Foto van een Schukken Maaibalk vermoedelijk van het merk Raspe-Schukken! Was bij de Hanomag greif die ik vorige week kocht. Even achter de centauro gehangen, maar hangt wel nog niet zoals het moet!

Schukken Maaibalk

+9
Towaberg
Foto van een Schukken Maaibalk vermoedelijk van het merk Raspe-Schukken! Was bij de Hanomag greif die ik vorige week kocht. Even achter de centauro gehangen, maar hangt wel nog niet zoals het moet!

Reacties

+3
Rondeutz06
Dat ziet er nog goed uit, leuk werk even proberen
+5
Towaberg
@Rondeutz06 zal niet voor vandaag zijn! Ik heb hier nog nooit mee gewerkt ! Alle tips zijn welkom?
+4
langeslagdiesel
@Towaberg topstang in het onderste gat aan de trekker zijde. Als de maaibalk aan de grond ligt in werkstand en de transport verstelling is vrij dan moet je de herinrichting op een hoogte zetten dat alles net vrij kan bewegen. Dus niet te laag. Je aftakas stomp aan de maaier moet dan ook waterpas in de rijrichting staan. Dit in verband met de twee hoeken die de aftakas kruisjes dan maken moeten. Dan blijft je krukas eenparig draaien. Zijn de hoeken verschillend, dan gaat je mes jutteren en slaat alles stuk. De maaibalk zelf kan je verstellen qua snijhoek / snij diepte met de verstelling op het scharnier stuk waar de maaibalk aan hangt. En met de slofjes die onder de binnen en buitenschoen zitten. Dit is een grove maaibalk aan de afstand van de vingers te zien. Onderdelen tekeningen van de machine zijn online goed te vinden. De benodigde onderdelen voor revisie ook nog wel redelijk.
+2
Towaberg
@langeslagdiesel bedankt voor je reactie, daar kan ik mee aan de slag!
+5
wim-same
Als het een Schukken is. Dan is het een mc Cormick.balk.
+1
Towaberg
@wim-same hoe bedoel je Wim?
+5
wim-same
@Towaberg Schukken bouwde de frames, en de maaibalk zelf is van mc Cormick.
+4
langeslagdiesel
@wim-same frame werd gemaakt bij Bos Bolsward, in opdracht en naar ontwerp van Schukken. De feitelijke maaibalk is gemaakt bij Rasspe Sollingen in de Cormick maatvoering.
+3
sassinga
@langeslagdiesel Bos Bolsward was Schukken. Bos heeft het bedrijf van Schukken gekocht toen die ermee ophield.
+3
langeslagdiesel
@sassinga ik weet niet op welke locatie Bos voor de overname van Schukken actief was, maar toen maakte men daar al de opbouw en aanbouw frames voor de Fa, Schukken.
+5
sassinga
@langeslagdiesel Bos zat in Lollum. Het waren twee broers. De ene is later naar Easterein gegaan en de andere heeft het bedrijf van Schukken overgenomen
+3
langeslagdiesel
@sassinga ok, duidelijk.
+3
draaipiet
Quote Reactie van @sassinga:
Bos zat in Lollum. Het waren twee broers.

Was Bos toen ook niet Renault dealer?
+3
sassinga
@draaipiet Ja, in Lollum waren ze al Renault dealer
+3
Towaberg
@sassinga wat een mooie replieken hier allemaal voorbij komen, toch wel een maaier met een verhaal!
+3
langeslagdiesel
@Towaberg Fa Schukken is een verhaal en Rasspe is een zeer indrukwekkend verhaal. En er zit een stuk verwevenheid tussen beiden. Ook dat is een verhaal.
+2
Towaberg
@langeslagdiesel we zullen eens moeten afspreken om dat allemaal uit te klaren!
+2
draaipiet
Quote Reactie van @Towaberg:
Fa Schukken is een verhaal en Rasspe is een zeer indrukwekkend verhaal. En er zit een stuk verwevenheid tussen beiden. Ook dat is een verhaal. Reageer @langeslagdiesel @langeslagdiesel we zullen eens moeten afspreken om dat allemaal uit te klaren!

Ik ben benieuwd
+3
wim-same
@langeslagdiesel De Schukken balk die wij vroeger aan de MF 130 hadden, daar zaten de mc Cormick emblemen in de balk, en ook in de vingers.
+3
langeslagdiesel
@wim-same dat kan heel goed kloppen. Originele onderdelen droegen alleen het Cormick nr en vaak een IH logo. De zelfde onderdelen gemaakt in Sollingen droegen de zelfde ingeslagen logo’s met een inslag er bij van de bekende saxofoon. Rasspe maakte zeer veel slijtdelen voor andere fabrikanten. Daar waren ze erg groot en goed in.
+1
Towaberg
Is dat sollingen van de aardappelmesjes?@langeslagdiesel
+2
SJB533
@Towaberg
Solingen is de messenstad van Duitsland, idd.
+3
wim-same
Jou topostang is ook veel te lang.
+3
Towaberg
@wim-same dat vermoeden had ik ook al, maar wilde hem er al eens achter hebben om jullie een leuke foto te kunnen tonen 😉
+3
a3vandiejen
Staat mooi zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schukken Maaibalk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!