Foto van een Onbekend eigenbouw, het volgende project, de vorig jaar gekocht injecteur ombouwt tot iets wat wel werkt.

Onbekend eigenbouw

+3
catfan55
Foto van een Onbekend eigenbouw, het volgende project, de vorig jaar gekocht injecteur ombouwt tot iets wat wel werkt.

Reacties

+4
catfan55
Prototype van de nieuwe units zoals we ze gaan maken. Wat er op zat werkte niet en was heel onderhouds gevoelig, continu spul krom en lagers er uit lopen. Nu gaan we naar rubber torsionblocks ipv hydraulische druk, en een gekartelde schijf die beter met gewasresten om kan gaan.

(klik om te vergroten)

Rokus
Zo zit het bij onze tullip ook jah met rubbers er tussen en gekartelde schijven heeft altijd super gewerkt! Je had wel een beetje snelheid nodig voor het mooiste resultaat!
catfan55
@Rokus wij hebben geen snelheid bij injecteren. Misschien 2-5km/uur. De schijf staat ook niet onder een agressieve hoek zoals bij een schijveneg. Enkel genoeg om een mooie sleuf te maken waar de mest in kan liggen. Deze krijgt ook maar 1 rij schijven, geen 2
Rokus
@catfan55 waarom dan niet gewoon een woelpoot eraan als ik vragen mag? Ben je ook gelijk van je lagers af.
+1
catfan55
@Rokus heel simpel antwoord: stenen, stenen en nog meer stenen
Fendt926Driver
Hoe goed orienteren jullie je als je wat nieuws koopt?
Na 1 jaar hele machine al weer vervangen?
Dat ding had toch de eerste 4 jaar zonder sleutel eraan moeten kunnen draaien?
Of is er niemand in canada die een machine kan bouwen die het langer dan een jaar volhoudt
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Na 1 jaar hele machine al weer vervangen?

Of hem helemaal aanpassen naar eigen inzichten, doet loonwerker hier in de buurt ook, zet rustig slijptol in een nieuwe machine 😅
+4
Dennis_dB
@johndeere6230
Dat vind ik het mooiste wat er is. Een nieuwe machine aanpassen en dan een beter resultaat neerzetten als de fabrikant.
+1
johndeere6230
@Dennis_dB

Absoluut, als je daarmee de capaciteit kunt verhogen/ netter kunt werken kan het altijd wel uit. Het gaat alleen tegen je gevoel in haha
+1
Wiljan
@Fendt926Driver soms moet je ok het lef hebben he😆 is ons ook niet vreemd om dat te doen💪
+1
catfan55
@Fendt926Driver wij verdiepen ons niet, bestellen gewoon wat en zien wel hoe het werkt. Doen we met alles eigenlijk…
baggerfarher
@catfan55 hoe lang moeten die machines bij jullie mee gaan dan? Als het wel aan de verwachting voldoet? Neem toch aan dat wel iets van vooronderzoek in zit..
+1
catfan55
@baggerfarher mijn vorige post was gekheid natuurlijk, ook wel een beetje een rare vraag maar goed. Geloof niet dat er iemand is die gewoon maar iets op de gok koopt…

Dat ligt aan de machine, wij zijn van het maximale ergens uit halen en zijn zelf wel handig met fabricage. Deze injecteur zat te veel onderhoud en mankementen aan zoals hij was. Daarom pakken we hem grondig aan.
Als de injecteer elementen nu goed zijn pakken we volgend jaar de rest aan. Als hij ons dan naar het zin is zie ik hem niet meer weg gaan. Tenzij we meer en meer werk krijgen en er moet wat groters komen. Qua breedte (12 meter) en capaciteit kunnen we ons hier de komende jaren goed mee redden.
+1
baggerfarher
@catfan55 kon dat jullie zo veel ha deden dat ze toch binnen een jaar of 2 helemaal versleten zijn en daarom misschien iets minderbelangrijk zijn kwa duurzaamheid. Om dat er toch zeer snel wat anders komt. Daarom mijn vraag.
+2
catfan55
@baggerfarher het ligt er een beetje aan wat je definitie is van versleten. Op zo’n injecteur zijn meeste slijtdelen wel makkelijk te vervangen. 30 schijven. 30 lagers, keer een set messen in de verdeler, paar rollen slang en je kunt jaren mee. Zit weinig complex spul op & aan. Is gewoon meer dat we niet happy waren met de mankementen en slijtage hoe het was. Dit komt mede door hun fabricage en mede door onze omstandigheden. Zo’n machine inruilen is hier ook een heel moeilijk verhaal, is een hele kleine markt voor gebruikt sleepslang equipment

Als voorbeeld, we hebben in 2017 een Horsch mais zaaier gekocht, deze heeft nu goed 20.000 hectare gezaaid. Ook zo’n machine waar alle slijtdelen makkelijk te vervangen zijn. Dus wanneer is zoiets dan versleten is de vraag. Qua rest waarde hebben we het onderste plateau wel bereikt door het hoge aantal acres er op, dus mooi mee door rijden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend eigenbouw ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!