Onze Deutz-Fahr Agrocompact 70F3 nog eens voor de overkop frees gezet.. Foto is geplaatst door New Kobelco op 26-05-2022 om 12:21:59, met 12 reacties.

Deutz-Fahr Agrocompact 70F3

+3
New Kobelco
Onze Deutz-Fahr Agrocompact 70F3 nog eens voor de overkop frees gezet.

Reacties

+1
Gavrie Willemsen
Hoe diep gaat die? Draait toch andersom hè?
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
Draait toch andersom hè

Bij Imants draait alles andersom.😅
+1
SJB533
@WaterDeutzer
De standaard spitfrees van Imants draait mee met de rijrichting. Een overtopfrees draait tegen de rijrichting in, dus andersom.
WaterDeutzer
@SJB533 Ok, ik dacht dat Imants alleen overtopfrezen naast de bekende spitters bouwen.
+2
SJB533
@WaterDeutzer
Nee, ze hebben spitfrezen (=roterende spitmachine), frezen en overtopfrezen. Naast tal van andere machines
+2
New Kobelco
@Gavrie Willemsen
20 á 22 cm diep, het is verbazingwekkend hoe mooi dat systeem werkt. Hij gooit het (bv) gras tegen de baaren dat naar beneden valt. De grond vliegt voorbij de baaren en valt dan op het gras.

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
@New Kobelco

Is dit na 1 werkgang of na meerdere keren?
+1
New Kobelco
@Fast Eddy
Dit is een heel nat perceel, hebben we eerst drainage ingegraven, grind aan drainage, tussen drainage grasmatten ingespit, genivelleerd en dan 50m3 grof rijnzand over gedaan. Daarna ben ik er nog eens over geweest met de frees

(klik om te vergroten)

dian-waalderink
@New Kobelco hoe doe je dat op het kopeind? Al draaiende optillen zodat er geen gaten ontstaan? Werk er zelf ook enkeld mee maar dan valt het nog niet mee om de kopakkers vlak te houden.
+1
New Kobelco
@dian-waalderink
Ik had eerst de kop gedaan, van links naar rechts en van rechts naar links schuin naar binnen gereden. De overkant het zelfde. Daarna rij ik van het huis naar het midden, en van achter naar voor tot net over helft. Dan heb je alle sporen in het midden. Ik doe in het midden nog 3 keer over sporen frezen van rechts naar links omdat ik er langs daar uit moest. Daarna nog 3 keer van achter naar voor langs zijkant, ik had alles gefreesd en nergens een spoor. Het kost wa moeite maak ik doe het heeel graag.
dian-waalderink
@New Kobelco duidelijk👍🏼 Ligt er ook strak bij👌🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrocompact 70F3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!