Hier zie je Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × met een Celli Lothar bezig in Bathmen. Een dorpje bij Deventer, 15 ha nieuw inzaaien bij een boer. Vanmorgen om 7.00 uur vroor het nog 5 graden. En ja, ik

Celli Lothar (grondbewerking)

radium45
Hier zie je Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × met een Celli Lothar bezig in Bathmen. Een dorpje bij Deventer, 15 ha nieuw inzaaien bij een boer. Vanmorgen om 7.00 uur vroor het nog 5 graden. En ja, ik heb de schrapers op de rol versleten. Nieuwe zijn besteld.

Reacties

radium45
Het gekke is, en dat valt mij al langer op.. De miere, dat is een onkruidsoort en ik weet niet of dat landelijk zo genoemd wordt, ligt dan weer boven op het gefreesde.
ford8630power
@radium45 Die miere lijkt altijd zo kwetsbaar maar het is nog hardnekkig spul als het er 1 keer is.
yoohan
@radium45
"Miere" is dat gewoon Muur / vogelmuur? Kan dat niet zien op de foto. Ben wel benieuwd, dat kan ook redelijk hardnekkige plakken vormen namelijk.
radium45
@yoohan Muur inderdaad...
yoohan
@radium45 trek je dat weer omhoog met die torsiewieders? Tenminste dat zie ik vaak gebeuren bij mechanische onkruidbestrijding, dat kleine stukjes muur in de torsiewieders blijven hangen. Verstand van zaaien heb ik niet.
radium45
@yoohan Ik krijg het idee dat de muur door het spijlenrek heen geslagen wordt en zodoende kort aan het oppervlak komt te liggen en dat inderdaad de zaad-eg het omhoog harkt.
valmet6400power
Ik heb vorig jaar ook de schrapers vervangen. Degene achter de banden waren nog praktisch “nieuw” vergeleken met die midden onder de trekker en de zijkanten 😂
Scheelde wel een bult voor het aankoeken van de rol trouwens. Had al eerder gemoeten eigenlijk, moest nu eerst de rol schoonbikken voor ik er nieuwe op kon monteren..
+1
radium45
@valmet6400power Ik had eens een Rau rotorkopeg met een packerwals en die had schrapers die scharnierend achter de wals zaten en met een M10 bout op de wals werden gedrukt. Na elke avond liep je even met een ringsleutel achter de rol langs en gaf je elke schraper er een slag bij. De rol had je het hele seizoen blank.
verwijderd
radium45
@jehan Ja was ik ondertussen ook al achter.
+1
jehan
Hahah ja ik las het ook later pas heb de reactie maar verwijderd
jehan
Is maar goed dat mn vader deze foto niet zag...hij had gezegd zaaien in vorst en sneeuw gaat nooit goed komen
radium45
@jehan Dit was witte vorst van vorige week. Ik was daar al knap vroeg aan het zaaien.
jehan
Maar wat voor gras heb je daar gezaaid ?
radium45
@jehan Bij deze boer een volle pallet BG3 van Ten Have Seeds verzaaid.
jehan
Bg 3 ??????
jehan
Wat was dat voor bedrijf dan die nog bg 3 wil zaaien
radium45
@jehan Ik zaai wat de opdrachtgever wenst. Ik zou dan op zijn minst voor een 4 gekozen hebben.
+1
jehan
@radium45 ja ik ook een 3 is zo 1980 achtig
radium45
@jehan Ik heb nu zakken met 100% Timothee bij huis. Kan nu net mengen wat ik wil.
jehan
@radium45 gatdarre zelf mengen wat n gepruts hahaha
radium45
@jehan Ik gun die zaadhandelaren niks, heb liever dat het geld bij ons aan de bult gaat.
+1
jehan
@radium45 hahah zometeen gaan die zaadhandelaren ook met een celli rond
radium45
@jehan Stuur ik onze knokploeg erop af. 😁
jehan
@radium45 oh buj zoeen haha
Ritchie
Zie je dan nog veel zaad liggen als je dat zo met een ketsplaatje laat vallen en inwerkt met de na-eg?
radium45
@Ritchie Nee. Zo goed als niks. Ik probeer wel zo licht mogelijk te eggen zodat het zaad amper bedekt is. Veel hedendaagse grassen moeten daglicht blijven zien zeggen ze wel eens.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!