Zetor 5211 in CASE uitvoering, blijkbaar is er ooit iets van (mogelijke) levering geweest van Zetor voor Case voor de USA markt. off. informatie heb ik niet en de fabriek in CZ zegt er niets over, maa

Zetor Onbekend

+11
Rietman
Zetor 5211 in CASE uitvoering, blijkbaar is er ooit iets van (mogelijke) levering geweest van Zetor voor Case voor de USA markt. off. informatie heb ik niet en de fabriek in CZ zegt er niets over, maar glimlachen met de vinger voor de mond (sstt)
+1
wim-same
@Rietman Zo zijn er ook Zetor's in de John Deere uitvoering, en in Frankrijk een Ford in de Same uitvoering. Ze hebben mij wel eens verteld dat dit met de handelsbalans te maken zou hebben tussen beide landen. Das dan ook zo op deze manier een Case op de markt brengen in het land waar deze gemaakt werden.
+2
Rietman
@wim-same We hebben zelf diverse John Deere's / Zetor's geïmporteerd vanuit Spanje, deze trekkers waren lastig als John Deere in Nederland te verkopen, dus snel overspuiten in Zetor kleuren, voordeel was dat ze dan gelijk ook verkocht werden voor betere prijzen, ook hebben we sommigen verkocht weer naar Polen en Slowakije .
+1
JD-4450
@wim-same en niet te vergeten de 3000 serie van John Deere, wat op de kleur na een Renault trekker was
+1
wim-same
@JD-4450 Ja klopt, dat was een Renault, en de 5000 serie een Carraro.
+1
JD-4450
@wim-same dat wist ik niet! weer wat geleerd vandaag
+1
walker1
@JD-4450 Die 3000 serie was als John Deere geen succes, maar als Renault ook niet. Was een beetje een bij elkaar geraapte trekker.
JD-4450
@walker1 de Renault Celtis was dat, toch?
+3
walker1
@JD-4450 De Renault Ceres. Door de samenwerking met JD was het volgens mij ook de eerste Renault serie met JD motoren. Cabine was dezelfde als die op de 32/34 serie gebruikt werd. Volgens mij vooral bedoeld als eenvoudiger en goedkoper alternatief voor een Ares 500 serie. Bij John Deere was toen de 6000 serie nieuw, als vervanging van de oude 2*50 en 3*50, maar voor de lichtere 2*50 modellen hadden ze toen geen alternatief en dat is dus een groene Ceres geworden.
JD-4450
@walker1 leuk om te weten!
Dank voor de uitleg 😀

Reacties

+4
roy jd3130
Nooit geweten. Prachtig en leuk om te weten
+1
Towaberg
Best een mooie trekker 👍
Albert Peters
Leuke trekker
+1
Massey 2705
Bijzonder !! Ik heb ze aan deze kant van Canada nog nooit gezien ! Wel mooi hobby trekkertje zo .
SJB533
Was niet gedacht voor de landbouw, zo te zien.
Kramer U800
Nooit geweten! 😃
+1
aertspa
Deze dus Wim

(klik om te vergroten)

Ford 5010 en 6010
wim-same
@aertspa Ja, deze Pascal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Zetor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!