Zaterdag nog een 40 pak hooi geperst.Moest en zou em proberen. Ging hartstikke lekker. Behoorlijk capaciteit! Nu schoongemaakt en in de stalling. Volgend jaar maar weer een kijken.

Rivierra Casalis Pers

sybren
Zaterdag nog een 40 pak hooi geperst.
Moest en zou em proberen. Ging hartstikke lekker. Behoorlijk capaciteit!
Nu schoongemaakt en in de stalling. Volgend jaar maar weer een kijken.

Reacties

+1
Massey 2705
Zo voor de hobby , een mooie pers. Ik had nog nooit van dat merk gehoord ! Maar zo als je zegt , hij werkt goed ! Daar gaat het om ! 👍
+1
a3vandiejen
Op het oog een mooie pers..
+1
JarnoDrenthe
Altijd mooi om zo iets aparts te hebben en het ook nog eens werkt
+1
radium45
Nadeel van deze pers is dat ze vrij grote pakken maken, beduidend groter als bijvoorbeeld een Claas pak en daardoor werden de balen vaak snel zwaar als het hooi of stro niks te droog was.
Vroeger was er maar 1 merk pers en dat was de Rivierre Casalis. Is er een admin die de mapnaam kan aanpassen? @SJB533
+1
SJB533
@radium45
Kan ik niet, sorry. Staat al bij een eerdere foto van Sybren vermeld
sybren
@radium45 pakken zijn iets groter dan van mijn ih440 pers. Wat ik wel leuk vind is dat er soort van sleuven in de balen zitten om de touwen gemakkelijker te kunnen pakken. Als er meer gewas in de baal zit kan de prijs ook wel wat omhoog. 😉
radium45
@sybren Klopt, deze persen maken gegroefde balen zoals ze dat hier noemen. Touw zit er ook veel mooier omheen als bij bijvoorbeeld een Welger.
sybren
@radium45 ik heb de rollemaat er even bij gehad, ih is 35cm hoog en de rc 38cm de rc pers maakt 3cm hogere pakken dan de inter pers. Beide kanalen zijn 45 cm breed. Kon op zolder waar van beide persen balen liggen het verschil eigenlijk niet zien.
+1
radium45
@sybren Zie je wel... Ik heb er verstand van.
radium45
@sybren Maar, als het hooi of stro niks te droog is, dan maakt die 3 cm wel een paar kilo verschil.
+1
radium45
Dezelfde pers was er ook in het oranje en dan was het merk Aurelis, hier veel met een KR45 gewerkt. De lakkwaliteit van de Aurelis was beduidend beter als die van de R-C.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rivierra Casalis Pers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!