Foto van een Onbekend OnbekendDeze foto is niet onbekend voor mij, maar weer eens kijken hoe het met de descundigheid van de mede TF ers zit.Hierbij een deel uit een oude folder, dit is een afbeelding

Onbekend Onbekend

+4
draaipiet
Foto van een Onbekend Onbekend
Deze foto is niet onbekend voor mij, maar weer eens kijken hoe het met de descundigheid van de mede TF ers zit.
Hierbij een deel uit een oude folder, dit is een afbeelding van een opraapwagen of een ladewagen, met de mogelijkheid naast de wiers te rijden. Het zal me niet verbazen dat er meer fabriekanten een dergelijke oplossing heb maar de vraag is uit welke folder komt dit??
Een paar kleine tips ik denk dat het meer dan 50 jaar oud is, en ik denk dat er een mapje van gemaakt moet worden

Reacties

+5
akkermopet
Dat klopt Piet!
Toen werkte ze met één werkgang om het gras op te halen met een vingerbalk en één van de eerste opraapwagens.
Met de mogelijkheid de trekboom te verzetten. (Eerst mechanisch en later hydraulisch.)
+1
casejxu
Fahr heeft zoiets gehad heel vroeger
+1
wim-same
Welger
+1
Wimariete
Mengele had ook een soort gelijke opraapwagen met een schijvenmaaier ervoor. Bij ons in de buurt was iemand die hem gebruikte voor stampvoeten.
+3
Wimariete
@Wimariete stalvoeren 🤭🤭
+1
16045HSX
@Wimariete Zo’n wagen wordt tegenwoordig zerograzer genoemd. Een vrij nieuwe zien draaien laatst, wordt gemaakt in Ierland hoorde ik. Maar er zijn meer merken.
+2
langeslagdiesel
Ongetwijfeld Oostenrijk of Duits fabrikaat. Als er nog geen mapje van is dat komen we in de hoek van ( vergeten ) merken die 50 jaar terug nog volop meedraaiden. Toch denk ik omdat deze bouw en as opstelling een dingetje is wat bij velen leverbaar was. Maar er waren er maar weinig die alleen deze bouw leverde. En omdat dit een soort kennis quiz is, zet ik in op Eicher ladewagen.
+1
Towaberg
Ik zou het niet weten, maar zeg Kemper!
+2
16045HSX
@Towaberg Ik zeg taarup
+2
deutzisthebest
Ik weet dat de deutz k550 ook geleverd kon worden met zo'n dissel.
+3
deutzisthebest
@deutzisthebest

Als toevoeging de foto's op de computer even opgezocht.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
akkermopet
@deutzisthebest Mooie foto`s als voorbeeld!
+5
SJB533
Worden hier allerlei merken genoemd, maar ik geloof dat zo'n beetje alle toonaangevende West-Duitse en Oostenrijkse merken dit systeem wel hadden. Mengele, (Deutz-) Fahr (en voorganger Köla), Pöttinger/Landsberg, Welger, Kemper, Steyr. Kwam van Strautmann niks tegen... Zou mij zelfs niet verbazen, dat het in de Socialistische heilstaten in het oosten gebruikt werd....
+2
draaipiet
Bedankt voor jullie reacties, Er zijn heel wat merken naar voren gekomen. Bij het lezen van de folder kon ik het nut van zo een trekhaak niet bedenken, maar door jullie reacties heb ik weer wat bijgeleerd. Het juiste antwoord is niet gegeven, maar dat had ik ook niet echt verwacht. Als er geen mapje van is is het ook zeer onbekend.

@SJB533 vermoed dat het een toonaangevend west Duits of Oostenrijks merk is of een van de socialistische heilstaten in het oosten. Sjoerd kennende zal hij wel weten waar dit merk bij hoort, Ik denk oost of west Duits, dan zit hij er dus wel heel dicht bij.
@SJB533 wil misschien gelijk een mapje aanmaken, want een foto verplaatsen kan ik wel, maar een document verplaatsen weet ik niet hoe het moet. Als het mapje er is zal ik de folder ook plaatsen

tractorfan.nl/picture/1447110/…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!