Foto van een Schlüter Super E 6400 V. Mijn hobbytrekker. Rondje toeren na een dagje sleutelen.. Foto is geplaatst door roscho op 26-11-2020 om 16:57:09, met 21 reacties.

Schlüter Super E 6400 V

roscho
Foto van een Schlüter Super E 6400 V. Mijn hobbytrekker. Rondje toeren na een dagje sleutelen.

Reacties

+4
Towaberg
Dat zal wel genieten zijn 😃
+3
roscho
@Towaberg Je kunt er goed in zitten. Hij is alleen wel wat lomp. Grote velgen, grote draaicirkel. Een trekker voor de grote vlakte en brede wegen.
+1
new holland koen
Prachtig!
E staat voor export?
+2
roscho
@new holland koen Klopt. In Duitsland werd dit type verkocht als Super 850V. Volgens Duitse meting had hij 85 pk, de onze heeft op het typeplaatje staan dat hij 100 pk is.
schluterman
@roscho mooie trekker heeft deze ook lucht remmen erop? En welk bouwjaar is deze mijn super 850v is van 1974
roscho
@schluterman Hij is afgeleverd in 1975, op de meeste onderdelen is jaartal 1973 ingeslagen. Geen luchtremmen, ik wil kijken of ik er hydroremmen op kan maken. Ik heb nog zo'n ventiel in de kast liggen, maar dat ligt er al 25 jaar....
Schluterfan
@roscho

Hij is voor zover ik kan zien van voor September 1975, heeft nog stuurbekrachtiging ipv hydraulisch stuur. Schlüter sloeg voor zover ik weet niet echt een bouwjaar ergens in. Wel goten ze in hun gietdelen het gietnummer waar veelal de eerste 4 cijfers beduiden op welk type ("bezeichnung") het eerst van toepassing was. Bij jou trekker zal je normaal wel een paar keer 6810 tegenkomen als ik mij niet vergis. Enkel op de motor staat een gietdatum en het serienummer van de motor geslagen.
roscho
@Schluterfan Ik ben inderdaad de gietdatum 1973 tegengekomen op de motor. Verder heb ik niet gezocht, het is wel de originele motor, dus ik neem aan dat de andere delen ook rond 73 zijn geproduceerd. In de boekhouding van Schlüter staat dat hij in 75 in Nederland is afgeleverd. Ik heb die gegevens ooit in een mail gekregen van iemand in 't Sauerland (Peitz, Schmallenberg), maar ik ben dat mailtje kwijt. Tsja, opruiming op de computer gehouden....
+1
Prachtig ding , mocht thuis wel op de koer staan 😅 , velge beige en hij is af 😃
+1
roscho
@schluter jan van samang velgen beige

Dat moet nog gebeuren. Dit zijn eigenlijk Fendt-velgen, er zaten achter velgen op die lek waren, ze waren met een ring erin breder gelast. De trekker stond elke 6 weken op platvoeten. Dit gaat beter, bandenmaat is hetzelfde als eerst, maar de banden zijn toch iets hoger, bij stilstand is er een cm ruimte, maar bij rijden loopt een kant heel iets langs het spatbord. Ik denk erover om extra rubberblokken van zo'n 2 cm onder de cabinesteunen te zetten zodat het geheel iets hogerop komt.
Op zich vind ik deze rode kleur ook wel mooi, maar het is niet origineel.
schluterman
@roscho ij mist nog een kap tussen de accu bak en de cabine
roscho
@schluterman Jij ziet ook alles... 😉
De linker kap is er niet meer bij, de rechter moet ik nog pas maken, er is door de plaatselijke smid een nieuw stuk bodemplaat en een gaspedaal in gemaakt en daar zitten nog geen boutgaten/moeren in. Maar zonder die afschermplaten loopt het ook, gevaar is er niet bij.
Trouwens, de ene accu hoort binnen te staan en de andere in een kleinere bak. De vorige eigenaar heeft ze beide in een grotere bak gezet.
a3vandiejen
Prachtig.
olro 61
Mooie trekker geworden! De wielen lijken echter wel wat groter dan wat gebruikelijk is op een 850...
schluterman
@olro 61 hier zit ook een andere achterbrug onder ik dacht van een 1250 maar zo lijkt het een hele trekker moet je nagaan dat er achter 30" op ligt standaard
olro 61
@schluterman Met deze forse wielen lijkt het ook wel een 1250 V...
schluterman
@olro 61 alleen de vooras is nooit geleverd op een 1250 en een 850 heeft een kleiner gewicht blok voor
Schluterfan
@schluterman 1250Ven 850V delen wel hetzelfde gewichblok, alleen zit er bij de 1250VL een stuk extra aan, waardoor ze spreken van een " zweiteilige verkleidungstrager". Zo kan je een V en VL een korte tijd onderscheiden. Na 75 kwam het iets minder ronde moedergewicht dat bij alle types het zelfde was geloof ik.
roscho
@schluterman Klopt wat je zegt. Maar hoe zie je dat?
Inderdaad is ooit de versnellingsbak kapot gelopen. De vorige eigenaar heeft hem toen uit onderdelen samengesteld die nog voorhanden waren, inderdaad een 1250-bak.
schluterman
@roscho dat heb je zelf ooit gezegd 😉 zoiets onthoudt ik wel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super E 6400 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!