Doordat de levering van onze (2 jaar geleden!!) bestelde rupskraan zwaar uitloopt zijn we toch maar begonnen aan een opknapbeurt van onze reeds 10 jaar oude Zx 225 Binnen-Draaier. Nieuwe snelwissel, w

Hitachi Zaxis 225

+7
Gavrie Willemsen
Doordat de levering van onze (2 jaar geleden!!) bestelde rupskraan zwaar uitloopt zijn we toch maar begonnen aan een opknapbeurt van onze reeds 10 jaar oude Zx 225 Binnen-Draaier. Nieuwe snelwissel, wat pennen en bussen vervangen alsook de linken laten kotteren. De zuigerstang had ook schade opgelopen met het slopen, daar komt een nieuwe stang in. Deze kraan mag het wel wat rustiger aan gaan doen wanneer de nieuwe begin volgend jaar hopelijk wordt geleverd.

Reacties

+1
schluterman
Zoveel vertraging gavrie dat is de moeite
+1
Gavrie Willemsen
@schluterman ja 2 jaar geleden hebben we gekozen voor een Zx serie 7, maar die moest toen nog uitkomen en met de Corona is alles opgeschoven
+1
schluterman
@Gavrie Willemsen dat is bij ons met een nieuwe doosan dx170w-7. Ander half jaar geleden besteld nog niet binnen
+1
New Kobelco
Ik ken nog iemand waar de snelwissel van hun ZX210 onlangs in twee was gebroken.
Daar had een hele tijd een yzer schaar aangehangen.
Gavrie Willemsen
@New Kobelco bij mij is het zwaarste wat eraan hangt een Beco sorteergrijper
+2
schluterman
@New Kobelco oo kijk maar eens aan. Bij mijn werkgever hadden we een akerman h10mb die woog 25 ton en dat was een mobiele kraan die was sterker als een hitachi 300 kwa heffen en daarvan vouwde we de verachtert snelwissel gewoon elke keer op.
mdoornekamp
@schluterman
Quote:
akkerman H10

Die kranen waren ook goed sterk. Vroeger wel vaak naast rups versie gestaan met de dumper. Cilinders zingen als het zwaar gaat. Met depot grond opladen de bak van de 30 tonner eraan
schluterman
@mdoornekamp klopt inderdaad
+1
bartjuh
Hebben ze de prijs na 2 jaar ook nog aangepast? Of had je in de tussentijd een vervangende machiene ofzo?
+2
Gavrie Willemsen
@bartjuh nee geen vervangmachine maar de prijs was duidelijk en zonder einddatum vastgelegd in het koopcontract
+1
catfan55
Dat is toch bizar dat dat zo lang moet duren 😅
+4
Rokus
Jah this iets aparts, bij een transport bedrijf uit de buurt hier had 4 nieuwe Mercedes vrachtwagens besteld en kreeg tijdje voor het leveren de vraag, of hij er tegen serieuze betaling 2 af wilde bestellen!
+1
Gavrie Willemsen
@Rokus omdat ze niet leverbaar waren of omdat ze eigenlijk veel duurder geworden waren?
+1
DANOONTJE POWERR
@Gavrie Willemsen zal het laatste wel zijn haha.
+3
Gavrie Willemsen
@DANOONTJE POWERR de prijzen zijn echt de pan aan het uitswingen, en straks komt er nog bij dat iets niet alleen erg duur gaat zijn maar ook gewoon niet leverbaar. Daarmee gaan de prijzen van het nog deftige 2de hands spul (dat direct leverbaar is) enorm de hoogte in.
+2
DANOONTJE POWERR
@Gavrie Willemsen ja, net als huizen.
Bouwkosten + 20 % , daar gaat de huizenmarkt ook alleen maar hoger van worden.
Valtra man
@Gavrie Willemsen wij hebben rotatieve verreikers in offerteaanvraag bij Manitou. Levertijd eind ‘23 🙄
New Kobelco
@Valtra man
Had ik ook al gehoord. Onze weidemann ging in December komen maar hebben nog niks gehoord.
+1
Rokus
@Gavrie Willemsen nou als ik het bedrag moet geloven heeft het niks met prijs stijging te maken! Maar denk dat ze ook liever bij meerdere bedrijven er 1 kunnen leveren, dan bij 1 bedrijf 4! Zo hou je wat meer klanten tevreden in deze rare tijd!
+1
caseboy
@Rokus ik werk bij een Volvo dealer en de levertijden zijn niet meer normaal, afhankelijk van wat voor configuratie je wil zitten de levertijden bij volvo op 9 tot 12 maanden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hitachi Zaxis 225 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!