6 augustus 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron X 720 met Beco maxxim 260Deze trekker met 15 kuubs dumper reed ook mee bij het wegbrengen van spoelgrond naar het perceel.Uit ervaring weet ik dat je m

Deutz-Fahr Agrotron X 720

+7
PieterA
6 augustus 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron X 720 met Beco maxxim 260

Deze trekker met 15 kuubs dumper reed ook mee bij het wegbrengen van spoelgrond naar het perceel.

Uit ervaring weet ik dat je met drie kippers elkaar niet in de weg rijdt op de weg. Ik had 1 jongen van 16 zonder rijbewijs. Die heb ik achter over de kavel laten rijden. Zelf hebben we 2 landbouwkiepers met een baklengte van 6 meter. Die reden ook mee. De kiepers met een baklengte van 5 meter heb ik deze keer binnen laten staan.

Op deze dumper gingen 10 scheppen van de kraan. Op onze kleinere landbouwkiepers gaan maar 5 scheppen. Dan staat de kraan af en toe stil en moest ik een trekker van een beregeningshaspel halen.

Deze combinatie wordt vaker voor soortgelijk werk gebruikt, dan haal je wat meer rendement uit je kraan en uit je chauffeur.

Er reed ook nog een drieasser mee (20 kuub), maar dat is bij ons op het erf toch iets minder handig. De plaats waar gedraaid moest worden was 23 meter breed en dat ging met de drieasser net, met deze was er toch iets meer plek.

De loonwerker had de kar gekocht in plaats van een Mullié. Deze dumper lijkt wat robuuster. Pk's genoeg voor dit werk,maar de trekker is niet echt overzichtelijk (ik ben een beetje verwend met de kleinere Agrotrons) Voor het mooie zou de cabine van de trekker 25 cm hoger moeten zitten.

Mijn zwager is bekend met deze combinatie. Hij is een goede rustige chauffeur, dus de loonwerker had geen enkel bezwaar tegen hem als chauffeur van zijn combinatie.

In 8 uur heeft hij 32 karren weggereden. De totale afstand in die tijd was zo'n 60 kilometer. Lekker een beetje tokkelen dus.

Reacties

+5
casejxu
Dan heb je een mooi dagje achter de rug👌
+5
2850Johndeere6R
Prachtige klus met dit warme weer, lekker wat werk verstouwd, een mooie foto en een prachtig verhaal. Wat willen we nog meer hier op TF👌
+3
a3vandiejen
Mooi geregeld allemaal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron X 720 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!