Foto van 2 knipsels van een Claas zelfrijdende pers,weet iemand hier meer over? Vind er niet onmiddellijk iets van op internet.

Claas Pers

+4
stijn-de-bock
Foto van 2 knipsels van een Claas zelfrijdende pers,weet iemand hier meer over? Vind er niet onmiddellijk iets van op internet.

Reacties

+5
toonvanbergen
Het concept van zelfrijdende persen bestaat reeds lang.. nooit echt doorgebroken.. hier in het dorp reed eind jaren’60 ook eentje rond, helaas afgebrand op het veld .. jammer genoeg ze nooit zelf zien rijden en als er al foto’s van waren zijn ze zeker verloren gegaan .. jammer
+4
olro 61
Dit is mij ook totaal onbekend, Zal wel een prototype van begin jaren 90 zijn...Deutz-Fahr had toen ook een zelfrijdende grootpakpers. Mooi om te zien deze foto's, waar hebben deze ingestaan?
+1
stijn-de-bock
@olro 61 in welke bladen ze precies stonden weet ik niet meer, deze knipsels waren als kind het begin van mijn verzamelingetje begin jaren 90.
+3
worteljcb
Voor zover ik weet van dit stukje techniek:
Deze machine is in de jaren 90 bedacht om vlas en hennep in 1 werkgang te kunnen oogsten, reinigen en persen. Niet slechts een zelfrijdende pers. Waarom dit weer in de ijskast is gezet weet ik niet. Waarschijnlijk was de investering veel te hoog in verhouding tot de kosten van extra manuren voor meerdere werkgangen. Ook zal de vraag klein geweest zijn schat ik in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Pers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!