24 april 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2 met Rauch kunstmeststrooier.Deze strooier heeft weegpennen. Die pennen zitten met een bout en vele ringen klemvast aan de strooier gemonteerd. Als

Deutz-Fahr Agrotron 85

PieterA
24 april 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2 met Rauch kunstmeststrooier.

Deze strooier heeft weegpennen. Die pennen zitten met een bout en vele ringen klemvast aan de strooier gemonteerd. Als je dan van kogels categorie 2 naar categorie 3 wilt wisselen ben je een 10 minuten tot een kwartier extra bezig en bij terugwisselen weer. Om die reden hebben we bij deze trekker afgelopen winter de categorie 2 haken afgeslepen en er nieuwe categorie 3 haken aan gelast. Nu hoeven we de kogels van de strooier niet meer te wisselen. (Dan zullen ze wel vast roesten 🙈).

We strooien nu met deze trekker, omdat we dan op 21 meter kunnen strooien ipv 40 meter vanuit het spuitspoor. Dit voor een wat meer egale verdeling van de kunstmest. Met 2 zakken (2×600 kg) in de strooier gast het goed maar met 1.500 kg in de strooier moet je eigenlijk wel een gewicht in de front hangen.

Reacties

PieterA
Foto van de achterkant

(klik om te vergroten)

Rauch strooier
marceldeutz
De hef zit er voor dus hoeft niet moeilijk te zijn blok op te pikken.
+1
PieterA
@marceldeutz Ik vind het zo wel zwaar genoeg. Als de strooier bijna leeg is drukken de smalle voorwielen weer dieper in de grond.
koenclaas
Waarom hangt de strooier zo laag in de hef?
+1
PieterA
@koenclaas Ik was uitgestapt om even in de strooier te kijken.
casejxu
En wat met de oude haken gedaan😇
+1
PieterA
@casejxu Op een verbouwde machine gelast. Een molploeg in dit geval.
+1
PieterA
@casejxu Hier op de molploeg. Die wilde de grond niet in. Nu kan er een gewichtenblok achterop.

(klik om te vergroten)

Molploeg

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!