Foto van vanmiddag op het stopverfperceel...Het ging er taai aan. 3.2 km per uur ging net. Als ik sneller ging naar 3.5 dan begon de frees veel te veel zoden voor zich uit te gooien.. een teken dat die gewoon vol zit..En toch door de harde schrale wind zie je tijdens het werk de grond opdrogen.  Heb hier 50 kg Havera 4 met 5 kilo klaver per ha gezaaid. Machine blijft vanavond slapen in Bathmen, heb daar straks nog even een begin gemaakt. De rest van de week ben ik daar bezig.

Celli Lothar (grondbewerking)

Foto van vanmiddag op het stopverfperceel...Het ging er taai aan. 3.2 km per uur ging net. Als ik sneller ging naar 3.5 dan begon de frees veel te veel zoden voor zich uit te gooien.. een teken dat die gewoon vol zit..En toch door de harde schrale wind zie je tijdens het werk de grond opdrogen. Heb hier 50 kg Havera 4 met 5 kilo klaver per ha gezaaid. Machine blijft vanavond slapen in Bathmen, heb daar straks nog even een begin gemaakt. De rest van de week ben ik daar bezig.

Reacties

+1
tractor junkie xl
Mooie foto.
zettelmeyer
Dan word er ook wel vrij fors gezaaid.... waarom 5 kg klaver? Rood of wit, hier genoeg aan 0,5 kg wit en 0,74 kg rood
radium45
@zettelmeyer Riesling, witte klaver. De boer wilde dit er graag bij door hebben.
timvanr
@radium45 Waarom dan niet de Havera 5 gezaaid? Daar zit al witte klaver doorheen
+2
radium45
@timvanr Uhh. ik had de beste man van allerlei documentatie van alle graszaadleveranciers gegeven met een handvol pennen en aanstekers van onze holding en dit was zijn keuze 😂
+1
timvanr
@radium45 Dat kan ook ja, klant is koning natuurlijk
steyrTom
Geen last van ontmenging in de zaadbak met meerdere soorten?
radium45
@steyrTom Ja dat is en blijft een dingetje. Ik doe dan altijd maar voor een paar eenheden in de bak. Dus geregeld naar de kar en bijvullen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!