15 september 2020, in Vlaanderen één van de warmste dagen die al waren opgetekend in september. Het was vrij warm op het veld met een brandende zon, waar de mais ook heel wat last van heeft. Deze ha

Geen

MMaarten
15 september 2020, in Vlaanderen één van de warmste dagen die al waren opgetekend in september. Het was vrij warm op het veld met een brandende zon, waar de mais ook heel wat last van heeft.
Deze hakselaar heeft allerminst last van de zon. De machine rijd hier bij een West-Vlaamse loonwerker.
Een hakselmachine die eigenlijk samen gesteld is door een Zwitserse loonwerker Niklaus Heeb, uit Lienz/Rüthi.
Het voorste gedeelte, waaronder de maisinrichting en dergelijke is afkomstig van een Claas Jaguar 690 serie. Terwijl het achterste gedeelte van een Hesston 7730 is die volledig in het toemalig bedrijfskleur is gespoten van Heeb.
Eenige jaren terug kwam deze machine naar België bij de huidige loonwerker die voorheen ook al met Hesston 'Jumbo' 7730 werkte en eigenlijk niks anders meer wilde.

Meer vind je op deoudedoos.be/

Reacties

+1
olro 61
Schitterende foto en verhaal! Het zou zomaar een Claas prototype kunnen zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!