Er ontstond laatst een korte discussie onder een oude foto, waarop de Terex nog te zien was met de Trioliet kuilvoersnijder, met de vraag of de shovel inmiddels gesloopt was. Nou zeker weten niet. Met

De Terex leeft nog

+4
ZetorTwente
Er ontstond laatst een korte discussie onder een oude foto, waarop de Terex nog te zien was met de Trioliet kuilvoersnijder, met de vraag of de shovel inmiddels gesloopt was. Nou zeker weten niet. Met ruim 10.000u nog altijd volop in dienst, alleen sinds voorjaar 2020 niet meer met de kuilvoersnijder. #happerchallenge

Reacties

+1
Zetor 3011
Hoeveel uur heb je op de Zetor zitter, skonne trekker
+1
ZetorTwente
@Zetor 3011 5500u uit m'n hoofd, mechanische urenteller, dus telt alleen volgas (wat die hier nooit maakt) hele uren🙈, mooi is niet meer echt, maar nog steeds een hele fijne betrouwbare taaie rakker.
@ZetorTwente hoe houd e shovel zich hier verder mee? Kan je merken dat die het zwaarder heeft, of gaat dit prima? Hoe gedraagt die zich als je een volle happer pakt? Hoeveel kg pak je dan ongeveer?
+1
ZetorTwente
@ronald-deutz-fahr Shovel houd zich er prima voor, was in begin wel even wennen maar de bandenspanning in de voorbanden op de max en dan kun je er toch aardig stabiel mee werken. Bak weeg leeg 1000 kilo en we krijgen er tussen de 700 en 900 kilo maïs in (ligt beetje aan de kuil). Met 1800 kilo voorin, moet je wel beetje met beleid sturen maar kunt er opzich wel vlot mee werken. Wel heeft de shovel moeite met de opbreekkracht, als je hem boven de voerwagen iets te ver kiept raak je de bak kwijt en moet je hem terug halen door het om de rand van de wagen te trekken.
+1
J asper
Quote Reactie van @ZetorTwente:
Wel heeft de shovel moeite met de opbreekkracht,

Terex kwaal.
@J asper klopt
Oren onder hoek monteren, dat je de happer minder ver achterover kan trekken schijnt te helpen. Dan kan je losse zonder dat de kiepcilinder plat op het frame ligt
+2
CaseCS130
Weet niet wie die discussie opstartte. Op prikkebord stond er een clickbait titel boven je foto met de tekst Zware kuilvoersnijder sloopt lichte shovel?
rommert14
@CaseCS130 inderdaad, is met meerdere topics zo, blijken het discussies onder foto's te zijn. Viel mij op de afgelopen dagen
+7
Tinus
@rommert14 Soms zijn er mooie discussies onder foto's die een groter publiek verdienen. In dit geval was het @Grasbaal die de foto 'doorplaatste'. We schaven er nog een beetje aan.
+3
ZetorTwente
@Tinus Aha, dat verklaard veel. Brengt mooi beetje leven in het forum weer.
CaseCS130
@Tinus Aha, ja ik dacht al het moet wel via een moderator gebeurt zijn. Op zich geen heel verkeerd idee al was dit wel een hele oude foto. Net wat zetortwente al zei, komt dan wat vreemd over dat er ineens weer op gereageerd wordt.
+3
InsaneNL
@Tinus opzich best een leuk idee, het is alleen heel iritant dat het bolletje met het aantal berichten altijd groen blijft inplaats van dat die naar grijs gaan als je de link geopend hebt zoals ze dat voor topics doen. Ik kijk daar heel veel naar om te checken of ik iets al gezien heb.
+3
Fendt926Driver
@Tinus de leden @barteltie @YaMaGa @schluterman @2850Johndeere6R en @GerbertXL vroegen zich bij een andere foto hoe het werkte dat een foto bij het forum kwam.
Hierbij jou uitleg voor hun
2850Johndeere6R
@Fendt926Driver 👍 ik had het gelezen ja
+1
Kubota
@Tinus Misschien een idee om de topicnaam dan te beginnen met: 'Foto: … '

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Terex TL 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!