Vandaag ons kleine hulkje weer lekker aan het werk gehad met de versnipperaar. Eerder zette hem nog wel eens voor de mixer om een beetje schoon te branden, maar dat is tegenwoordig niet meer nodig.De

Massey Ferguson 35

+6
hooidonk
Vandaag ons kleine hulkje weer lekker aan het werk gehad met de versnipperaar. Eerder zette hem nog wel eens voor de mixer om een beetje schoon te branden, maar dat is tegenwoordig niet meer nodig.
De laatste rommel van Eunice is weer opgeruimd.

Reacties

+2
wim-same
Wij vandaag ook de laatste rommel van Eunice op geruimd. Nu is her erf weer vrij.
+2
Pauls
Deze mag er ook wezen, ook een toppertje van MF ...
hooidonk
@Pauls
Ja, echt hele fijne trekkers. En ik vind het om te zien ook een erg leuk model, lekker eigenzinnig.
Alleen dit is een vrekkenversie, hij heeft geen doordraaiende aftakas. Maar wel weer een diffentielslot, een combi die je niet vaak ziet. Maar had het liever andersom gehad, want het blijft een ergernis.
+2
Pauls
Quote Reactie van @hooidonk:
Maar wel weer een diffentielslot, een combi die je niet vaak ziet. Maar had het liever andersom gehad, want het blijft een ergernis.
ja is geen doordeweeks model dan, mijn opa had vroeger een 35X met diff en dubbele koppeling en snelheidsafhanklijke aftakas, net zoals mijn huidige 175
hooidonk
@Pauls
Oh wat leuk!
Is die trekker altijd nog in de familie?
Dus de voorkeur voor MF gaat de generaties door.
+3
Pauls
Quote Reactie van @hooidonk:
Is die trekker altijd nog in de familie?
is zo'n 20 jaar terug opgeëist door mijn nonkel en aan gort gereden voor zijn hobby tuinaannemersbedrijfje, heeft er 2 of 3 jaar mee gewerkt en nu nog zelfde materiaal met een tuinbouw blauwe (ik zeg niet graag het merk) van 65 pk ervoor, dus die 35X heeft het echt wel moeten kunnen. Mijn vader vertelde vroeger over deze 35X dat er dagen bij waren dat hij smorgens om 5 uur vertrok, snamiddags werd afgelost door z'n broer en dan door tot het donker was, deed de eerste jaren vaak meer dan 1500 uren. Ploegen met ofwel 1 schaar Baeke Vploeg of de MF 2 schaar rondgaande, culteren, eggen, persen met een MF20 pers, een pikbinder van JF, een 3tons mestkar, een kleine omgebouwde kipkar (van het paard), dit waren zowat de meeste werken dat ermee gebeurde. de trekker moest 4 brabanders (trekpaarden) vervangen. Ik weet niet waar ie achteraf gebleven is. Dus ja MF heeft wel mijn "lichte" voorkeur.
hooidonk
@Pauls
Ach, dat is een spijtig verhaal!
Jammer dat hij zo 'verloren' is gegaan.
Hij kon het werken wel, zo te lezen was hij dat wel gewend. Mooi om te lezen hoe dat vroeger al ging. Volgens mij is dat achteraf een mooie tijd geweest.

Zijn er nog foto's van die trekker?
+1
Pauls
Quote Reactie van @hooidonk:
Zijn er nog foto's van die trekker?
Nee spijtig genoeg niet, vroeger werd er amper een foto gemaakt, tegenwoordig met die elektronische dingen gaat het allemaal wat makkelijker natuurlijk, toendertijd moesten de herinneringen het doen, het verder vertellen hoe je het gezien had, en hopelijk was de luisterende iemand die geïnteresseerd was en dan werd deze herinnering (beter) onthouden.
hooidonk
@Pauls
Ja dat is waar, niet alles is nu slechter dan vroeger.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!