Foto van een Case IH CS 110, wordt wel wat nat nu. Geplaatst door rubencasecs op 11-10-2020 om 17:44:11, met 24 reacties.

Case IH CS 110

95 foto's van @rubencasecs

Foto van een Case IH CS 110, wordt wel wat nat nu

Reacties

Herbert
Het ging de laatste jaren wel wat soepeler in oktober jah😅
+1
J asper
Quote Reactie van @Herbert:
Het ging de laatste jaren wel wat soepeler in oktober jah

Vorigjaar in oktober was het natter dan nu🙈 toen was het een heel gesmeer en gedenk. Later in november werd het wel weer droog.
+1
Baltus_steyr
@J asper september was dat toch? Toen had het 1 a 2 weken achter mekaar geregend. Toen was het de hoge koppen uitmaaien en wachten totdat het wat droger werd ..haha 😂
J asper
@Baltus_steyr Nee vorig jaar oktober.
rubencasecs
Vorig jaar moesten we 15 oktober stoppen vanwege de nattigheid, nu gaat het nog steeds goed, we hebben nog wel gras staan tot 1 november
Herbert
@J asper oh haha naja bij ons niet. Dit is nu mn 4e najaar dat ik aan het stalvoeren ben maar dit is de eerste keer dat ik mij afvraag of ik alles glad ga krijgen wegens de nattigheid. Het lijkt erop dat het nu even droog blijft maar netjes werken is er niet meer bij. 1x over hetzelfde spoor hoef ik nu niet te proberen. Percelen losmaken enzo is gewoon hoeken en bochten laten staan.
J asper
@Herbert Was het daarvorigjaar zo droog dan? Dacht dat het overal in oktober toen een bende was. Nu valt het nog wel beetje mee maar droog is anders.

Maar najaar 2015 was nog weer veel slimmer dan vorigjaar oktober🙈 Toen was het overal plassen zelfs.
Herbert
@J asper er is hier gewoon veel water gevallen. Onze grond werkt meer als een spons hier. Droog kan het heel veel hebben en kan ik zelfs direct na een zware bui het land nog wel op zonder schade. Maar vooral de toplaag begint nu wel verzadigd te worden. Hoop/ verwacht dat het nu met een droog weekje wel wegtrekt.
J asper
@Herbert Daar heb je wel gelijk in. 2018 in december ook. Kon thuis op hoge zandgrond niet meer rijden versmeerde allemaal. Toen op stuk laag land wat normaal nat is met veen eronder niks geen last kon niet zien waar je reed. Daar kon het water beter weg denk ik.
+1
CaseCS130
@J asper Veel slimmer? Fries zeker?
+1
Fendt612e
@CaseCS130 Drents
J asper
@CaseCS130 😅🙈 Oja is ook zo, sorry is Drents ipv Nederlands. Maar meteen gaan schelden met Fries is toch ook niet nodig🤪🤣🙈
+2
CaseCS130
@J asper Oh, zeggen die platte Drenten dat ook? Wij gebruiken het in Friesland op dezelfde manier.
J asper
@CaseCS130 Dat denk ik wel, weet niet anders dan dat ze dat hier zeggen. “Kan het niet wachten“ is ook zoiets wat ze op andere plekken soms niet snappen.
+2
newholland6640
@CaseCS130 omgeving Zwolle wordt dat ook gebruikt hoor. Friezen mogen graag doen alsof ze speciaal zijn. Zijn ze niet echt. 😃
+5
CaseCS130
@newholland6640 Had het nog nooit buiten Friesland gehoord. Maar goed, daar kom ik ook liever niet 😜
rommert14
@CaseCS130 tsjonge jonge jonge wat een afgunst....
+1
newholland6640
@CaseCS130

Hahaha, tja. Ik mag altijd wel graag in Friesland komen. Mooi rustig.
+2
casejxu
@CaseCS130 maar da's andersom net zo natuurlijk 🤣🤣
+1
T6020 power
@CaseCS130 zelfs bij ons zeggen ze dat😜 (regio twente)
Ruben-Wind
Bevalt die maaier wat?
rubencasecs
@Ruben-Wind ja die Kuhn gmd zijn goed, maaien goed ook als het nat is.
Ruben-Wind
@rubencasecs klopt die ervaring heb ik ook, heb onze net naar de dealer gebracht. Hadden nog net zn 1 staan maar ben bang voor de zelfde problemen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!