Foto van een Steyr Meerdere 9094. Bezig met ploegen en voorbereiden zodat er volgende week de mais er in kan. Ook maar is zien of er volgende week wat gras gemaaid kan worden 👌

Steyr Meerdere

+2
Baltus_steyr
Foto van een Steyr Meerdere 9094. Bezig met ploegen en voorbereiden zodat er volgende week de mais er in kan. Ook maar is zien of er volgende week wat gras gemaaid kan worden 👌

Reacties

MulderDeutz1
Netjes zo! Tijd voor een vorenpakker aan de ploeg, kun je die tweede trekker/werkgang uitsparen
Baltus_steyr
@MulderDeutz1 die past eraan!. Maar zonder gewicht op de vorenpakker is het land nog te los, en met een kg of 300 erop is het land ook nog niet mooi genoeg aangedrukt. De trekker met maispoter maakt er altijd nog aardig spoor in , waardoor met onkruid spuiten(wat ik overigens zelf doe) je soms alle kanten opgaat waardoor soms de spuitboom de grond raakt. Nu wil ik het op deze manier proberen, en zien of ik de zaaibed wat strakker krijg...! Het is idd wel een extra werkgang en wellicht iets meer dieselverbruik....!
PieterA
@Baltus_steyr Dit zal al een stuk beter gaan.
SJB533
@Baltus_steyr
Is een dubbele pakker dan geen optie?
+1
Baltus_steyr
@SJB533 ja zou op zich kunnen. Maar voor die 4,5 hectare wat we jaarlijks moeten ploegen ga ik niet zo veel drukte voor maken. Deze ploeg ploegt niet zo mooi meer....
dx11
Hmmm, ik wil hier juist een werkgang uitsparen, en in lossere grond zaaien
PieterA
@dx11 Anders last van water? Als je de grond aandrukken maak je in het najaar met hakselen minder sporen.
dx11
@PieterA ja, water is hier altijd een probleem. Vorig jaar alleen gefreest, en toen gezaaid, maar dat was nog veel slechter als ploegen.
PieterA
@dx11 Ja, dat kan ik me voorstellen. Wij zijn ook altijd beducht op water en blijven daarom nog maar even ploegen. Als je in het najaar geen problemen met spoorvorming of draagkracht hebt dan zou je ook kunnen overwegen om te spitten en dan in 1 werkgang maïs te zaaien (Heb eventueel nog wel een Celli krukasspitter voor je (60 ct/kg))
dx11
Quote Reactie van @PieterA:
Heb eventueel nog wel een Celli krukasspitter voor je

Spitzaaien lijkt mij wel wat. Al is mijn gevoel bij een rotorspitmachine wat beter dan bij een krukasspitter. Al heb ik met beide geen ervaring. En ik wilde juist wat machines opruimen ipv aanrukken
MulderDeutz1
@dx11 Doen we hier al jaren, ploegen met vorenpakker en zo de mais erin. Grond ligt mooi los en open, water en lucht laat mooi door.
Baltus_steyr
@dx11 dit even voor een jaar proberen. Met maishakselen was de grond ook nog steeds mooi los en zakte de wagens ook nog wel iets weg, wat overgens niet voor problemen zorgde. En voor die 4,5 hectare valt er ook nog wel is wat te proberen!
J asper
@Baltus_steyr Koop je een boel mais aan?
Baltus_steyr
@J asper gemiddeld 4 hectare ongeveer. Nu dit jaar maar 2,5 hectare aankoop, maar wel wat extra percelen met mais in gebruik. maar gemiddeld kuil ik ongeveer rond de 8 a 10 hectare mais in.
J asper
@Baltus_steyr Heb je zoveel gras dan? Niet 20/80? Anders heb je toch veel te kort voer?
Ruben-Wind
@J asper grond soort moet d’r ook naar zijn hé. Hier maar net 10% Mais helaas.
J asper
@Ruben-Wind Denk niet dat ze daar waar hij zit last van hebben.
Baltus_steyr
@J asper eerder hadden we wel 80/20. maar sinds een aantal jaren geleden we met de 2e robot zijn begonnen en zijn gaan groeien zijn we meer gras zelf gaan telen en dan maar meer mais aankopen. en dit gebeurt tot heden nog steeds. denk dat het zo 87/13 is!
J asper
@Baltus_steyr Maar met alleen dat beetje mais kopen heb je voer genoeg??
Baltus_steyr
@J asper dat ligt er natuurlijk aan hoeveel grond je onder je hoede hebt he. Maar ik kan me er iid aardig mee redden. heb vorig winter nog wel iets van 4 vrachtwagens met voederbieten bijgevoerd( kijken hoe dat beviel kwa melk/gehaltes) en jaren ervoor heb ik wel eens 1 vracht aardappelen door de graskuil gedaan en een vracht bijgevoerd. Voorderest voer ik niet zo heel veel bij!
J asper
@Baltus_steyr 4,5:13x100
Of er groeit daar zoveel of je voert veel aangekocht voer.

Bedoel het ook niet als kritiek maar eerder als vraag om van te leren en uit belangstelling.
+1
Baltus_steyr
@J asper 105 melkkoeien en zon 45 stuk jongvee , op zon 52 hectare in gebruik.! Moet wel zeggen dat we vorig jaar nog paar keer wat gras bijgekocht hebben van de buurman omdat die er mee ging stoppen. Dat was ik nog vergeten te vermelden! Daar hebben we nu ook een aantal hectare grond van gekocht. Meestal moeten we wat ruwvoer bijkopen, en zo kunnen we ons doorgaans goed redden.!
J asper
@Baltus_steyr Dan zit je lang niet op 13 procent mais zoals je zij, en al helemaal ver van de 20. Dan snap ik het idd wel duidelijk. Zit je op 9/91 ofzo
Baltus_steyr
@J asper ja zoiets. We zijn voor ons doen flink gegroeid de laatste jaren. We willen dus zelf zoveel mogelijk gras/ruwvoer verbouwen zodat we daar zelf voorzienend in zijn en dan wat minder mais verbouwen en wat aankopen. Nu heben we de laatste jaren al mooi wat mais aan kunnen kopen en dat kan mooi zo. Nu zitten we ook ongeveer op onze aantal koeien wat we willen hebben, zijn in aantal hectare's grond wat gegroeid en nu maar weer zien dat we weer een mooie balans uit kunnen krijgen. Dat blijft toch altijd een spel vindt ik 😀
J asper
@Baltus_steyr Heb je ook jongvee?
dx11
@Baltus_steyr ik ben benieuwd, als ik zo brutaal mag zijn, over hoeveel koeien en hectares hebben wij het?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Steyr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!