En de bende weer kapot geknapt. 2de keer in 3000 uur..... Geplaatst door zettelmeyer op 14-10-2020 om 11:56:23, met 48 reacties.

Quicke Q65

En de bende weer kapot geknapt. 2de keer in 3000 uur....

Reacties

SJB533
Denk, dat hij wel op z'n lazer heeft gehad van de keer, dat de andere kant knapte
+1
zettelmeyer
@SJB533 is toen helemaal uitelkaar geweest en geen scheurtjes te zien. Toen was de hele hoofd frame afgescheurt. Ook al weer 1000 uur terug
rommert14
@zettelmeyer wat is dit voor voorlader? Onze zit er 4400 uur voor en altijd met kuilhapper gewerkt, dat zíjn voorlader slopers
+1
rickboer blija
Dat is wel zeer lastig, wordt tijd voor een shovel. of een zwaardere frontlader
zettelmeyer
@rickboer blija oude volvo L70c staat hoog op het wensen lijstje. Eerst maar weer ff sparen al genoeg geïnvesteerd
+1
rommert14
@zettelmeyer zou er hier ook wel een volvo bij willen, een f is ook niet heel duur meer
Herbert
Wat voor vermogenstype is zo'n voorlader? Ik heb zelf een stoll maar ben wel blij dat mn dealer bij aanschaf een zwaarder type aanbeveelde dan voor mn trekker zou moeten.
Valtra-fan Teun
@Herbert voor dit type is het 100 tot 150 pk.
Valtra-fan Teun
@Herbert ik zie op andere foto's dat dit een Q58 is, die zijn geschikt voor 80 tot 120 pk.
SJB533
@Valtra-fan Teun
En er staat 145 pk tegen te drukken....
zettelmeyer
@Valtra-fan Teun nee dat is een 56. 58 is verzwaarde model van 56. De korte uitvoering van de 65. Maar 65 wil ook wel scheuren is onze ervaring
arjanvw
Mn buurman heeft deze en ook andere problemen met zijn quicke lader. Die heeft er eigenlijk ook een te grote happer aan hangen, maar heeft op deze plekken zelf bussen gemaakt. Nu gaat het beter. Gekke is dat onze quicke wel heel blijft. (Laatste 3 jaar van de 8 niet meer mee gevoerd)
BEboer
Onze valtra dealer monteert ook altijd mx voorladers hoewel het standaard quike is
Fendt612e
Tijd voor n jd voorlader, kan wel wat krom staan maar scheurt niet😜

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@Fendt612e oeps aanrijding gehad?
Of stond dat er niet bij in het duits
assink
Gelukkig is je parallel geleiding niet door je vooruit komen zetten of heeft andere schade veroorzaak. Ook al eens voorbij zien komen hier.
Onze voorlader is wel redelijk overbemeten voor onze trekken, de case 5140 van de buurman heeft dezelfde 😀 Is soms wel aardig lomp, en je tilt een stuk minder omdat ie zover naar voren steekt.
Heeft soms ook z'n voordelen, met snoeiwerk bijvoorbeeld.
+1
zettelmeyer
@assink stond tege de vooruit aan, schrok me rot....
trean
Ik denk dat de opvolger beter is, want wij hebben nergens last van met de Q66 uit 2011, iets kleinere trekker eronder scheelt misschien ook wel.
J asper
@trean Denk dat deze nog geen 9 jaar is
zettelmeyer
@J asper de helft nog geen eens....
BEboer
@zettelmeyer en komt de dealer hier nt in tussen?
MulderDeutz1
Hier Mailleux, niks loos. Maar dit is knap vervelend inderdaad
+1
casejxu
@MulderDeutz1 mailleux is ook gewoon goed spul
sjonnies
Hier een stoll die.het best doet. Happen we niet mee alleen veel balen. Het heeft allemaal wat te verduren maar tis knap beroerd
ronald-deutz-fahr
Dit is zo’n moment dat ik denk, gelukkig heb ik zelf geen voorlader..
wat deed je toen dit gebeurde?
+1
MJvW
@ronald-deutz-fahr vloeken denk ik
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr een shovel is ook niet heilig. Bij me buurman laatst de giek voor de doosan 200 weg geknapt. Heb je meer schade
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer ruige boeren daar 😜
Drukte je hier de kuilhapper net in de bult ofzo?
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr nee ik losde de happer bove de mengwagen. Zonder te schudden of iets in een keer dikke knal en stond tege het raam aan...
rickboer blija
@zettelmeyer je mag wel controleren of het raam niet beschadigt is (kras/ster/barst), dat kan namelijk later nog wel problemen opleveren
zettelmeyer
@rickboer blija niks geen beschadiging. Ruitenwissers zat er tussen gelukkig
+2
T6020 power
Heb het filmpje van het voeren bij jullie ook al wel vaker gezien maar dat houd geen enkele voorlader vol😅
Wel krijgen de koeien een topmaaltijd en worden de koeien goed verzorgd anders stonden jullie niet zo goed in de lijsten van dit jaar 🐄👍🏼
+2
Fendt612e
@T6020 power zo gek gaat dat nog niet dacht ik, moet n voorlader tegen kunnen.
zettelmeyer
@T6020 power wat gaat er lomp aan dan? Dankje! Volgend jaar staan we niet zo hoog haha
BEboer
@zettelmeyer enige grotere belasting wat jullie hebben tov ons is nattere graskuilen. Wij hebben tot nu toe enkel nog maar "afkloppen" nog maar een bus ad voorlader vernieuwd hij is in feb 6j oud en zal ook rond de 3000u draaien. Weet wel nt wat zo een redrock weegt denk dat onze kuilhapper 600kg weegt. Ik heb voor een voorlader gekozen omdat ik 5j als vertegenwoordiger gewerkt heb en dat je overal hoorde hoe duur de verreikers kwa aanschaf en onderhoud waren. Hier zie je wel kwazie nergens shovels rijden dus daar kank nt over meespreken.
zettelmeyer
@BEboer hier scheuren de bussen los van het frame. Te zwak bij quick. De giek zelf hebben we alver zwaard en dat gaat goed gelukkig. Voorlader heeft dit jaar ook veel op zijn flikker gehad met het erf aanpassen en de verbouwing.
Hiervoor shovel gehad en daar mankeerde ook nog wel wat aan. Als er wat anders komt komt er een grote shovel die alles op ze gemak kan doen.
Voorlader valt me ook wat tegen, had het sterker verwacht. Hadden van drie bedrijven de prijs van de trekker en alle drie zelfde voorlader. Dat gaf destijds wel wat vertrouwen om voor quick te gaan en geen ander merk
BEboer
@zettelmeyer hier komt loonbedrijf paar keer per jaar voor zo een klussen. Dit jaar nieuwe sleufsilo gezet met duplostenen loonwerker gevraagd met bandenkraan hij vroeg zelf jouw voorlader kan dit toch ook? Die dingen wegen ruim 2 ton daar begin ik zelf nt aan. Terwijl ik soms najaarsbalen til van 900 a 1000 kg + kuilhapper. Ik ben er niet heilig mee maar probeer er toch voor te zorgen zou het financieel zonde vinden als er snel wat aan komt.
Fendt612e
@BEboer vorige voorlader is met ruim 3500 uur weg gegaan, nooit wat mee gehad alleen op het laatst wat speling erop, maar dat was denk ik meer n smeer probleem.
En die lader heeft het echt niet makkelijk gehad, vaak zat met n bak mais die m net kon beuren voorzichtig naar de mengwagen gereden. Of m pinken kuil op 2 voor wielen eruit trekken. De nieuwe kan 300 kg meer beuren, maar dan moet je n gewicht achter in hebben anders lig je voorover.
+1
BEboer
@Fendt612e hier was die 1ne bus ook van nt te smeren nippel liet vet nt goed door en dan denk je we dozn het volgende keer. Dan trekker rond 2000u binnen voor groot onderhoud en ze konden de bus er gwn door gooien dus hebben ze zelf een grotere gemaakt tegenwoordig smeren we nog net iets vaker. Het is mss een ilusie maar ik hoop er 10000u mee te doen hoewel ik ook steeds meer denk als jullie van inruilen voor er kosten aan komen 🤔
zettelmeyer
@BEboer hoevaak smeer je de voorlader dan? Hier minimaal 1x in de maand of voor/na intensief gebruik
+1
J asper
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Hier minimaal 1x in de maand

Dat is ook niet echt veel, maarja weet zelf ook wel hoe dat gaat. Smeer hem straks en straks wordt steeds later🙈😅
BEboer
@zettelmeyer om de 14d 3w
fendt308-driver
@zettelmeyer knoop op de volgende maar een automatische vetpot dan gaat het spul veel langer mee
zettelmeyer
@fendt308-driver zit nog geen speling op de bussen. Alleen ze knappe gewoon af 😅
fendt308-driver
@zettelmeyer Zodan wat een knakending
T6020 power
@zettelmeyer Haha ik heb nergens lomp gezegd en weet dat het gewoon niet anders kan hoor gebeurt gewoon top bij jullie kan niet anders 😜 of je moet net als ons met blokkenwagen voeren mis je wel 1500kg melk op jaar basis. Wel hebben we 0,5% hoger vet, maar kg vet en eiwit missen wij veel meer maar dat willen de meesten niet snappen.
Ja iedereen komt iets lager ze hebben lw en ejr wijzigingen doorgevoerd 😂
Maar denk dat je bedoeld door de omstandigheden met robots en de rest, sociaal gezien is het hopelijk dit jaar plezieriger en dat is ook belangrijk.
mf 6150
Deze zijn toch aardig gelijk aan de trima laders? (afkloppen, maar bij ons nog geen problemen mee gehad)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Quicke Q65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!