Foto van een Ford 7840 1e snede aan het maaien. Moeten maar een bredere maaier hebben. De trekker is te sterk voor deze.

Ford 7840

Foto van een Ford 7840 1e snede aan het maaien. Moeten maar een bredere maaier hebben. De trekker is te sterk voor deze.

Reacties

new holland koen
Hoe breed is deze maaier dan?
Wij maaiden vroeger altijd met een 2.80 maaier met kneuzer aan de 7840.
+1
TeunFendt
@new holland koen ziet er naar uit dat deze kneuzer Loos is.
+1
Pieter Buren
@TeunFendt 2.80 zonder kneuzer
Hkramer
@Pieter Buren heb nog wel een goedwerkende vicon cmp 2901 staan 290 met kneuzer.
+4
dx3.10
Met zo’n snede wat daar staat heb je ook snel pk’s over....
Pieter Buren
@dx3.10 denk dat de foto een vertekend beeld geeft door het bewegen, want het gras was daar even hoog als het kleed van de maaier. Bij de slootkant viel het me wel tegen.
new holland koen
@Pieter Buren op de foto lijkt het idd 10x niks😅
En naar wat voor maaien wil je dan?
4 meter?
+1
Pieter Buren
@new holland koen 320 of 360 zonder kneuzer. Maar deze maaier is nu pas 4 jaar oud. Toen we die kochten was de 6610 de grootste trekker.
+1
TeunFendt
@Pieter Buren Misschien krone easycut 400. Ik vind dat een best mooie maaier maar wij willen maaien met kneuzer
new holland koen
@TeunFendt Wij maaien idd ook niet zonder kneuzer.
Achter nu een krone easycut 320 en dat bevalt goed.
Voor een 3 meter vicon maar die heeft zn beste tijd wel gehad.
+1
Ik weet niet of je front hef en pto heb maar dan is een kleine front en achter maaier eigenlijk het mooist met deze trekkers. Ze staan vrij smal op de banden en ik merk dat die van ons het niet zo leuk vind met de krone 320 met kneuzer eraan. Pk’s heeft hij er wel genoeg voor maar in de bochten neemt de maaier de trekker mee en de hef is er ook net iets te licht voor met het omhoog halen in de bochten.

Als je zonder kneuzers maait zal een 4m brede maaier wel wat gaan hangen maar de trekker zal het makkelijk aan kunnen. Echter denk ik dat je de meeste capaciteit met deze trekker haalt door bijv voor 2,40 te hangen en achter 2,40
new holland koen
@bernard-vant-klooster kan ik me volledig in vinden wat je zegt!
Wij hangen onze easycut 320 ook niet aan de 7840.
+1
deJong
@new holland koen

is een brede getrokken maaier niet wat? Dan houd je de hef ook nog intact. Zag laatst een 4m krone met kneuzers voorbij komen. Dat leek mij ook wel wat als ik mooi vlakke grote percelen had.
new holland koen
@deJong Ja, getrokken lijkt mij ook we mooi opzich.
Ik ben zelf meer fan van de triple maaier, dus als we ooit een nieuwe achtermaaier nodig hebben lijkt dat me wel wat.
Maar voor @Pieter Buren is getrokken wel iets heel moois denk ik!
Pieter Buren
@bernard-vant-klooster Frontmaaier is misschien ooit nog een mogelijkheid. Maar dan moet er ook een fronthef en pto op. Dat de trekker in de bocht over het land glijdt kan ik me met deze 2.80 ook wel in vinden.
@Pieter Buren een blokje frontgewichten doet ook al wonderen
Pieter Buren
@bernard-vant-klooster maar hij glijdt juist met de achterwielen. Of helpt het dan ook?
@Pieter Buren dan drift je haast over het perceel heen haha

Frontgewichten helpen wel als je in de bocht de maaier omhoog doet en niet wil dat de trekker rechtdoor blijft gaan terwijl je stuurt. Als jij met de achterbanden weet te glijden in de bocht zal het weinig uitmaken of je er een frontgewicht op hebt. Denk dat je dan beter gewoon paar keer terug kunt schakelen
+1
Op zoiets kom je dan uit. Is wel een 8340 maar heeft dezelfde achterbrug ed. Met 105 pk moet 5 meter zonder kneuzer ook nog wel te trekken zijn.
Zo kan het natuurlijk ook maar ik denk dat je trekker dan niet heel lang mee gaat (deze zal wel flink opgekieteld zijn)
en met een easycut 320 ziet het er zo uit
+1
T6020 power
@bernard-vant-klooster 3m voorop is wel makkelijk heb je meer speling en eventueel voor stalvoeren hoef je lang niet zo vaak door het land te rijden. Dan maar iets smaller achter maar daar kan deze 2.80 van een paar jaar oud mooi aan blijven hangen.
Je kunt meter 12km/h rijden met 5.5m dan 2.80 en 22km/h is mijn mening. Maar op beide manieren word het gras wel gemaaid 👌🏼😋
DualPower
Maaien gaat pas echt pk's kosten als het hard moet. Wij maaiden met onze 7610 jarenlang met front+achter combi zonder kneuzer, 2.70 in de fronthef en 3m achter. 10km/u ging prima, alleen was koeling de beperkende factor

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!