Foto van een Trioliet Gigant (voermachine)Even bij de dokter geweest. Onderste vleugels van de vijzel opgelast, paar nieuwe messen, en de hoeken naast waar vroeger de laadklep zat weggehaald. Eerste i

Trioliet Gigant (voermachine)

Foto van een Trioliet Gigant (voermachine)
Even bij de dokter geweest. Onderste vleugels van de vijzel opgelast, paar nieuwe messen, en de hoeken naast waar vroeger de laadklep zat weggehaald.
Eerste indruk op Mengtijd en mengresultaat lijkt positief

Reacties

SJB533
Kun je beter de originele Gigant hebben 🙈
neatocht
@SJB533

Waarom? Die originele soepkommen zijn niks waard.
SJB533
@neatocht @johndeere6230
Jullie happen wel lekker... Kijk eens goed naar deze Gigant en een originele. Wat is het belangrijkste verschil? Wat maakt dat verschil makkelijk?
johndeere6230
@SJB533

Deze is dichtgelast, zal allicht veel schelen, maar vijzel is voor de bak aan de lage kant. Thuis hebben we een dode hoek erin zitten en loopt het voer vast tegen de arm, daardoor mengt die slecht
@neatocht soepkom, bloempot, het kan allemaal. Slechte ervaring mee?
neatocht
@ronald-deutz-fahr

Op stage. Dat bedrijf had het snijraam er nog intact achter zitten. Mengt gewoon niet goed omdat je een dode hoek hebt en bovendien heb je veel extra onderhoud.
@neatocht ah zodoende. Hier exact dezelfde ervaring ermee. Nu bevalt die goed. Zou zo weer een trioliet kopen.
johndeere6230
@SJB533

Neejoh, dat zijn zulke klere dingen, kun je onderhand beter met een krabbak werken. Voor maisrijke rantsoenen gaat het misschien nog wel, maar zo gauw je over de 50% gras heen gaat is het waardeloos en al helemaal wanneer die vol zit
rommert14
@johndeere6230 dacht dat trioliet wel goeie wagens zijn.
+1
johndeere6230
@rommert14

Zijn ook goede wagens, alleen die kleine zelfladers (de gigant) zijn gewoon klere dingen, die grotere zijn al beter en de triomix zijn gewoon goede wagens
SJB533
Quote Reactie van @johndeere6230:
alleen die kleine zelfladers (de gigant) zijn gewoon klere dingen, die grotere zijn al beter en de triomix zijn gewoon goede wagens

Wat zit er nog tussen de Gigant en Triomix? 🤔
johndeere6230
@SJB533

Howw solomix bedoelde ik ipv de triomix, de triomix zijn al wat beter dan de gigant, maar de solomix is gewoon prima
+1
SJB533
@johndeere6230
Solomix is geen zelflader, dus daar hoef je geen concessies te doen op de ideale vorm, zoals bij een G of TM 😉 Ik ben wel gecharmeerd van die zelfladers. Is bij ons ook bewust in het machinepark gekomen, aangezien de trekker met voorlader niet heel geschikt was om mee te laden.
rommert14
@SJB533 ja als je niet op de kilo precies wil laden is het prima zo laden.
+1
SJB533
@rommert14
gewicht wil nog wel redelijk exact, maar het mengen an sich is wel een dingetje. Hadden wij zelf in mindere mate last van, maar als je 50/50 laadt met lang gras, kan ik me voorstellen, dat het minder goed wil.
johndeere6230
@SJB533

Nee dat weet ik, haalde ze even door elkaar. Als je geen voorlader of shovel hebt en toch wil mengen dan is het ook makkelijk, alleen dan wel een tm, die zijn onderin nog wel helemaal rond.
SJB533
@johndeere6230
TM vind ik persoonlijk minder prettig laden. En met 45 pk voeren wordt dan wel erg lastig. Heb geregeld 't kleine trekkertje er voor gezet, omdat de grote druk was met andere werkzaamheden. Vond ik trouwens prettiger, dan die grote bok met cabine...

Heb mijn vader trouwens wel horen zeggen, nadat de shovel kwam, dat met de kennis van dat moment, de mengwagen gewoon een simpele zou worden.
@SJB533 jullie hebben zelf ook een gigant begrijp ik? Hier ook weleens een 40pk ervoor gehad zomerdag. Maar dat Is allemaal netaan, mede door de boventrekhaak met veel oplegdruk.
SJB533
@ronald-deutz-fahr
Hadden. Winter 2010/2011 hebben we de laatste koppel stieren afgeleverd en is de voerwagen dus ook vertrokken. Oplegdruk zaten we niet mee, alleen de wagen vol mais en de aftakas aan was reden om de hoogste versnelling niet in te schakelen op de weg.
@SJB533 ah oké, mais rantsoen dus. Dan zijn het denk ik wel leuke wagens Indd. In een flink vaste kuilbult duurde het Snijder gewoon te lang
SJB533
@ronald-deutz-fahr
Kuilgras was ook wel een bestanddeel, in het begin van de koppel. Meeste kuilgras vulden we trouwens vanuit een blok. En later in de koppel stro, dat drukten we vanaf een dek in de stal zo in de wagen, net als krachtvoer. Als je dat alles rustig tijdens het draaien toevoegt, zal het ook wel schelen, dan in eens een dik pakket vaste massa er in trekken.

Van nood de laatste kuilplaat op gras gelegd, dan is zo'n voerwagen een drama. Niet qua snijden, maar qua ondergrond. En aangezien we toch de koeien nog voerden vanuit blokken, was een extra blok pakken ook net zo makkelijk.
+1
@SJB533 ah, ja daar heb je het al.hier krachtvoer en hooi als eerste in de mengwagen en mengt er gewoon goed door.
Droge koeien rantsoen voor 400kg wil ook prima mengen en snijden
+1
rommert14
@johndeere6230 de 45 kuub heeft vario op de vijzels, als de kongskilde die we nu hebben op is dan ga ik die zeker eens bekijken....
@SJB533 echtniet! Ondertussen draait die 5 jaar zo, maar veel meer plezier mee als in die 10 jaar daarvoor! Gewoon met shovel laden, dat gaat sneller preciezer gemakkelijker en met minder kosten. Wat wil je nog meer, daarnaast mengt die zo veel beter als met een dode hoek van een rechte klep.
casejxu
Ziet er idd goed uit! @neatocht wij zijn zeer content met onze omgebouwde gigant!
SJB533
Ik citeer
Quote:
Onderste vleugels van de vijzel opgelast, paar nieuwe messen, en de hoeken naast waar vroeger de laadklep zat weggehaald.

Als je nu nog een originele had gehad, was dat makkelijker geweest...
@SJB533 Neehoor, met open bovenkant halen ze de vijzel er veel makkelijker uit.
john deere 7810
@ronald-deutz-fahr

meestal wel, een enkele kan gruwelijk vast zitten, dan kun je de wagen er aan op hangen. Opzich prima te doen binnen een dag. scheelt altijd heel veel dat de klant hem schoon aanleverd.
@john deere 7810 oh, ze zeiden dat dat makkelijk kon. Ik heb vantevoren het dekseltje bovenop er even af gehaalt, maar het leek nog mooi gangbaar, niet dat het vol kuilsap en roest zat.
Of ze de vijzel er uiteindelijk uit hebben gehaald weet ik nieteens.
Uiteraard hogedrukspuit door de bak gehaalt, toen nog 2 vrachten gevoerd en daarna even met de luchtspuit erdoor😎
john deere 7810
@ronald-deutz-fahr

Zoals het hoort.

jaa normaal is het ook goed te doen, we hebben er 1 of 2 gehad in het verleden wat echt vast zaten. en die moesten er uit ivm de keering wat lek was van de haakse bak.

ga er maar van uit dat ze hem er uit hebben gehaald, je moet de vijzel ook brandschoon hebben. anders last het voor geen meter met al die kuilsappen. en het is maar 1 bout. takel er aan en hij ligt er uit.
+1
ronald-deutz-fahr
@rommert14 hier zie je de 2 vleugels goed. Werden erg dun en wat korter, dus op laten lassen.
(Ik noem het vleugels, misschien heet het wel heel amders in werkelijkheid)
casejxu
@ronald-deutz-fahr vleugels is wel een bekende benaming. Waar aan merkte je dat ze te kort worden?
+1
ronald-deutz-fahr
@casejxu mengde minder agressief, hij roerde maar wat. Al word het nooit geweldig met deze lage vijzel.
En de uiteinde waren erg dun, kon je een touw op door snijden. Op het knikje sleet die door, daar kwam langzaam een scheur in. Dit oplasssn kostte niet bijzonder veel, en bevalt prima.
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr hier werkte die vleugels juist niet.... draaide alleen maar ballen met die vleugels. Toen we die er af hadden geslepen mengdie stuk beter
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer haha, met vleugel bedoel ik dus gewoon die horizontale plaat, onderste stuk van de vijzel. (Waar dus de strippen op gelast zijn)
Jij bedoeld waarschijnlijk een rechtopstaand iets, aan het einde van wat ik vleugel noem..
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr nee de 2de meenemer als ware. Die jij geheel op de foto hebt
oanejorrit12
@zettelmeyer vind zelf de vijzels van trioliet niet geweldig, wij weken dan kv voor, maar die vijzels hebben overal hoeken waar het blijft hangen. En bakt vast, grootste delen is dicht gelast, maar blijft dat n nadeel vinden.
Balletjes draaien ligt ook wel wat aan het gras, hier ene kuilbult deed die dat ook iets, en met n adere bult niet meer. Zit hier z'n "blok" op de ene vijzel die in theorie t voer omhoog gooit
ronald-deutz-fahr
@oanejorrit12 hebben andere merken dat anders dan? Naar mijn idee hoort trioliet toch tot de betere merken
+1
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr Volgens mij wel minder ja.Als ik het niet vergeet zal ik morgens een een foto maken
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr

(klik om te vergroten)

Hier zie de slijtage wel, die hele las is al weg

(klik om te vergroten)

Dat scheve zegmaar wat smerig is, is er later ingelast want die rand was gewoon vlak dus daar blijft alles opliggen
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer bijzonder. Lost die nog wel een beetje constant dan? Heb je hem er bij je nieuwe kuhn wagen gewoon uitgeslepen?
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr nee losde nog wel redelijk goed, van kuhn zit er nog aan, is niet te vergelijken met deze
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer wat had je daarvoor dan? Trioliet ook?
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr nee was een nieuwe trioliet demo wagen en mochten we samen met ontwikkelaars aanpassen zodat die het goed deed naar onze wensen. Hiervoor kuhn horizontale menger

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Gigant (voermachine) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!