Kijk, daar heb je Loon en verhuurbedrijf Marco Spruit  (Vlist) × met een Fiat Hitachi FH 130. Tegenwoordig een kantelstuk aan het oude beestje, onder het mom van is altijd makkelijk
😆

Fiat Hitachi FH 130

Kijk, daar heb je Loon en verhuurbedrijf Marco Spruit (Vlist) × met een Fiat Hitachi FH 130. Tegenwoordig een kantelstuk aan het oude beestje, onder het mom van is altijd makkelijk
😆

Reacties

1046
Gemak dient de mens
+1
wim-same
@deutzieee Veel succes met het kantelstuk. Maar had een draai kantelstuk niet nog handiger geweest ? Maar ja, Kost ook veel meer.
+1
SJB533
@wim-same
En heeft ook z'n beperkingen...
wim-same
@SJB533 Welke beperkingen bedoel jij Sjoerd. Ik heb er ook naar zitten kijken voor mijn Kubota KX027-4, maar vind het gewicht te hoog, ca 400 kg, en de prijs ca € 12000,--.
+1
deutzieee
@wim-same weegt zo'n klein draaikantelstukje 400kg? Als je draaikantelstuk gewend bent wil je ook niet meer zonder hoor dan ben je gelijk verpest. Dit kantelstuk weegt ook rond de 400kg
wim-same
@deutzieee Ja Draai kantelstuk is veel duurder, maar ook veel zwaarder. Het werkt wel ideaal hoor.
SJB533
@wim-same
Opbreekkracht wordt minder, gigantisch gewicht aan het einde van de (originele) lepelsteel.
wim-same
@SJB533 Ja, dat gewicht is het grootste probleem bij mij. de prijs kan je altijd nog over onderhandelen met de opdrachtgever. Maar het gewicht is voor een 3 tonner echt een probleem.
SJB533
@wim-same
Ook voor een 13 tons kraan wel 😉 Wil je prettig werken kunnen met ongeveer dezelfde capaciteit, moet er een stuk van de lepelsteel af.
mdoornekamp
@wim-same Ik draai ook nog steeds met vaste bak aan mijn 057-4. Behoorlijk grote bak. Dus grote happen. Met een draai kantel stuk zal ik behoorlijk in bakinhoud terug moeten. Dus minder capaciteit. En met een beetje handigheid kom je nog een heel eind met de vaste bak.

Aan een 13 tons mobiel wordt het weer een heel ander verhaal.
+1
wim-same
@mdoornekamp ja klopt helemaal. de bakinhoud zal bij ons dan behoorlijk terug moeten, en dat willen we niet.
+1
deutzieee
@wim-same ja draaikantel is wel makkelijker, maar deze konden we voor een mooi prijssie kopen, maar hij lekte hier en daar dus we hebben hem helemaal gereviseerd, en nu is tie weer helemaal APK, maar zit er nu 2 dagen aan. Echt ideaal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat Hitachi FH 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!