Na 2jaar kon het weer, even een weekendje Schlüters kijken. Op het programma stond het kleine treffen in Watzum. Helaas kon er zondag niet gedemonstreert worden door de vele regenval van de nacht erv

Schlüter Super Trac 2200 TVL-LS

Schluterfan
Na 2jaar kon het weer, even een weekendje Schlüters kijken. Op het programma stond het kleine treffen in Watzum. Helaas kon er zondag niet gedemonstreert worden door de vele regenval van de nacht ervoor...

Maar dat maakt niet dat ik niet voor niets 1600km heb afgelegt. Ik ging ook een Fritzmeier ophalen voor de S450 en ging nog op bezoek bij een liefhebber waar ik enkele prachttrekkers mocht aanschouwen.

Pareltje nummer 1, en weer eentje die ik van de lijst "wil ik ooit gezien hebben" mag schrappen!

Super Trac 2200LS, lijkt misschien niet het bijzonderste model van Schlüter , maar deze heeft ook het recht om heel bijzonder te zijn. Geen 8 cilinder onder de kap, maar een Liebherr 6 cilinder. Toen Schlüter besloot om geen 8 cilinders meer in te bouwen, zodat na sluiting van de gieterij, toch nog motoren op stock overbleven om de onderdelen voorziening voor enkele jaren te garanderen, koos men voor een 9,2l Liebherr. Oorspronkelijk was er sprake van 3 gebouwde trekkers...

Alleen werden er nog eens 2 in bij LTS in Schönebeck gebouwd. Normaal kan je dat ook zien aan het typenschild. Alleen staat er bij deze wel nog werkelijk "Traktorenfabrik Anton Schlüter München" vermeld. Dat was bij de Euro Tracs niet zo...

De trekker is de laatste van de 2, die naar het schijnt op stock was gebouwd en zou pas later voor een lage prijs verkocht zijn. Had graag de huidige eigenaar gesproken maar door de vele regenval zijn we vroeger dan voorzien vertrokken.

En deze mag met recht ook de titel dragen de allerlaatste gebouwde Super Trac te zijn... In Freising verliet de laatste Super Trac, een 1900TVL-LS op 15 april 1994 de fabriek. Deze op de foto vond dus nog later een eigenaar!

Ook vrij rijkelijk uitgerust met fronthef, Rüfa, EHR, 4DW,... alleen gold dit in die tijd al als verouderd.

Foto genomen in Watzum.

Reacties

+2
a3vandiejen
Wat een beest als je die andere ziet.
+1
@Schluterfan Mooie trekker, is die van jou Simon?
Schluterfan
@tractor junkie xl

Neen was het maar zo'n feest
Towaberg
Knappe trekker👌👌👌
Fendt926Driver
Pracht trekker pracht verhaal.
En och die 1600 km maken anderen voor vakantie.
En ik weet bijna zeker dat jij een vakantie gevoel had bij al die schluters.
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Twas ook wat gokken dat weekend. Dat ik de Fritzmeier ging ophalen en Zondag naar het treffen ging stond sowieso vast. De liefhebber bezoeken niet. Ik had vorige week gebeld en mocht de zaterdag terugbellen omdat hij op het moment van de eerste telefoon niet kon zeggen of het uitkwam. Zaterdagmiddag teruggebelt en mocht gelukkig langskomen. Al bij al een bezoek van dik 2u. Alleen heb ik ben ik met de man overeen moeten komen dat ik geen foto's op het internet deel. Dus kan ik jullie helaas niet laten meegenieten van wat ik daar mocht bekijken. Ik kon er anders weer mooi leesvoer over schrijven.
Massey 2705
Mooi verhaal en foto ! Mooi om voor ons zo een stukje geschiedenis te lezen van deze bijzondere trekker! 👍
roscho
Prachtige trekker en ook weer een prachtig verhaal.
"Vanwege de regen waren er geen demo's"
Zo'n trekker geeft toch niet om een beetje regen? Nou ja, de grondeigenaar was er waarschijnlijk niet blij mee dat er met zo'n tank door zijn natte land geploegd zou worden. Zoals ik jou nu ken, was een beetje regen voor jou geen beletsel om buiten te staan kijken.... 😄
+1
Schluterfan
@roscho

Nee, inderdaad, weer of geen weer, ik zal er staan.

Ze zijn daar heel erg met hun grond bezig, dus een middag ploeteren zit er niet in. De zaterdag waren wel demo's, maar ik was er toen nog niet. Misschien binnen 2 jaar.
+1
Fendt280S
Mooi verhaal. Weer wat wijzer.
schluterman
Prachtige schlüters Simon
+1
fiat1000DTsuper
En alweer een mooie uitleg bij een mooie foto 👌
Ben je persoonlijk al bij die Schluter geweest in Dadizele?
Zoals ik mij kan herinneren zei je enkele jaren geleden dat uw vader er eens bij is geweest. Die met die zelfbouw wielgewichten. Dacht dat het een 2000... is.
Mijn neef kent die man en ben ook al enkele jaren eens aan het denken om langs te gaan maar komt er nooit van.
New Hollander
@Schluterfan Is dit de Schlüter die bij Markus Liebherr op de Heinrichsburg bij Eberhardzell, waar ze de Mali Li-Trac bouwden, heeft gelopen?
Schluterfan
@New Hollander

Geen idee, dit is de laatste van de 5. 1 en 3 weet ik ook zitten, de andere 2 nog niet.
New Hollander
@Schluterfan Op een site kwam ik de volgende tekst tegen:
Markus Liebherr, dem Gründer dieser Marke, ist verwandt mit dem Liebherr Baumaschinen und Mobilkranhersteller. Er gründete sein Unternehmen Mali 1993, in dem Jahr, wo Anton Schlüter III seine Betriebsverlagerung ankündigte. Er erwarb sich von Anton das Recht auf die Führung des Schlüterbären in seinem Firmen-Logo. Auf seinem landwirtschaftlichen Betrieb in Eberhardszell liefen schon einige umgebaute Schlüter Traktoren, die mit verschiedenen Liebherr-Motoren zur Erprobung ausgestattet wurden.

Das Spezialgebiet von Mali war die eigene Entwicklung eines stufenlosen Getriebe und der elektronischen Steuerung dazu. Die Prototypen wurden erst in der Heinrichsburg (dem landwirtschaftlichen Betrieb) und dann in der flugs gegründeten Mali Spezialfahrzeugbau GmbH Schönebeck/Elbe in Sachsen-Anhalt gebaut.

von dem Li-Trac 300 entstanden fünf Exemplare, vier mit eigenem "Vario-Getrieb" und eines mit einem Funk-Lastschaltgetriebe.

Markus Liebherr verstarb plötzlich und viel zu früh mit 62 Jahren im August 2010. Die Mali-Group wurde 2011 aufgelöst. Die Weiterentwicklung des Mali 120 bzw. 140 ( einem kommunalen Systemschleppers) wird durch die Fa. Fuß Fahrzeugbau weiter geführt.

Hier boven wordt dus gesproken dat er meerdere Schlüters met Liebherr motoren op de boerderij gelopen zouden hebben. Weet jij hier meer van? Tijdens ons bezoek aan Mali heb ik alleen een Super Trac 2200 gezien. Ik zal mijn broer eens vragen of hij de foto´s nog heeft van de trekker die daar liep. Misschien heb je dan wat aanknopingspunten voor je archief.
Schluterfan
@New Hollander

Dat zou mooi zijn! Markus had ook Schlüters omgebouwd naar ik heb horen zeggen. Anton en Markus schenen ook vrienden te zijn. Waarschijnlijk ook de reden dat hij wel recht kreeg het logo te gebruiken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 2200 TVL-LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!