En na het tanken kan er weer gas gegeven worden! 🔥💨 Vond deze foto zelf erg goed gelukt, de kleur komt er goed in over hoe hij in het echt ook is, en een hoge resolutie.

Kramer U800

+8
Kramer U800
En na het tanken kan er weer gas gegeven worden! 🔥💨

Vond deze foto zelf erg goed gelukt, de kleur komt er goed in over hoe hij in het echt ook is, en een hoge resolutie.

Reacties

+3
wim-same
Prachtig Dirk.
+2
Kramer U800
@wim-same Dankje Wim
+5
Fendt926Driver
Mooi zo.
Heerlijk om na de grondige restauratie er nu heerlijk mee te kunnen rijden
+10
Kramer U800
@Fendt926Driver Ja echt genieten! Vooral sinds kort omdat er vanuit Duitsland een originele bestuurders stoel en passagiersbank in zijn gekomen. Welliswaar nieuw maar helemaal exact hetzelfde tot op de kleinste details toe. Er zitten spiraalveren in wat zorgt voor goed comfort.

Maar gisteren was het tijd om toch maar weer even de koppeling eruit te halen omdat hij achter de koppeling langs olie/vet lekte. Vet is niet zo erg omdat je het druklager met bijbehorende kogel- en naaldlager ermee smeert maar er kwam ook versnellingsbak olie mee bij uit, elke 2 seconden een druppeltje. Maar probleem is al gevonden en word momenteel verholpen. Voor de rest is de Kramer geheel lekvrij.

(klik om te vergroten)

Hoe de koppeling in elkaar zit

(klik om te vergroten)

Lekkage

(klik om te vergroten)

De nieuwe bestuurders stoel en zitbank in de cabine die nog lang niet af is.
+3
WaterDeutzer
@Kramer U800 Je hebt 'm nu misschien voor het eerst echt warm gereden. Transmissie lekkage laat zich pas zien na langdurig gebruik. Motorolie is met een paar minuten warm, transmissieolie heb je wel een uurtje voor nodig.
+4
Kramer U800
@WaterDeutzer Klopt wat je zegt Nico, al moet ik zeggen dat het toch wel 10 minuten duurt voordat die motor op temperatuur is, dan is de motorolie nog koud. Had ik net de stoel ingebouwd kan de koppeling er weer uit 😅 Gelukkig is het kinderlijk eenvoudig bij de U800 omdat de koppeling buiten op zit. Als je alleen de koppelingsplaatjes wil vervangen ben je met een half uurtje erbij, beschermkap weg, 6 M8 boutjes los halen er klaar. De verf op de uitlaat is er voor het eerst van de week afgebrand, de uitlaat heeft nu alle kleuren van de regenboog.
+4
a3vandiejen
@Kramer U800 Schitterend die stoelen.
+3
Kramer U800
@a3vandiejen Ja ze zien er heel mooi uit. Was nog een hoop gezeur om ze los te peuteren bij één van die Duitsers, heeft uiteindelijk 4 maanden geduurt en vele berichten verder voordat ik ze had. Dan moest hij werken, dan had hij "urlaub" en dan lag hij in het ziekenhuis.
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 De aanhouder wint Dirk, maar dat wisten we al met jou..😅👌
+3
draaipiet
Prachtig
+14
yoohan
Het is werkelijk een plaatje geworden. Ben stiekem nog steeds een beetje jaloers op jouw discipline en doorzettingsvermogen om alles tot in de puntjes perfect te krijgen.
+6
worteljcb
@yoohan En anders ik wel. Ik had niet genoeg moed verzameld om überhaupt te beginnen denk ik 🙈
+7
Kramer U800
@worteljcb Gewoon ergens beginnen, slechter werd het toch niet haha. Motor verrot, remmen versleten, plaatwerk doorgerot, en eigenlijk het hele voertuig stond op het punt om weg gebracht te worden naar de oudijzerboer. Daar komt nog bij dat er een hoop onderdelen weg waren.
Maar je leert wel een hoop mensen kennen en ik heb in die 4 jaar Duits geleerd.
+10
Kramer U800
Dankje @yoohan

Als je 4,5 ergens aan werkt kan je het niet meer half goed doen, dan moet het gewoon perfect zijn straks, kosten noch moeite gespaard. Het is straks ook weer een volwaardig zeldzaam voertuig. Het was/is een restauratie van ongekende omvang. Maar hoe meer je bij het eind resultaat komt hoe mooier het word!! Het "dieptepunt" was toen je de mensen even geen mooie dingen kon laten zien toen er een kaal frame stond en alle onderdelen overal lagen. Maar ik wist altijd al dat het goed ging komen. Voor alles is een oplossing en je kan alles repareren, als je dat goed in je achterhoofd houd lukt het altijd, elk project.
+2
draaipiet
@Kramer U800 Prachtig verwoord, maar die discipline heb niet iedereen, vooral als je in een dieptepunt komt.
+3
Kramer U800
@draaipiet Dat klopt, en niet iedereen heeft alle kennis en machines in huis om iets te restaureren.
+4
roscho
Aan het resultaat kun je zien dat je er hart voor hebt. Prachtig gedaan!
+7
Kramer U800
@roscho Bedankt!

Al sinds het begin had ik een doel voor ogen, en naarmate de jaren voorbij gaan kom je steeds meer te weten hoe de machine er daadwerkelijk uit heeft gezien.

Er is geen goede rede waarom je bijvoorbeeld een complete lier koopt, 1000 kilometer rijd om hem op te halen, om hem vervolgens niet te gaan gebruiken, tenzij je het doet omdat hij daarmee geleverd is 60 jaar geleden.

Ik wil verder geen poes pas eraan doen, geen gordijntjes, geen toeters en bellen, geen special paint, geen raam stickers, niets van dat alles. De machine is volwassen genoeg van zich zelf.
+5
mf 35x
Wat ben jij een vakman. Echt prachtig 👌
+3
Kramer U800
@mf 35x Dankje 🙂
+3
bob de bouwer
Prachtig mooie foto
+3
Kramer U800
@bob de bouwer Bedankt Bob
+6
wim-same
@Kramer U800 En nu, ??? Mais schotten erop, en volgend jaar in de mais race ???
+5
Kramer U800
@wim-same Haha ja daaag, dat nooit, we hangen anders maar de grootste opraapwagen of bakwagen erachter die er is! Zal wel de snelste oogst zijn die je ooit zult mee maken. En ik heb aftakas voor en achter dus een opraapwagen leeg draaien is ook geen probleem op de kuilhoop.
+4
a3vandiejen
Heel gaaf geworden.
+3
Kramer U800
@a3vandiejen Dankjewel Adrie
+3
John k
Nou ben ik helemaal 0 bekent met deze modellen. Maar hoeveel rijden er nog rond?
+4
Kramer U800
@John k Er zijn wereldwijd nog exact 100 van bekend, rijdend en niet rijdend. Er staan 2 in Nederland inclusief mijn U800, eentje staat er in het noorden van de VS. Roemenië nog één, en de rest volgens mij allemaal in Duitsland.
+3
Boeder foto
Prachtige.kramer u800 👌👌
Knap gedaan doe he te nu niet na!
+2
Kramer U800
@Boeder foto Bedankt!
+5
Martinsame
Vakwerk nu genieten van dit pareltje
+4
Towaberg
Alles is al gezegd, t is een droom machine geworden. 1000x gefeliciteerd 🍾
+3
Hannesman
Monster machine 👌 echt prachtig
+2
florisrobben
Veel plezier ervan. Een pracht restauratie met een prachtig eindresultaat
+1
Kramer U800
@florisrobben Bedankt gaat zeker goed komen, restauratie is echter nog niet ten einde!
+2
manus
Zeer gaaf geworden Dirk 👌👌
+1
Kramer U800
@manus Dankjewel Leon! 😀

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!