Foto van een Eicher 777 PA met 4 wd en fronthef en aftakas.  Onderhuids een cararo,  maar door fa Hissink in Oeken  als Eicher  verkocht.  Fa. Hissink (voorheen Nijhof) was vroeger Eicher dealer en im

Eicher 777 PA

+7
Wimariete
Foto van een Eicher 777 PA met 4 wd en fronthef en aftakas. Onderhuids een cararo, maar door fa Hissink in Oeken als Eicher verkocht. Fa. Hissink (voorheen Nijhof) was vroeger Eicher dealer en importeur van Eicher. Er bleek veel belangstelling te zijn voor nieuwe Eicher s, vooral vanuit Duitsland. Hissink kwam met het idee om Eichers te laten bouwen in Italië bij de fabriek AgriTalia, waar de cararo, john deere, claas en nog veel meer merken smalspoor trekkers worden gebouwd. Die van ons was de eerste verkochte nieuwe Eicher van fa Hissink. Ik heb hem nu al weer 12 jaar en bevalt reuze goed. Met een 4 cilinder deutz motor van bijna 80 pk kan hij alle werkzaamheden die wij van hem vragen goed aan. Rijden met deze trekker blijft een plezier. Het voelt erg Italiaans aan, alsof ik op een Same Explorer rijd. Op deze Eicher is een echte Eicher 666 ingeruild, ook met 4wd en fronthef met aftakas.

Reacties

+1
Schluterfan
Hoeveel van die trekkers zou Hissink zo verkocht hebben?
+4
Wimariete
@Schluterfan Voor zover ik weet 3 of 4 smalspoor trekkers en 1 semi smalspoor trekker. Alleen die van mij in originele Eicher kleuren. De andere trekkers werden in de bedrijfskleuren van Hissink gespoten. Donkerblauw metallic. De productie kwam niet op gang omdat de bank op het laatste moment de stekker eruit trok. Eigenlijk heb ik een collectors item, en moet ik hem maar goed bewaren voor later.
Wimariete
@Schluterfan Hissink is wel Cararo dealer gebleven.
+1
Saeghershof
Zou het kunnen dat de case pjn die gebouwd zijn rond 2002 daar ook gemaakt werden?
+1
Wimariete
Waarschijnlijk wel. Er werden toen 7 of 8 verschillende trekker merken gemaakt. Valtra was toen net gestopt met de smalspoor lijn. Op die lijn zou de Eicher gemaakt worden.
+1
a3vandiejen
@Wimariete Vind dit ook een bijzonder mooie trekker. Leuk verhaal erachter.
+3
wim-same
@Wimariete dit is zeker een collectors item. Hier moet je heel zuinig op zijn.
+2
deufi
Mooie trekker en heel uniek, daar zou ik inderdaad zuinig op zijn. Kan waardevol worden voor de liefhebbers!
+1
Sojaboontje
Ai, geen goede ruil dus? 😅
+4
Wimariete
@Sojaboontje De aanschaf van de nieuwe was prima, maar de oude 666 had achteraf niet weg gemogen. Fijne trekker met een machtig mooi 3 cilinder geluid, waar de turbo zo heerlijk boven uit kwam. Hmm. Krijg terplekke heimwee.
+2
Sojaboontje
@Wimariete Ach ja, als je alles van te voren wist... Met een bedrijf moet je ook naar vernieuwing kijken, en dan gaat het vaak zo.
+4
Wimariete
@Sojaboontje Maarja zoals al een keer eerder aangegeven, als startende ondernemer kun je niet alles aanhouden. De 666 was met zijn 30 jaar oud nog steeds goud waard bij inruil. Hij was alweer verkocht naar Duitsland voor de nieuwe was afgeleverd. Die duitsers kwijlen bij deze trekkers.
+2
yoohan
Dit is wel een hele mooie trekker Wim. En zo te lezen moet je die niet zomaar opruimen als dat niet noodzakelijk is... dat wordt later echt een zeldzaam ding.
+2
marcel-pek
Een tijdje geleden stond er zo één te koop op marktplaats. Volgens mij bij van dijk in houten. Ook in deze kleuren en 4 cilinder deutz motor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 777 PA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!