Foto van een MB Trac Turbo 900, tijdens het bieten rooien 2020. Staat klaar om te gaan lossen.. Foto is geplaatst door deutz d25s op 30-12-2020 om 20:42:19, met 23 reacties.

MB Trac 900

deutz d25s
Foto van een MB Trac Turbo 900, tijdens het bieten rooien 2020. Staat klaar om te gaan lossen.

Reacties

+1
draaipiet
Mooie MB in goede staat.. Mooie foto
+1
deutz d25s
@draaipiet Dankjewel.
+2
Schluterfan
Die smalle wielen staan de trekker nog! Mooie MB Trac!
deutz d25s
@Schluterfan Bedankt, zelf vinden we het niet zo mooi maar is wel praktisch. Staat ook hoger dan op breede wielen, dus ik denk dat ze er nog maar even onder blijven.😉
+1
Lucas Ensing
Prachtig👌🏻👌🏻
deutz d25s
+1
Henk 1120
Prachtige MB Trac! 👌🏼 Hoe doen jullie het rooien trouwens? Heb je daar ook foto's van? Het is toch niet allemaal handwerk, ga ik van uit...
deutz d25s
@Henk 1120 Haha toch wel, word elk jaar met de hand uitgetrokken loof word afgekapt en dan worden de bieten met de hand/riek op geladen. Maar deze bieten zijn niet van ons, we kopen ze aan en gaan ze halen (+opladen). Maar dus wel veel hand arbeid aan.
Henk 1120
@deutz d25s Oké, dat is dan wel een heel oppervlak, wat je daar met de hand rooit. Heb het als klein jochie ook wel gedaan bij mij in de buurt. Allemaal mooi in de rij leggen, loof afsteken met een steekschop en en daarna het loof voeren en de bieten werden dan in de winter schoon geborsteld en met de hand verhakselt en daarna opgevoerd.
Valtra man
@Henk 1120 haha, kreeg je lekker warm van
In de winter. Heb ik ook nog jaren aan gedraaid vroeger, zo’n motor erop vond m’n vader maar niets 🙂

(klik om te vergroten)

deutz d25s
@Valtra man Ja, ik pak elk jaar zo'n 10 ton bieten vast om af te kuisen en dan te malen.
Gelukig hier wel zo een moter der op.
+1
Henk 1120
@Valtra man Prachtige oude plaat! Zo ging dat precies vroeger 👌🏼
Clayson M80
@Valtra man zo,n bieten snijder had mijn pa vroeger ook,maar dan met een bakje er onder als bakje vol was er vlug onder weg en nieuw bakje er onder
deutz d25s
@Henk 1120 Ja inderdaad het zijn altijd grote velden. Wel respect voor de mensen die het elk jaar toch weer doen.
Valtra man
Knap, deze zie je niet zo vaak. Tevreden van? De grote modellen werden denk ik vaak met oog op transport gekocht. Comfortabel en snel... waar gingen deze trekkers heen?
deutz d25s
@Valtra man Ja we zijn er wel tevreden van. Deze kwam gewoon uit Nederland, daarna is hij naar een bedrijf in België gegaan,en toen is hij bij ons beland.😁
Valtra man
@deutz d25s hebben deze dezelfde kenmerken als hun grote broers? Ik vind mb tracs best wel fascinerende trekkers, je ziet ze bij ons echt zelden. Ooit hoop ik er is met één te kunnen rijden.
deutz d25s
@Valtra man Ja heeft ook zij schakeling. Maar rüfa was niet op de "kleinere" MB's. de hef is gewoon manueel, Dacht vanaf de 1000 dat de elektrische hef kwam. Voor de rest zijn ze wel ongeveer het zelfde, een paar knoppen die hier en daar ergens anders staan, zoals de 4x4 en handrem die op een andere plaats staan.
Van de 700 tot 1100? Dacht ik. Heb je nog een "halve" versnelling die je inschakelt op de versnellings pook en door de koppeling volledig in te trappen overschakelt. Bij de zwaardere moet je hem door een soort vergrendeling door duwen dacht ik.
Valtra man
@deutz d25s ik las al een paar keer over zij-schakeling. Maar wat is dat net?
En die halve versnelling, das een soort Hi-Lo dan?
Leuke info, thanks 🙂
Fendt926Driver
@Valtra man zij schakeling betekend dat de schakelhendels rechts naast de stoel staan. En niet zoals vroeger tussen de benen tussen het stuur en de stoel rechtstreeks op de versnellingsbak
+1
Valtra man
@Fendt926Driver 🙂 haha bedankt, ik had er mij iets ingewikkeld bij voorgesteld.
+1
deutz d25s
@Valtra man Halve versnellingen is bv voor in een bocht, wanneer je niet in de grootste versnelling kan blijven (omdat de moter niet genoeg koppel heeft) dan kan je een half versnelling af gaan. Of bv als je met een volle lading een berg op rijd, en de 4de is te laag in toeren is, en de 3de te hoog kan je in z'n 4de een halve versnelling af gaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MB Trac 900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!