24 april Foto van een miedema stortbak (44 jaar) en miedema hallenvuller (20 jaar) bezig met wachten op de vrachtwagen.Beide machines praten met elkaar (linecontrol). Als 1van beide machines uitvalt s

miedema logo

PieterA
24 april Foto van een miedema stortbak (44 jaar) en miedema hallenvuller (20 jaar) bezig met wachten op de vrachtwagen.

Beide machines praten met elkaar (linecontrol). Als 1van beide machines uitvalt stoppen ze er allebei mee.

Deze stortbak vullen we met de schepbak aan de verreiker of aan de heftruck. In dit geval gaan we frietaardappelen leveren aan de fabriek van LWM in Bergen op Zoom. Bakker Texel (AB) regelt het transport. Als we het druk hebben dan laten we de vrachtwagens iedere 3 kwartier komen. Nu was het rustig en dan laten we ze elk uur komen. Dan heb je wat meer tijd om op te ruimen, koffie te drinken en kleine reparaties uit te voeren. Als je met een heftruck en een verreiker schept kun je in 30 minuten een vracht vol laden,maar dan moet je al met z'n tweeën zijn.

De hallenvuller staat zo opgesteld, dat als hij ingeschoven is, de deur dicht kan en uitgeschoven de vrachtwagen buiten de schuur kan vullen. Grond zit er niet veel in, dus dat laten we gewoon op de grond vallen en scheppen het op een kar als er op een gegeven moment te veel ligt. Bij het uitschuren zetten we de luiken open en laten we 1 ventilator achteruit draaien, zodat het stof en de rook een beetje afgezogen worden. Deze cel is ongeveer 1.400 ton, maar we doen hem vaak in tweeën voor twee verschillende rassen.

Reacties

+1
PieterA
Volscheppen met de verreiker

(klik om te vergroten)

Verreiker
+1
GerbertXL
Dat was dan wel een slagschip in z'n tijd die stortbak, ik heb nog nooit zo'n oud ding gezien met brede bodem.
Linecontrol is echt zoiets waarvan je denkt, hoe heb ik het ooit zonder gedaan.
PieterA
@GerbertXL Ik heb wel eens gehoord dat er maar 10 van gemaakt zijn
+1
PieterA
@GerbertXL De bedieningskast was een eind versleten. Daar zat techniek uit 1977 in. Die hebben we laten vervangen en dan gelijk maar een beetje gemoderniseerd.
GerbertXL
@PieterA foto van? Dat is wel echt een vooruitgang bij die nieuwe, een dun draadje met snelkoppelingen die je zo kunt verwisselen mocht je m slopen.
PieterA
@GerbertXL Ik heb ik er niet zo'n duidelijke foto van. Wil je dat ik er van de week een duidelijkere van maak?

Dit is een eigenbouw kast. Dat kostte niet veel en de maker kon met al mijn wensen rekening houden. Er zitten wel snelkoppelingen op, maar dat zijn gewone 5-,polige stekkers, zodat een motor even gauw te wisselen is. Ook kunnen we her complete rollenset met bandjes er in een kwartiertje afhalen.

(klik om te vergroten)

GerbertXL
@PieterA haha nee mijn fout, ik zat effe aan de hallenvuller te denken. Maar die kast is ook mooi opgeknapt 👍 .
marc102
@PieterA Zit er een PLC in of simpele relais techniek?
PieterA
@marc102 simpele relais. Als er storing is kom ik met een schroevendraaiertje vaak al een heel eind

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema logo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!