13 april 2017 foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2. Met Fähse Monozentra bietenzaaimachineIk weet niet hoe oud de machine is, maar er zit nog ergens een stikker op van een Duitse keuring uit 1965.

Deutz-Fahr Agrotron 85

PieterA
13 april 2017 foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2. Met Fähse Monozentra bietenzaaimachine

Ik weet niet hoe oud de machine is, maar er zit nog ergens een stikker op van een Duitse keuring uit 1965. Er zit wel wat onderhoud aan en hij is niet hydraulisch inklapbare, maar met zo'n 6 meter machine doe je toch nog wat op een dag.

Reacties

+4
PieterA
Vandaag ben ik ook bieten aan het zaaien. We hebben er een keukenkastje op gemaakt om spulletjes mee te kunnen nemen. Er zit een meetlint, meest gebruikte sleutels, een mes, marker, plakband, max 8 pakken bietenzaad, een maatschepje (2 volle schepjes bietenzaad is 1 vol pak) en een stofzuiger in.

De markeurs vind ik nog handig als je achteruit in de hoek moet draaien. Voor de rest zijn het maar onhandige krengen. De dubbelluchtwielen gebruik ik alleen om bieten mee te zaaien. We hebben bewust gekozen voor gladde banden. Die dragen net zo goed en sturen beter en de kammen drukken geen zaad weg op de al gezaaid kopakker.

Meestal zaai ik eerst 4 rondjes en zaai daarna het perceel klaar vanaf 1 kant. Die 24 meter kopakker is handig, want dan rijd je nog net met de spuit van 40 m door de rijtjes.

Deze trekker is voor dit werk zwaar zat, maar we hadden geen zin om nog speciaal een klein trekkertrek uit te rusten om bieten mee te zaaien. Bieten zaaien is vaak onder koude omstandigheden. Deze is comfortabeler dan de Deutz 6206 en mf 155 waren.

(klik om te vergroten)

Agrotron 85 met bietenzaaimachine
huub
Zetten jullie hem op een kar of hoef je niet over de weg?
PieterA
@huub Dat kastje zit op een dikke beugel waar je 2 wielen aan doet. Aan de andere kant schuif je een trekbalk in. Dan hang je hem in de gatenbalk achter de trekker

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!