Hier is-ie dan, mijn trouwe tuinkabouter. Net klaar met 0,5 ha bloemenmengsel van vorig jaar uitmaaien. Dit trekkertje is al ruim 20 jaar mijn grote kleine hulp in de tuin met grasmaaien en de moestui

Hinomoto C 144

+3
roscho
Hier is-ie dan, mijn trouwe tuinkabouter. Net klaar met 0,5 ha bloemenmengsel van vorig jaar uitmaaien.
Dit trekkertje is al ruim 20 jaar mijn grote kleine hulp in de tuin met grasmaaien en de moestuin klaarmaken.

Reacties

roscho
Foto is hier geplaatst als C174, maar het is een C144. Misschien kan een @admin hier even een nieuwe map voor maken?
+1
roscho
@roscho Hier nog een paar foto's.

(klik om te vergroten)

Hinomoto C144 met grasmaaier MKMartin 1,50 m.

(klik om te vergroten)

Hinomoto C144

(klik om te vergroten)

Hinomoto C144

(klik om te vergroten)

Hinomoto C144
A.H.S.
Lijkt wel wat op de kubota B4200 waar ik veel mee gewerkt had,ook zo'n onverwoestbaar klein ding, waar alles op een aan zat net als een grote tractor 😉
+1
roscho
@A.H.S. Net even de gegevens opgezocht van zo'n Kubota, maar dan is deze toch iets meer mans. In de eerste plaats heeft deze 17 pk (14 aan de aftakas) en het is een 3-cilinder. Weliswaar slechts 900 cc, maar het ding trekt onwijs en hij loopt supermooi. De Kubota is 2 cil, 600 cc. en 12,5 pk.
Inderdaad zit er van alles op als een grote tractor: 3+1 versnellingen, hoog en laag, aftakas 3 snelheden, 4wd, sperdifferentieel.
Toen ik hem gekocht had, bleken de aandrijfpotten van de voorwielen vol klei te zitten, hij had kennelijk in de rijstvelden gelopen. Alles schoongemaakt, nieuwe keerringen erin en tot op heden nog geen problemen gehad.
Het enige wat nog ontbreekt is fatsoenlijke wegverlichting, daarmee moet ik nog eens aan het werk en dan is hij ook volledig toegerust om er mee over de weg te rijden (al gaat dat niet bar snel...).
roscho
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Hinomoto C 174 naar Hinomoto C144 (nieuw type)
roscho
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Hinomoto C 174 naar Hinomoto C 144
+1
SJB533
@roscho ik heb de foto verplaatst.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hinomoto C 144 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!