Foto van een Case IH CS 110, keerringen van de hefcillinders vervangen. Eentje lekte een beetje olie en van beide was de stofring kapot. Bleken een beetje duur te zijn maar de hele tijd olie vlekken o

Case IH CS 110

+4
Inter-844s
Foto van een Case IH CS 110, keerringen van de hefcillinders vervangen. Eentje lekte een beetje olie en van beide was de stofring kapot. Bleken een beetje duur te zijn maar de hele tijd olie vlekken op het beton vind ik erger.

Reacties

+2
Inter-844s
@CaseCS130 Zo heb ik de stikstofbol gemonteerd. Onder het magneetventiel zit een meetpunt waar een stop in zit. Daar heb ik een verloopje van M14 naar M10 in en daar dan de holbout in die met de set geleverd word. Heb de bol nu op de cabine steun gemonteerd omdat daar al een gat zat die ik kon gebruiken.
CaseCS130
@Inter-844s Bedankt voor de foto en uitleg. Zo moet het wel te doen zijn 👍
+1
Wat kost zo'n setje dan wel?
Altijd olie morsen en spoor achterlaten lijkt mij toch altijd duurder. 🤔
+1
Inter-844s
@Fendt 106 S Christoph Bijna 180,- per cilinder.... Hij liet geen spoor achter ofzo, maar één cillinder was altijd vettig en lag af en toe een paar drupjes onder.
+1
casejxu
Quote Reactie van @Inter-844s:
180,- per cilinder

Originele besteld? Die ik op t werk monteerde waren paar tientjes namelijk
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @casejxu:
Die ik op t werk monteerde waren paar tientjes namelijk

Waarschijnlijk is dit inclusief arbeidsloon en de cilinders zijn ook gespoten.
Prijs voor een los plunjer setje lijkt mij dan wat veel ja.
+1
CaseCS130
@WaterDeutzer Ze kunnen er wat van hoor bij cnh, had laatst een O ringetje van 4 cm, kostte een tientje... (was ook nog de verkeerde, had een veel grotere nodig voor het oliefilter element)
+2
Inter-844s
@CaseCS130 Wat ik ook al zei van dat display vind ik ook echt duur hoor, dikke 700 voor een printje van 3 bij 8 cm die alleen wat lampjes moet laten branden...
@Inter-844s wat is er mis met het printje, niet te herstellen of alternatief?
Inter-844s
@Fendt 106 S Christoph Niet meer te repareren en had een storing en de foutcode wordt op dat display weergegeven dus had er weer een nodig, reed al bijna een jaar zonder.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @CaseCS130:
een O ringetje van 4 cm, kostte een tientje

Ik heb me vaak afgevraagd wat ik verkeerd deed, maar nu weet ik 't!😅
+1
Inter-844s
@WaterDeutzer Nee puur voor een zakje met 5 ringentjes waar je dan ook nog maar 2 van nodig hebt... Cillinders heb ik schoongespoten voor ik ze uit elkaar haalde om zo alles schoon te houden aan de binnenkant. Valt een beetje op dat de achterbrug niet zo schoon is nu😂
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Inter-844s:
Cillinders heb ik schoongespoten

Okee! Dan mag je gouw de rest ook doen.😂
Inter-844s
@WaterDeutzer Stond voor vandaag al op de planning 😂👌
+2
casejxu
@WaterDeutzer prijs is verklaarbaar.... alle onderdelen met merknaampje der op zijn duur. Maar delen zoals Afdichtingen zijn gewoon op meer plekken verkrijgbaar en dat is vaak wel lucratief. Kwam regelmatig bij votaseals
+1
trekkerdockter
@casejxu prachtig adres Votaseals in Bos en Lommer, je verwacht het daar alleen niet.
+2
Inter-844s
@casejxu Dit zijn orginele dan weet ik zeker dat het de goede zijn. Niet dat ik de boel loshaal en dan erachter kom dat het de verkeerde zijn en dan moet wachten tot die andere er zijn.
+2
casejxu
@Inter-844s oke ja zelf weten. Had t wel geweten iig. Meeste hydrauliek vaksnuiters hebben t vaak wel op voorraad. Wij haalde het zelf altijd uit amsterdam
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Inter-844s:
Niet dat ik de boel loshaal en dan erachter kom dat het de verkeerde zijn en dan moet wachten tot die andere er zijn.

Ik laat de klant altijd de keuze: origineel of net zo goed (of beter dan) origineel maar in laatste geval meer tijd nodig om te bestellen ná demontage. Prijsverschillen kunnen wel meer dan 1000% zijn.
+2
CaseCS130
@WaterDeutzer Ja daar gaat het mis, je moet er 300% van maken dan heb je zelf nog 700%.
Maar zonder gekheid, ik snap die fabrikanten niet. Door de onderdelen zo duur te maken gaan veel klanten alternatieven zoeken waardoor je veel omzet misloopt. Maar het is net alsof zij andersom redeneren en de onderdelen steeds duurder maken omdat de omzet daalt.
john deere 7810
@CaseCS130

hebben ze bij cnh nog een B-keuze dan? dat doet john deere nu wel met aantal onderdelen, met name de oudere serie's.
bieden ze imitatie aan maar goed gekeurd door john deere.

soms en zo ook in dit geval slaat die 180,- voor een aantal afdichtingen helemaal nergens op. En soms kun je niet eens anders....
CaseCS130
@john deere 7810 niet dat ik weet maar ik kom eigenlijk nooit bij een cnh dealer. Mijn 2 vaste dealers doen beide mf tegenwoordig. Meeste onderdelen doe ik via kramp of granit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!