Zo weer enkele stappen verder! Bijna het hele voorframe opgebouwd. De hef afgedicht en zit ook bijna volledig ineen. Motor nieuwe smeerketting en de zeef van de smeerpomp gereinigd. Nieuwe dichtingen

Schlüter s450

Schluterfan
Zo weer enkele stappen verder! Bijna het hele voorframe opgebouwd. De hef afgedicht en zit ook bijna volledig ineen. Motor nieuwe smeerketting en de zeef van de smeerpomp gereinigd. Nieuwe dichtingen op de krukas. Vooras heeft op de schommelas nieuwe bussen gekregen. De elektrische installatie begint ook vorm te krijgen...

Wordt vervolgt!

Reacties

+1
Fendt926Driver
Poe..
Er moet nog wel een beetje water door de rijn voordat deze klaar is.
Maar begrijp uit jou reaktiesbij andere fotos dat veel onderdelen slecht aan te komen zijn en soms zelfs op maat gemaakt moeten worden.
Om het dan niet te duur te laten worden moet je soms iets langer wachten
+3
Schluterfan
@Fendt926Driver

Ik durf nu eigenlijk het woord "wrak" in de mond nemen, want dat was het uiteindelijk wel. Hij draaide en reed en daarmee was veel gezegd. De uren die ik eraan gespendeerd heb hou ik niet bij... en de hoeveelheid nieuwe onderdelen ook niet meer...

Ik heb geluk dat ik op het werk goede collegas heb die tussendoor dingen willen laseren of draaien voor mij. Had ik dat niet was dit ofwel een hopeloze zaak of iets van gigantisch lange adem.
+2
Towaberg
Grondige aanpak levert later veel plezier op en minder ergernis van had ik dit of dat toch maar gedaan…
+1
Schluterfan
@Towaberg

Ja nu beknibbel ik nergens op, of zoek een alternatief. Eigenlijk is de staat van de motor het enige waar ik nu nog vragen bij stel, al denk ik wel dat er een revisie volgt. Maar daar wacht ik nog even mee. Ik kan deze sowieso voor het kleine werk inzetten hier.
VolvoPowerT700
@Schluterfan mooi werk! Heb je de compressie al eens nagemeten? Of met een camera erin gekeken?
Schluterfan
@VolvoPowerT700

Nee dat niet, komt nog wel.
VolvoPowerT700
@Schluterfan komt helemaal inorde, blijf zo door gaan!
+4
stijn-de-bock
De vooras lijkt op een van deutz met die veerpotten .
+1
Schluterfan
@stijn-de-bock

Deze is met rubber ringen geveerd. Dat word nog een rotklus om die weer samen te krijgen...
stijn-de-bock
@Schluterfan bij veel oude deutzen zoals oa mijn 4005 net hetzelfde toch?
+1
Schluterfan
@stijn-de-bock

Geen idee. Ik heb met Deutz niet zoveel ervaring. De vooras vroeg ook wat werk. 100% spelingvrij is ze nog niet, maar als ik hem ooit in de goede verf zet buig ik er mij nog eens over. Het meeste is al weggewerkt.
+1
Rick V
@Schluterfan bij mn 4006 heb ik er een pot krik onder de fusee gezet, ging best gelukkig
+1
Kramer U800
Wat een verschil met de vorige keer! Het gaat goed vooruit. Wat voor voorlader komt erop?
+7
Schluterfan
@Kramer U800

Originele Baas. Ik heb deze gevonden niet ver van de grens met Tsjechië. Heeft oorspronkelijk op een S350 gestaan met hetzelfde frame. Er zijn in de loopt van de productie 3 versies geweest, dus moest ik goed uitkijken. Deze kon er zonder aanpassingen op. Om de voorlader te bedienen heb ik het origineel ventiel gezocht, gevonden en gemonteerd. Zo wordt het wat 😁
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan ben aan het terugkijken geweest tussen al jou fotos tot ik het begin zag. Maar dat is ook al bijna 3 jaar geleden dat je er aan begonnen bent.
Petje af.
En niet elke week doe je er evenveel aan natuurlijk.
Maar het vergt wel doorzettingsvermogen
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Klopt, maar het meeste is eigenlijk laat ons zeggen het laatste 3 maand gebeurt. En tussendoor heb ik nog aan de 1250 en de 6600 gesleuteld.

Er zijn al veel vrije avonduurtjes, zaterdagen en zondagen ingekropen. Ik had het ook wel even gehad met verbouwen en klussen rond het huis. Dit was welkom. Maar als ik deze op de pootjes heb staan, ga ik toch weer een tijdje aan het klussen en kan het zomaar even dat er weer een halfjaar niets gebeurt. En ik wil tegen het eind van het jaar een fatsoenlijkere en ruimere werkplaats hebben. Dat werkt ook zovee comfortabeler. Heb ook onlangs een vrij uitgebreide gereedschapskar gekocht die ik nu al voor geen geld meer wil missen. Sleutelt ook gewoon een stuk sneller.
casejxu
Quote Reactie van @Schluterfan:
uitgebreide gereedschapskar

Goed begin is het halve werk. Als ik zie wat ik heb liggen. Kan zo niks noemen wat ik zou kunnen missen. Al gebruik ik veel niet eens vaak
+2
Massey 2705
Je moet wel geduld bezitten om zo,n project te beginnen volgens mij ! Netjes hoor ! 👍
Schluterfan
@Massey 2705

Ja, en het is niet altijd zo van zelfzeker. Ik heb een onderdelenboek, maar door de jarenlange ervaring door aan onze Schlüters en zelfs die van andere te werken heb ik al geleerd dat ook niet alles klopt wat erin staat. Maar dat is geen onbekend gegeven bij Schlüter 😅
+2
roscho
Ik heb veel bewondering voor je doorzettingsvermogen. Je maakt met twee trekkers (de 1250 en deze) goede vorderingen, dan zul je niet veel tijd over houden voor andere zaken.
+1
Schluterfan
@roscho

Nee klopt. Mijn vriendin kijkt uit naar onze reis naar Spanje haha. Maar goed de uren dat ik savonds in de schuur zit kan ze nog wel hebben.

Er zit nu al een hoop werk in, en er komt nog een hoop werk. Maar stiekem hoop ik dat de 6600 beter is. De 450 had echt wel meer dan een leven gehad. Maar dit trekkertje verdiende een even grote kans dan alle andere hier. En als het eindresultaat werkelijk datgeen word wat ik voor ogen heb, zal denk ik wel trots mogen zijn.
+1
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
uren dat ik savonds in de schuur zit kan ze nog wel hebben

Pas wel op, als je vriendin je steeds aanmoedigt om naar de schuur te gaan, moet je argwaan krijgen... 🤔🤣🤣
+1
valmet6400power
@roscho
Misschien is die wel in de waan dat @Schluterfan daadwerkelijk aan z’n trekker sleutelt in de schuur 😂
+1
Schluterfan
@roscho

Nee, dan ist van ga je weer naar die schuur hahaha. Maar ik wou de 450 tegen eind augustus op de wielen staan hebben. Ik wil in September de schuur deels kunnen gieten voor de nieuwe werkplaats. Dan kan ik hem daarheen rollen, en in het beste geval zelfs rijden. Dan moet je savonds eens wat minder in de zetel gaan hangen en verder doen. Maar tot nu toe was het nog "aangenaam" werken, geen werkdruk door deadlines. De stress die ik kreeg was veelal van iets demonteren en zien dat je daar ook weer een hoop werk aan hebt die je niet verwacht. Aan elk stuk op deze trekker is wel iets gedaan, en soms niet al te katholiek, dat brengt nog wel eens ergernissen met zich mee...
+1
Amai het schiet goed op 😃 het word met de keer meer tractor 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!