Foto van een Same Galaxy 170Hier even een knipoog naar @Stijn-de-bock, Stijn spaart postzegels met een afbeelding van een trekker. Hier nog een mooi hebbedingetje voor hem gevonden op internet 🙃

Same Galaxy 170

+9
draaipiet
Foto van een Same Galaxy 170
Hier even een knipoog naar @Stijn-de-bock, Stijn spaart postzegels met een afbeelding van een trekker. Hier nog een mooi hebbedingetje voor hem gevonden op internet 🙃

Reacties

+7
stijn-de-bock
@draaipiet geweldig Piet.mooi.
+6
Wimariete
Goed gevonden Piet!!! Mooi
+4
roscho
Mooie trekker.
Aan het eind van de tijd dat Italie nog lires had, had Nederland nog de gulden. De lire was toen zo'n f 0,012 waard. Omgerekend in Euro's dus ongeveer een halve cent. Behalve de allerarmsten was ongeveer iedere Italiaan in die tijd miljonair. Met zo'n postzegel betaalde je dus ongeveer €2 aan de Italiaanse post.
Als je naar Italie op vakantie ging, kreeg je voor je guldens handenvol bankbiljetten. Maar eenmaal in het land vloog het ook zo weer je handen uit.
+2
draaipiet
Quote Reactie van @roscho:
Aan het eind van de tijd dat Italie nog lires had, had Nederland nog de gulden

Volgens mij kwam de Euro in 2002, maar dat weet ik ook niet meer precies. Als ik deze postzegel bekijk is die van 1984.
+3
Towaberg
@draaipiet ik dacht 2001!
+1
SJB533
@Towaberg
De euro is per 01-01-2002 een wettig betaalmiddel in de eurozone. Ik weet niet of de regeling er ook zo was in de andere landen van DING FLOF BIPS, maar hier mochten we de gulden en z'n afgeleiden nog gebruiken tot 1 juli dat jaar.
+2
Towaberg
@SJB533 juist is juist 👍 is wel heel dicht bij 2001😂😂😂
+1
roscho
Quote Reactie van @draaipiet:
1984

Hij heeft inderdaad een stempel van 10-84. Maar ook toen was een lire al geen spaan meer waard. De lire was in die tijd de kampioen in Europa qua inflatie.
+1
SJB533
@roscho
De lira dan
+2
roscho
@SJB533 Lire is enkelvoud, lira meervoud. Net als bambino (jongetje), bambina (meisje) en bambine (kinderen).
Ik vermoed dat het met de invoering van de euro ( euri.... 🤣 ) in de andere landen ongeveer zo gegaan is als in Nederland: vanaf de euro was er eerst een overgangstijd, die misschien niet in alle landen even lang was.
+1
SJB533
@roscho
De lire was de 🇮🇹, de lira de 🇹🇷 munteenheid. Zo hadden de Grieken de drachme, de Spanjaarden de peseta, de Portugezen de peso, die volgens mij ook behoorlijk weinig in aanschaf kostten. De Deutsche Mark was dan weer duur, verhouding 1:2
+4
a3vandiejen
Schitterende postzegel
+5
Towaberg
Heel mooi exemplaar Piet👌👌👌
+2
langeslagdiesel
Als dit de postzegel is dan is hij afgeleid van foto die ik hier en thuis uiteraard heb. Begin een beetje nieuwsgierig te woorden🤔

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Galaxy 170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!