Foto van een Fendt 250 V, motorolie peil was 3 cm gestegen in een paar weken en de hydrauliek olie was flink gezakt, toch de hydrauliekpomp er maar afgehaald, de keerring is duidelijk lek. Trekker hee

Fendt 250 V

+2
marcel-pek
Foto van een Fendt 250 V, motorolie peil was 3 cm gestegen in een paar weken en de hydrauliek olie was flink gezakt, toch de hydrauliekpomp er maar afgehaald, de keerring is duidelijk lek. Trekker heeft ruim 15000 uur.

Reacties

+2
Corne S
Nieuwe en oude pomp? Of heeft hij 2 pompen?
+1
marcel-pek
@Corne S heeft 2 pompen, ik zit nog te twijfelen wat wijs is, alleen nieuwe keerring en pakkingen of zou een nieuwe verstandiger zijn.
+2
Dennis_dB
@marcel-pek Mijn ervaring is dat je de tandwiel pomp het beste compleet vervangt. Een nieuwe keerring gaat redelijk snel weer lekken omdat er meestal al wat speling op de pomp zit als de keerring lek gaat.
+2
WaterDeutzer
Zoals @marcel-pek schrijft: beide pompen vernieuwen. De keerring is nl niet de oorzaak van het lekken. Slijtage in de alu delen veroorzaken de 'lekdruk' naar de aandrijfas. Als je alleen pomp 1 zou vervangen kan dezelfde oorzaak van pomp 2, de nieuwe pomp 1 weer naar de kl***n helpen.

Moet niet speciaal een 'Bosch' te zijn. Er zijn genoeg net zo goede voordeligere alternatieven.
+1
marcel-pek
@WaterDeutzer oké duidelijk, gaan we even op kramp kijken wat een originele of een alternatief kost.
marcel-pek
Afgelopen week een originele hydrauliekpomp voor een redelijke prijs besteld, imitatie pomp is er niet voor dit type .

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 250 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!