Op deze foto is Melkveebedrijf Brink (Vriezenveen ) × actief met een Lengerich Kuilvoersnijder. Aangezien we nu een jaar aan het voeren zijn met de vliebo bak op de bovenlosser ook maar even mijn ver

Lengerich Kuilvoersnijder

+3
Herbert
Op deze foto is Melkveebedrijf Brink (Vriezenveen ) × actief met een Lengerich Kuilvoersnijder. Aangezien we nu een jaar aan het voeren zijn met de vliebo bak op de bovenlosser ook maar even mijn versie van de happerchallenge 😄. Heb ondertussen ook een silo met vijzel staan, dus (bijna) nooit meer met emmers klooien uit een bigbag. Alleen nog ff een schakelkast maken om hem op afstand te bedienen.

Reacties

+8
Fendt926Driver
Daar heb je geen schakelkast voor nodig.
Je schakeld een 380 relais in de kast nu met een 220 spoel.
Haal die schakeldraad naar buiten en zet er een stekker aan. En aan de kabel terug een stopcontact.
En zet daar een afstands bediende lamp schakelaar van de gamma tussen en het werkt
+1
casejxu
@Fendt926Driver idd een simpele optie zonder dure afstandsbedieningen. Nog voor vele andere schakelingen te gebruiken
+1
Herbert
@Fendt926Driver ja dat bedoel ik ook. Heb al eens een voorbeeld van jou geloof ik voorbij zien komen.
+1
EA_MF
@Herbert conrad.nl/p/…

Deze hebben wij er aan zitten, die schakelt met een relais de 380v motor op de vijzel.
+1
T60401
@EA_MF nu we het hier toch over schakel materiaal hebben. Zit wel eens te denken dat het wel goed zou zijn dat in de nacht de stroom van de werktuigenschuur af zou zijn. Moeten ze toch wat meer moeite doen om de roldeur open te krijgen. Heb wel een mooi plaatsje waar ik wat schakel materiaal tussen de 380 16 A kabel kan zetten. Mooiste zou zijn dat ik de stroom via de telefoon kan schakelen. Of vaste tijden zou ook een optie zijn.

iemand een idee wat ik hier tussen moet zetten?
+1
marc102
@T60401 De rolpoort bij mijn ouders heeft een noodstop functie. Je zou de schakelaar ook hierop kunnen zetten waarmee je de poort feitenlijk vergrendeld. Misschien makkelijker
+1
CaseCS130
@T60401 Ik ben geen elektricien, maar vanuit mijn boerenverstand denk ik niet dat je een relais constructie tussen je ingaande hoofdkabel van zo'n loods mag zetten. Kun je beter iets direct aan de deurbesturing maken. Zonde als je er veel tijd in steekt en een scope keuring keurt het af.
+1
O N
@T60401 Er bestaan genoeg soorten schakelklokken voor zoiets , maar waarom zou je niet alleen de poort vergrendelen dan ?
Eventueel met een pin(met slot) rolbediend contact welke de spanning van de sturing afhaalt ? (kan je ze ook nooit vergrendeld proberen openen)
T60401
@O N Heb liever geen stroom bij de deur. kunnen ze er ook niet mee gaan kloten om de deur toch open te krijgen
O N
@T60401 is er nu geen bediening aan de poort dan ?
T60401
@O N jawel maar als ze de schuur openbreken kunnen ze nu op een knopje drukken en de deur gaat open en kunnen ze zo met je trekker weg rijden. Is er de stroom af dan komen ze binnen en kunnen ze de deur niet open krijgen. Binnen komen doen ze toch wel zie weleens fotos voorbij komen dat ze gewoon de sandwichpanelen los schroeven.
+3
Herbert
@T60401 zoiets een optie gewoon in de meterkast?

(klik om te vergroten)

T60401
@Herbert Dat komt al in de richting moet er eigenlijk 1 met drie fase hebben. dit is maar twee zo te zien. zijn deze geschikt tot 16 ampere?
T60401
@Herbert dit moet het hem worden denk ik. ook iets voor jouw kun je zo de vijzel opzetten. nl.aliexpress.com/i/4000340162552.html/

(klik om te vergroten)

Herbert
@T60401 oh ja dat lijkt de juiste ja. Ik stuurde de eerste wat ik zo tegen kwam. Heb er zelf geen ervaring mee, maar voor dat geld valt het te proberen
O N
@Herbert @T60401 moet je wel wifi hebben op die plaats , probeer ook steeds een manier te houden dat je alsnog manueel kan laten uitdraaien . Je zal je telefoon maar eens niet bijhebben 😉

Ben je mss beter af met zoiets
m.nl.aliexpress.com/item/32437480651.html/… en deze dan een (deftige geen ali express) relais laten schakelen voor je 400v
+1
T60401
Quote Reactie van @O N:
e zal je telefoon maar eens niet bijhebben

dat schakelblok waar ik een link van plaatste kun je gewoon op tijd laten schakelen. savonds om 10 uur stroom er af smorgens om 7 uur stroom er op. wil je een keer tussen deze tijden in de schuur zijn kun je met telefoon stroom er op zetten.
Heb overigens altijd de telefoon bij. heb melkrobots dus dan ben je ook getrouwd met je telefoon.
john deere 7810
@T60401

als je toch zo bezig bent, misschien toch wel handig om het te laten doen. straks brand je schuur snachts af, en zien ze jou ali relais zitten na die tijd... denk niet dat je dan beter af bent.
T60401
@john deere 7810 Ik ga ook geen relais zetten. als er iets komt is het gewoon een schakelaar net als in de meterkast. alleen wordt deze geschakeld via wifi. Heb overigens stroom allemaal zelf aangelegd. afgelopen jaar alles gekeurd en alles was goed.
+1
J asper
Hoe meet je nu kilos af
+25
Herbert
@J asper Ik heb een fietscomputer aangesloten op de vijzelas. Elke omwenteling geeft ongeveer 250 gram, dat kun je voor elk product zo afmeten. De fietscomputer moet je programmeren met een wielomtrek zodat hij bij een fiets weet hoe hard je gaat. Daar voer ik die hoeveel per omwenteling in. Dan kan je van de dagteller aflezen hoeveel er door de vijzel gegaan is

(klik om te vergroten)

Hier dus 74.3 kg gevoerd.
+3
Fendt280S
@Herbert geniaal!
+2
Herbert
@Fendt280S haha, ik had niet verwacht dat het zo mooi zou werken. Is echt nauwkeurig. Was er in het begin bang voor dat een fietswiel veel sneller zou draaien, maar komt allemaal mooi uit zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lengerich Kuilvoersnijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!