Foto van een Vicon kuilvoersnijder de steekschop kan met pensioen de vicon heeft de laatste pakken gesneden van dit jaar en mag nu voor de fijn tuning nog weer de werkplaats in. Hoofdcilinder lekt moe

Vicon kuilvoersnijder

remco rooks
Foto van een Vicon kuilvoersnijder de steekschop kan met pensioen de vicon heeft de laatste pakken gesneden van dit jaar en mag nu voor de fijn tuning nog weer de werkplaats in.
Hoofdcilinder lekt moeten nieuwe afdichtingen in.
Hydraulische afschuiver er opmaken nu zit er geen afschuiver op en moet je je behelpen door voer onder het pak te leggen en dan kun je noks wegrijden en blijft het pak wel staan.
Slanggeleiding maken doormiddel van een veer waar de slangen aan hangen ipv de beugel waar het nu door heen glijd.

Reacties

remco rooks
.

(klik om te vergroten)

Voor de laatse meter snijden van de kuil zeer tevreden met het resultaat vele malen glader snijvlak als een steekschop
mklok
@remco rooks is dit met hoek kettingen of met cilinders?
remco rooks
@mklok hoek ketting
mklok
@remco rooks dat is een zwak punt. Die willen gauw breken. Wij hadden de opvolger maar dan met cilinders. Die konden ook gauw lekken.
SJB533
@mklok
Ik weet, dat mijn oom nog een met hoekkettingen heeft. Geloof dat onderhoud veel goed maakt...
+1
newholland-
@remco rooks hou wel je achterruit in de gaten😬
SJB533
@newholland-
Lees even iets verder naar beneden 😬 Iets met ervaring
+2
Ronijn
Waarom een hydraulische afschuiver? Wij snijden al jaren zonder. Lossen gaat prima. Wel hebben we een hydraulische topstang
+1
remco rooks
@Ronijn we zijn het al gewend van de steekschop en bij de kalver stal moet je het pak op een plateau neerzetten voor de ingang en dan moet je wel hydraulisch kunnen afschuiven anders krijg je het pak er niet goed en netjes voor zonder dat die omvalt of dergelijke
+1
CaseCS130
Ik zou de steekschop nog maar niet weg gooien. Zo geweldig waren deze Vicon's niet. Dus als je er weer eens storing mee hebt kun je in ieder geval nog de oude pakken als je die bewaart.
Wij hadden ze nieuw deze Vicon's, maar na 2 stuks in een paar jaar tijd waren we zo zat van de ellende dat we op de Strautmann steekschop zijn over gestapt. Sindsdien nog nooit zo goedkoop gesneden al is er ook wel eens wat mee.
+2
remco rooks
@CaseCS130 wij snijden wel zo weinig dat de steekschop gewoon word gesloopt en er een mestklem van gemaakt word. En als er echt nood aan de man is voeren we wel een baal of halen we wel even de snijder bij de buurman op.
Jeroen745
Alleen altijd machtig oppassen met een kuilvoersnijder en XL cabine. Achterlichten zijn zo kapot met de hef iets te hoog
+1
SJB533
@Jeroen745
En de achterruit is verrassend sterk en buigzaam 😬
remco rooks
@Jeroen745 gaat wel goed hebben hydraulische topstang en de beugels waar de slangen tussen door glijden gaan er nog af dan is er ruimte genoeg. Achteruit komt vrijwel niet in de buurt van de snijder dus dat scheelt al weer.
+1
deerejohn
Die hoekketting is mooi als je elke week snijd , maar als i effe paar maanden stil staat begin je maar met de hoek ketting te vervangen ,, kun je die nog aankomen die hoek kettingen
remco rooks
@deerejohn staat vanaf nu tot ongeveer oktober november stil ben er niet zo bang voor staat altijd binnen en voor dat die hele zomer binnen staat effe goed schoonmaken de ketting met wd 40 inspuiten of ketting spray gebeurt er niks mee achter het mes beetje vet pompen en dan gaat dat goedkomen. het grootste voordeel is dat we alleen maar droog kuilvoer voeren geen mais of natte najaars kuilen. ketting zijn nog gewoon te bestellen bij kramp net als de rest van de slijtdelen.
+1
deerejohn
Droge vaste kuil daar hebben ze de grootste hekel aan
remco rooks
@deerejohn helaas krijgen we de kuil niet zo vast als beton🤪 maar we zullen zien ben er opzich niet bang voor maar is natuurlijk wel zo dat een iets nattere kuil wel meer smeert als knetter droog spul

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon kuilvoersnijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

LOCATIE