Foto van een Doosan DX140W (kraan) zaterdag ochtend. Foto is geplaatst door brauheist op 27-02-2022 om 18:52:14, met 32 reacties.

Doosan DX140W (kraan)

brauheist
Foto van een Doosan DX140W (kraan) zaterdag ochtend

Reacties

catfan55
Hoe zijn je bevindingen van de Doosan nu je er een mooi poosje mee gedraaid hebt?
+1
brauheist
@catfan55 machine is sterk, ligt fijn in de hand, snel maar als het op afwerken aan komt laat die het afweten
catfan55
@brauheist dat is wel een redelijk belangrijke eigenschap van een kraan toch 😅
brauheist
@catfan55 precies, het is geen formaat kraan waarmee je alleen maar lomp werk hebt. de dealer doet ook niet echt zijn best om mij te helpen dus ik ben verder aan het kijken.
catfan55
@brauheist zuur is dat! Ja dan snap ik goed dat je naar andere opties kijkt.
mklok
@brauheist probeer snippe uit erica eens of troost in numansdorp. Heb zelf met volle tevredenheid op een 140 met DKS gedraaid. Afwerken ging vanzelf , stratenmakers hadden er weinig werk aan .
brauheist
@mklok ik heb diverse mensen ook via deze website gehad met tips voor mensen die zouden kunnen helpen, maar ik ben het gedoe zat. De leverancier zal het moeten maken. Heb al van een ander merk een aanbod liggen wat me aanstaat en Liebherr komt maandag langs
+2
Fendt926Driver
@brauheist vindt het wel triest dat een dealer niet zijn best doet om het op te lossen.

Merk wel dat tractorfan geregeld opduikt in de google zoekmachines.
Dus iemand die googled op doosan zal ook zeker van deze discussie wat mee krijgen.

Even voor mijn beeld.
Zijn er ook andere machinisten geweest op jou kraan die hetzelfde vinden?
+1
brauheist
@Fendt926Driver er zijn een paar anderen geweest die er even mee gedraaid hebben, en het ook een zeer felle kraan vinden. Je moet er eigenlijk een week op draaien voor een echt oordeel. Verder zit ik er voor namelijk op. In mijn kenniskring is er maar 1 iemand die voor zou kunnen invallen als het nodig is
New Kobelco
@brauheist
Doe dat draai kantelstuk er eens tussenuit, zal hij wel beter afwerken.
+2
catfan55
@New Kobelco dat is wel een beetje een onzin argument 😅 ieder andere mobiele kraan kan afwerken met een DKS er tussen, en ook niet meer van deze tijd om het niet te hebben
New Kobelco
@catfan55
Ja klopt helemaal hoor, maar het komt er allemaal maar bij hé. Ik heb ook al vaak gekeken naar één, ook voor onze Kubota’s.
catfan55
@New Kobelco ja en nee. Je kunt een DKS vergelijken met een bak half vol zand, als jij graaft en je trekt de giek op je aan verwacht je dan ook dat de kraan stopt met “fijn afwerken” naarmate je bak voller wordt?

Dat hij bij het aanzetten wat hapt snap ik, maar qua fijn afwerken zou het geen verschil moeten maken. Heb ik nog nooit ondervonden tenminste. Onze Volvo 220D werkt fijner af met kantelbak er aan als gewone bak, het lijkt of dat extra beetje gewicht hem net wat fijner in de hand laat liggen, maar misschien zit dat wel tussen mijn oren 😂
+1
New Kobelco
@catfan55
Onze kobelco hebben ze een klein beetje bij gedraaid, is voor mens en machine beter denk ik altijd. Producenten maken reclame dat ze x% zuiniger zijn. Maar dat is ook beetje dubbel.
wim-same
@New Kobelco Ik zou ook heel graag een DKS aan mijn Kubota hebben, maar het gewicht en een nog geringere hoogte van de arm houden mij tegen.
+1
New Kobelco
@wim-same
Ik heb er echt over getwijfeld, zou super mooi van pas komen bij ons.
Maar onze Kubota dealer zei, dks werkt het mooiste vanaf 8 tons kraan. Ik ben nog aan het denken aan aparte kofferbak met vast dks, kan ik hem een onze Kubota 42-4 en 48-4 gebruiken. En dan moet je het gewoon zien als een kantelbak en grijper.
+2
worteljcb
@New Kobelco Op een midikraan ga je wel sneller het extra gewicht merken. Als je een vast gemonteerde versie met S40 systeem neemt, dan is het geheel toch vrij kort en niet al te zwaar. Dan wil het prima denk ik, maar merken ga je het wel
+2
brauheist
@New Kobelco met dks erbij is altijd wennen maar in principe zul je het dan ook klaar moeten krijgen.
met een Liebherr of Volvo kan ik het wel
New Kobelco
@brauheist
Men reactie was mss. Wat kort door de bocht. Maar ik krijg soms compassie met kraan als ik zie dat hij heel de dag nog zo’n dks mee moet nemen😉.
brauheist
@New Kobelco 😂 ze worden er steeds beter op voorbereid
New Kobelco
@brauheist
Dat is ook weer zo 👌.
lucas712
@brauheist doet ie dat vanaf gestrekte giek en dan naar je toe halen? Case heeft ook een serie kranen gehad die dit deden. Volgens mij regelt de pomp terug als de druk zakt in het systeem, dit zou kunnen doordat jou lepelsteel makkelijk naar beneden wil door het zware dks+bak, als pomp dan terug regelt heb je geen olie voor je hefcilinders of in ieder geval niet snel genoeg.
brauheist
@lucas712 dichtbij ook
+1
Sinus
Ik kan alleen maar zeggen het is een fijne kraan voor zwaar werk de dansonderdrukker uit voor ligt werk aanmaken staan werkt hij mooier . Heb zelf gelukkig geen DKS er tussen draai nog niet zo lang op een kraan .
CoenNijenhuis
@brauheist Jammer dat het je niet meevalt.. is de lepelsteel niet aan de lange kant in combinatie met het DKS?
brauheist
@CoenNijenhuis is lange lepelsteel maar dat hadden andere kranen ook waar ik op gedraaid heb
lucas712
@brauheist lang is dan 3 meter of? standaard 2.5 denk?
brauheist
@lucas712 3 meter dacht dat dit ook standaard is vanuit Doosan
lucas712
@brauheist oke wij hebben nog doosan dx 160 daar zit 2.5 aan maar dat was een voorraad kraan toen dus wat toen standaard was weet ik niet
worteljcb
@brauheist 2,5 meter is in NL de standaard bij de 140.
brauheist
@worteljcb zal het moeten nameten weet het zo niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Doosan DX140W (kraan) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!