Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6155. Foto is geplaatst door JD BORN 2 FARM op 11-09-2020 om 22:59:15, met 75 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 6155

JD BORN 2 FARM
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6155

Reacties

arjanvw
Jullie hebben wel een flink groot gemengd bedrijf! Zie een flinke stal staan en ook een eigen combine en bietenrooier.
a3vandiejen
Mooie Deutz.
+3
JD BORN 2 FARM
Bedrijf heeft 160 bunder en ze hebben nu rond de 200 koeien aan de melk. Bedrijf is niet van mij hoor, is van me kameraad. Ik ben alleen medewerker voornamelijk bij de koeien
arjanvw
@JD BORN 2 FARM mooi bedrijf! Hoeveel ha hebben ze voor de akkerbouw?
JD BORN 2 FARM
Volgens mij hebben ze een 85bunder voor de koeien in gebruik das gras en maïs. Vaak een 45ha tarwe 12ha bieten en nog wat veldbonen en soms koolzaad of spinazie voor vermeerdering
arjanvw
@JD BORN 2 FARM beetje vergelijkbaar met ons, maar dan hebben we geen veldbonen en iets meer tarwe. Ze rooien zelf hun bieten vanwege lager gewicht rooier of voor de hobby?
JD BORN 2 FARM
Ten eerste hebben ze er een vreselijke hekel aan om iets uit te besteden en ten tweede ook omdat dit veel minder weegt en met mooi weer klop je heel wat grond van de bieten met opladen
arjanvw
@JD BORN 2 FARM Snap beide heel goed!! Wij doen het liefst ook alles zelf, maar sommige dingen kunnen niet goed uit. Helaas is de loonwerker gestopt met 2 fasen systeem enkele jaren geleden. Als er iemand is die het nog wil doen bij ons is hij de man!
SJB533
WKM CLE 130?
JD BORN 2 FARM
Het is een wkm verder heb ik geen idee
Fruitteler 1947
Wat is de uurkostprijs van deze duitse -italiaanse trekker vergelijkbaar met de veel duurderde fendt tractor
+1
Fendt926Driver
@Fruitteler 1947 ligt er enorm aan met welke duitser je hem vergelijkt..
Mijn 926 is 2500 euro minder waard dan 10 jaar geleden dat ik hem kocht.
Zet dat een weg tegen een nieuwe....
+1
arjanvw
@Fruitteler 1947 waarom een vergelijking met een Fendt? En bv niet met een Zetor?
valmet6400power
@arjanvw
Dat is appels met peren vergelijken..
+1
arjanvw
@valmet6400power misschien wel , zijn wel beide trekkers... Begrijp wel wat je bedoelt maar waarom vaak een vergelijking naar Fendt een duurder merk en niet met New Holland of bv JD?
+1
valmet6400power
@arjanvw
Ik denk omdat Fendt wordt gezien als “de beste”. Denk dat je objectief ook wel tot die conclusie komt alleen, in Trekkerland is niemand objectief. Want het feit is dat Fendt gewoon veel duurder is dan de rest en daar wordt dus ook de rest mee vergeleken. Als je zegt van mijn Zetor kost per uur minder dan een Fendt dan schept dat meer beeld dan vergeleken met een New Holland. Omdat iedereen weet dat Fendt zo duur is.
+1
Ruben-Wind
@valmet6400power verschil tussen fendt en de concurrentie wordt ook steeds kleiner.
valmet6400power
@Ruben-Wind
Klopt! Alleen de prijs van Fendt komt niet dichterbij de concurrentie 😂
Fendt926Driver
@valmet6400power hoe kan het dan dat er deutz trekkers zijn die duurder zijn dan fendt
valmet6400power
@Fendt926Driver
Ja hoe kan het dat er hazen zijn die gevangen worden door koeien? De uitzondering bevestigd de regel..
bartjuh
@valmet6400power
Toen mij vorige werkgever ging kijken voor een nieuwe trekker waren de prijzen tussen een fendt(profi) 724 en een jd 6215 r maar nihil zei hij. Toch werd het de jd afgeladen met opties💪
J asper
@bartjuh Gaan tegenwoordig anders een hele boel jd’s eruit voor een fendt vanwege prijs...
arjanvw
@J asper Dat zegt nog niet zoveel.Verhalen zijn er genoeg van wisselingen. Eigenlijk van alle merken wel. En wat altijd precies de reden is... hier een loonwerker in de omgeving die van Fendt naar JD is gegaan vanwege de hoge kosten...
+1
J asper
@arjanvw In dit geval vanwege aanschafprijs,en meerderen.
Fendt612e
@J asper raar want tussen onze nieuwe trekker en n fendt met 900 uur zat nog €25.000 verschil.
J asper
@Fendt612e Dat was ook geen vergelijken, een vario tegen een M.

Waar ik het over heb die hebben allemaal een gelijkwaardige jd tegenover een Fendt vergeleken.
Fendt612e
@J asper zet maar eens n kale fendt tegen over n kale jd, van dat verschil kun je 150 kg fosfaat kopen😉
J asper
@Fendt612e Fendt zonder vario is er niet dus dat is al niet te vergelijken 😉 Zetten we wel een oude Fendt tegenover een nieuwe jd met hetzelfde erop. Jullie 309 tegen de M Van dat verschil kun je nog veel meer fosfaat kopen😅😜
+1
Fendt612e
@J asper goh, dat is dus de reden dat fendt duurder is, omdat ze geen “kale” trekkers verkopen.
Dus t is maar net hoe je het vergelijkt, basic fendt tegenover basic jd
Of met gelijkwaardige opties
+2
arjanvw
@J asper grappige gedachtengang... een Fendt heeft alleen vario dus niet te vergelijken...

Volgens mij moet je kijken naar wat je nodig hebt. In de meeste gevallen is een vario niet nodig. Dus dan is een Fendt wel te vergelijken want dan moeten ze bij Fendt maar zorgen dat ze ook een handgeschakelde bak kunnen leveren.
J asper
@arjanvw Klopt, als je hem daags een beetje voor de mixer en beregeningspomp zet ben je gek als je er een nieuwe Fendt voor zet.
+2
arjanvw
@J asper ben zelf van mening dat een vario alleen tot zij recht komt voor bv rooimachines. Voor de rest is het alleen maar 'leuk' om te hebben.
+1
J asper
@arjanvw Als je zelf een jaar een vario hebt is die mening wel veranderd. Heb liever een trekker minder en dan vaker omkoppelen en dan die met vario en voorasvering, dan een trekker extra.
+3
trean
Nou, ik werk op het werk met alleen maar Vario s en ik ben van mening dat het alleen met bepaalde werkzaamheden waar je ook echt wat te variëren hebt uit kan om met een Vario te rijden, voor transport en zwaar trekwerk zoals ploegen en woelen kun je beter een power shift bak hebben, dat scheelt een bult brandstof of je kunt het met minder pks doen
+1
arjanvw
@J asper je hebt al teveel groen bloed! Haha! Ik ontken niet dat het mooi rijdt, maar het is niet nodig. Wij hebben de hexashift in de trekker en heb ook geen koppeling nodig en op de automaat stand schakelt hij zelf op en af.

Voorheen huurde we elk jaar wel een paar maand een trekker. Daar heeft ook een Fendt 714 en 716 tussen gezeten, reedt prima, maar mis het niet.

Toen wij onze Claas 640 kochten met hexashift, vooras en cabine vering, zat er 30000 tussen met een 716. Later met de 540 zelfde uitvoering vergeleken met een 415 zat dat er weer tussen. Voor dat verschil kan je ook wat leuke machines kopen. Ik blijf een Fendt fan, maar voor mijn portemonnee is tot op heden dit een betere keus.
J asper
@arjanvw Voorlader vond ik vroeger ook niks omdat we shovel gewent zijn. Maar nu we al een poos een vario hebben weet ik het niet. Met een voorlader voeren lijkt mij ook best wel wat nu als de shovel versleten is. Maar dat zien we dan wel weer.

Zo veranderen inzichten toch altijd wel weer wat. Hoop dat trekker ons net zo blijft bevallen als die ons nu doet en dat die het nog een poosje volhoud zonder gedoe🤙🏼
+1
arjanvw
@J asper dat is zeker waar! Grappig wij hebben altijd met een voorlader gevoerd en sinds een jaar of 4 met een (oudere) shovel. Maar dat bevalt toch wel erg goed. Veel wendbaarder, sneller en beter zicht. Laatst de shovel kapot gehad en weer met de trekker gevoerd, maar is toch een beetje 'behelpen '
J asper
@arjanvw Klopt onze shovel bevalt ook wel goed daarom doen we eerst ook wel zo door. En hij doet nu ook wel veel meer dan alleen voeren. Maar voor alleen voerwagen vol gooien is voorlader wel goedkoper. En op de trekker kun je beter zitten dan op de shovel te stuiteren. Maar dan had ik hem ook met de voorladertrekker willen mengen en leegdraaien. En wagen van kuil naar kuil mee dan heb je veel minder gejaag denk ik.
+1
arjanvw
@J asper wij hebben giekvering op de shovel en dat scheelt veel. Maar in t land heb ik ook liever de voorlader. Stro laden doen we met de trekker en lossen in de schuur met de shovel.
+1
J asper
@arjanvw Dat zal ook vast wel een boel schelen 👍👍 dat hebben we niet. Dn jij hebt de shovel ook wat groter dat zal ook wel schelen. Hebben de voorbanden hier ook op 4 bar staan. Op 2.5 stuitert wel minder maar nu staat die als een huis met de giek omhoog. En op 2.5 zwabber je allekanten op. Ligt die ook eerder op de kant.
arjanvw
@J asper wij hebben een Werklust WG 18C weegt 10,5 ton. BJ 96 en heeft inmiddels al 21000uur. Wat hebben jullie voor shovel?
J asper
@arjanvw New Holland w80tc 6 tonner. Zit nu bijna 8000 uur op.
arjanvw
@J asper shovel is idd iets compacter dan die van ons, maar wel een leuk ding!
J asper
@arjanvw Dat is ander geweld👍👍 Bij normale kuil heb je snel meer dan 1000 kilo in de bak denk ik ofniet?

Alleen daarmee kunnen wij niet meer in de strohokken komen enzo. Vandaar dat we zonder minishoveltje ook niet met een voorlader gaan voeren.
+1
arjanvw
@J asper klopt idd.

Je moet iets hebben wat bij je bedrijf past. Wij hebben 2 jaar terug de jongveestal vernieuwd (oude schuur achteraan op foto is weg) en zo gemaakt dat we hiermee de strohokken uit kunnen mesten. Deden we voorheen met spierkracht!😅
J asper
Quote Reactie van @arjanvw:
en zo gemaakt dat we hiermee de strohokken uit kunnen mesten. Deden we voorheen met spierkracht!

Reageer @arjanvw





Dat weet sneller dan wat dan ook vanaf dat wil je niet meer snel terug 😜🤣👍💪🙈

Wij kunnen sinds de nieuwe stal 6 jaar geleden ook alles met de shovel afmesten. Alleen de eenlingboxen even in de bak gooien.
Fendt612e
@J asper ik denk wel dat je met n shovel gelukkiger bent als je dagelijks moet voeren. Heb nu wel eens dat ik met 1300 kg kuil rij en al ik het dan in de mengwagen moeten kiepen is het wel altijd even spannend.
Tja en het voordeel is dat je hem ook voor landwerkzaamhedem kunt gebruiken.
J asper
@Fendt612e Wij houden geen eens 1300 kg kuil in de bak😅🙈💪 meestal met normale kuil een keer een kg of 800. Maar dat had ik met jullie M al terwijl dat geen eens vario is maar daar kun je veel beter op zitten als de shovel veert allemaal mooi. Alleen wat minder snel als shovel maar ik dacht dat ik met de vario wel net zo snel kon als shovel. Maar hebben geen voorlader dus nog nooit geprobeert.
J asper
Quote Reactie van @arjanvw:
hexashift in de trekker en heb ook geen koppeling nodig en op de automaat stand schakelt hij zelf op en af.

Is dat een dyna 4 of 6? 6 vindt ik wel mooi rijden maar 4 viel mij wel tegen.
+1
arjanvw
@J asper vergelijkbaar idd met de dyna 6. Onze 430 heeft de dyna 4, die had toen nog niet de dyna 6 als optie. Maar die heeft eigenlijk te weinig versnellingen.
J asper
@arjanvw Klopt ik vindt het verschil tussen 6 en 4 ook groot. Dyna 6 vindt ik ook best mooi rijden idd👍
Fendt926Driver
@arjanvw je vergeet kapotte knieen van het veelvuldig koppeling in trappen.
Waarom denk je dat vroeger clutch mate gewoon goed was.
Nu met alle lichte electrische koppelingen is dat een ander geval
+1
arjanvw
@Fendt926Driver en met de powershift bakken hoef je ook niet meer te koppelen. Daar hoef je niet per se een vario voor te hebben.
Fendt926Driver
@arjanvw ja zeker. toen ik met mijn knie zat heb ik de john deere van de buren mogen lenen.
Zet die in D1 maar eens van vooruit in de achteruit met de maaier rechts naast je van de grond zonder te koppelen.
Je hebt zelf geen last van je knieen anders wist je wel beter hoe vaak je ze nodig bent
arjanvw
@Fendt926Driver ik heb alleen vergelijking met de Claas die wij hebben. Maar ik snap dat als je ergens last van hebt andere keuzes maakt. Mn vader heeft ook last van de knieën, maar die heeft de meeste last met het opstappen op de shovel.
case 745 xl
@Fendt926Driver daarom wil ik nu ook graag een vario.
J asper
@Fendt612e 6120r tegenover een 312 vario. Dan kun je wat vergelijken.
+1
Hurli356
@J asper en waarom dan de 6r ipv de 5r? 300 serie van Fendt is ook niet de grootste
J asper
@Hurli356 is 5r niet eerder een 200?
+1
Hurli356
@J asper zit er misschien tussenin. 6r is meer niveau 500 of 700 serie gevoelsmatig
+2
mdoornekamp
@Hurli356 John deere 6R is de premium serie. Dus inderdaad vergelijken met een Fendt 500 of 700. Wel iets meer centjes meenemen voor de rode wielen.
JD BORN 2 FARM
Ik heb geen idee wat ze voor deze trekker betaald hebben
+1
JD BORN 2 FARM
Deze hebben ook een 6180 ttv maar zelfs zen pa van bijna 70 vind het geweldig rijden vooral met maaien in hoeken enzo. Verder staat die ook veel voor de ladewagen en mest tank
mdoornekamp
@JD BORN 2 FARM voor maaien heeft vario wel voordelen. Voor de opraapwagen mis ik het niet.

Deze Deutz heeft ook al de 2e vario bak. Of zit de 3e er inmiddels als in🤔
J asper
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Voor de opraapwagen

Met stalvoer3n werkt het wel weer heel mooi met losmaaien. Maar gewoon met inkuilen heb je idd heel wat minder gedraai.
JD BORN 2 FARM
@mdoornekamp die eerste is gewoon nooit goed geweest. Deze bak is nooit wat mee
mdoornekamp
@JD BORN 2 FARM ok. Ik ben altijd nog wat huiverig voor die vario bakken. Die niewue 6155 deutz is wel met schakel bak?
JD BORN 2 FARM
Ja klopt dat is gewoon een schakelbak
mdoornekamp
@JD BORN 2 FARM
Quote:
schakel bak

Dat is voor ploegen ook veel beter
verwijderd
mdoornekamp
@JD BORN 2 FARM ok Die agrotron 155 heeft mechanische ventielen?
JD BORN 2 FARM
@mdoornekamp verder is het een hele mooie trekker hoor
verwijderd
@JD BORN 2 FARM word je natuurlijk echt minder van, van aan een hendeltje trekken. Moet je kijken waar ze 30 jaar terug de heledag mee reden.
Voor het prijsverschil tussen deze en een rc shift kan je heelwat andere leuke dingen doen, en het werk verandert er niet van. Ttv werkt mooier maar is nóg weer duurder.
Vind dit super trekkers! 5x6 bak erin, superstille cabine 👍🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!