13 oktober 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV met Pink Planter. Afgelopen winter veel werk gestoken in de voor ons nieuwe plantcombinatie. Afgelopen week geprobeerd of het werkt.Her loopt

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV

+5
PieterA
13 oktober 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV met Pink Planter.

Afgelopen winter veel werk gestoken in de voor ons nieuwe plantcombinatie. Afgelopen week geprobeerd of het werkt.

Her loopt allemaal op rolletjes. Nog wel wat kleine puntjes aan het plantdak en de voorlader die we deze winter aan willen pakken, maar het gevoel is goed. De trekker staat met deze achterbanden op 2 8 bar. De variabele versnellingsbak werkt erg fijn bij dit werk. Er kunnen 2 volle kisten op het dak en 1 in de voorlader. Lekker doorgereden zodat we op 15 oktober al weer klaar waren. Daarna is de collega-teler gaan planten.
+6
PieterA
@PieterA De achterkant

(klik om te vergroten)

Pink planter
+6
PieterA
@PieterA Kleurrijk plaatje van het vullen

(klik om te vergroten)

Manitou MLT 634 120 LSU, Deutz-Fahr 6190 ttv met Pink Planter

Reacties

Massey 2705
De hele opbouw zelf bedacht en gemaakt ? Knap gedaan 👍
PieterA
@Massey 2705 Nee, het plantdak inclusief voorlader komt van een John-Deere. Om alles pas te maken was echter nog een heel karwei.

We hadden prijs opgevraagd van een nieuw plantdak met voorlader inclusief opbouw. Dat kostte net zoveel als de trekker. Toen hebben we maar besloten om een gebruikt plantdak te kopen en dit zelf bovenop de 6190 ttv te bouwen. De kleur was donkergroen met geel, dus dat ook nog even aangepakt.
Massey 2705
Ik vond het al knap ! , nadat ik de foto van wat dichterbij bekeken had dacht ik dat nog een hele klus zo als je zelf al schreef.
Maar mooi als alles werk ! 👍
Bedankt voor je uitleg
+4
PieterA
@Massey 2705 Er is eigenlijk ook niet zo veel meer hetzelfde als de oorspronkelijke machine. Inderdaad een hele klus, maar we hadden er afgelopen winter toch tijd voor en ik vind het leuk werk; vooral als het dan uiteindelijk een beetje werkt zoals je het bedacht hebt.

(klik om te vergroten)

Nog een plaatje vanuit de lucht
Massey 2705
@PieterA nog ene vraag !😉
Blijft het op de trekker zitten na het plant seizoen , of haal je het er af , zo dat de trekker ook weer ingezet kan worden voor ander werk ?
Het lijkt me een hele klus , het er weer af te halen. Maar de trekker in een hoek zetten , is wel erg veel kapitaal ongebruikt te laten staan !
+2
PieterA
@Massey 2705 We halen het er af. We hebben het zo gemaakt dat demontage relatief eenvoudig is. Ik schat dat we er met z'n tweeën ongeveer anderhalf uur werk aan hebben om af te bouwen.
+1
2850Johndeere6R
@PieterA Klopt wel ja die 90minuten werk. De loonwerker waar m'n broer werkt hebben dat ook wel nodig. Verder hele mooie combinatie en ziet er allemaal professioneel uit 👌. Veel succes ermee gewenst en dat hij nog heel wat bunders planten mag 💪
DANOONTJE POWERR
@PieterA haal je de voorlader er ook af?
Het plantdak pakken wij er in een kwartiertje af denk ik maar het frame blijft zitten en de voorlader ook.
De planttrekker wordt verder ook alleen in de zomer gebruikt voor de kistenrooier.
+1
PieterA
@DANOONTJE POWERR alles gaat er af. Als we er zin in hebben, wil ik van de winter iets maken zodat we de voorlader er makkelijker af kunnen halen met de heftruck.
deufi
Mooie combinatie! Is de voorlader zo lang dat deze niet tegen de rol aan komt bij het oppakken van een kist?
+2
PieterA
@deufi Nee, als we van de grond op willen pakken moet het triltandje er af.

We hebben een oud karretje omgebouwd waar we de volle kisten vanaf pakken. De lege kist zet je dan op een soort tafel terug

(klik om te vergroten)

Karretje met tafel er op
deufi
@PieterA Dat is ook een mooie oplossing!
DANOONTJE POWERR
De verreiker toch maar gehouden?
+1
PieterA
@DANOONTJE POWERR ja, hij staat nog wel te koop. Dit werk kunnen we ook met de trekker met voorlader doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!