutzje!
Mooi dat t goed gaat👍
+1
Fendt926Driver
Mooie combi zo.
Maar met nette frontgewichten ervoor moet het toch mooi gaan
+1
KlaasM
@Fendt926Driver hangt 300 kilo aan. Dat is ook het maximale. Volgens mij zijn er wel grotere Deutz gewichten maar dat lijkt me voor een 2wd net gek zat. Ik smeer de vooras nu al extra vaak door.
casejxu
@KlaasM dit kan je makkelijk verdubbelen hoor! En extra vaak smeren is niet persee nodig. Het beste is om de fussees te smeren met de wielen van de grond. 👌
+1
KlaasM
@casejxu of met de ploeg omhoog. Er hangen er nu 12 van 25 kilo aan. Netjes geschilderd. Dus ik wou er niet zomaar wat bij onder knopen. De trekker wordt verder veel voor transport gebruikt dus dan is het aleen maar voor de show
casejxu
@KlaasM toch tijd voor een fronthef😏
+1
hooidonk
Arme ploeg! 💪🏼

Krijgen we ook nog een foto van je big smile? Of paste die niet meer tussen je oren?
KlaasM
@hooidonk hahaha, ik zal is kijken. Ik bestuur de machine wel. M’n broertje en mede-eigenaar maakt de foto en geniet van de sound
fordson
Hoeveel pk is die deutz dan ? Wil ook nog ploeg kopen vant jaar en zit te denken aan drieschaar ploeg achter ford 5000 75 pk
KlaasM
@fordson Dit type heeft 70 pk zonder turbo. Het is een 3.8 liter zo uit mijn hoofd. Volgens mij is hij wat vermogen betreft nog helemaal standaard.
fordson
@KlaasM okee oo dat trekt die dat die van mij ook wel
daan knol
Volgens mij hangen wij de zelfde ploeg achter de 6150 😅
jasper-santing0
Buurman had er een 305ls voor staan😎
105ls78
Mooi werk zo 👌💪
john deere 7810
Kan mooi zo! mooi werk he? we ploegen hier de laatste jaren met een john deere 2120, 67pk. maar trekt hem stationair nog weg na het afstellen. alleen de pompdruk moest iets gekieteld worden om hem uit de grond te krijgen.
KlaasM
@john deere 7810 De Deutz moest zich ook wel even schrap zetten om het te tillen. Het had de nacht ervoor net meer dan 10MM geregend. Dus het trok nog wel een beetje zwaar.
SJB533
16 duims ploeg, Klaas? Wel een mooie manier, om het luie zweet eruit te werken, bij zo'n trekker. 💪🏽
+1
KlaasM
@SJB533 18 inch..
marceldeutz
Er passen ook wel 40kg gewichten aan. Dan heb je 400kg. Ik zit er over te denken om andere ploeg te nemen nu mijn trekker groter is. als je belangstelling hebt voor mijn kverneland 3 schaar wentel laat het dan maar horen!
MRVNDT
@marceldeutz 480 kg, omdat er 12 houdertjes zijn 😁
@MRVNDT 540 bij 45 kg gewichten 💪🏻
+1
MRVNDT
@ronald-deutz-fahr naar ons weten zijn er geen 45 kg. 38-42, verschillend in het Hoogte. Dan het 50 en 60kg (230/250/8.30) en die kleinen van 25. hebben nu al over 15 verschillende soorten gevonden allen dx
@MRVNDT ik zal morgen even kijken, maar ik dacht echt dat wij 45ers hebben.
KlaasM
@MRVNDT klopt er hangt nu 12 x 25 kilo aan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!