Op deze foto is Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × actief met een Celli Lothar.Deze dagen weer volop aan het zaaifrezen. Hier 30 mm regen gehad, het stof is amper aan weg maar het frezen gaat mooi. Op d

Zaaiwerk

787 foto's van @radium45

+7
radium45
Op deze foto is Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × actief met een Celli
Lothar.
Deze dagen weer volop aan het zaaifrezen. Hier 30 mm regen gehad, het stof is amper aan weg maar het frezen gaat mooi. Op dit perceel ben ik Italiaans raai aan het zaaien. De eigenaar heeft de hoop hier deze winter/voorjaar nog een mooie snede gras af te halen. Ik hoop met deze set messen dit seizoen vol te kunnen maken. Voor de regen zag je ze bijna slijten in die droge grond. Messen zijn momenteel 50% duurder dan vorig jaar kreeg ik al door.

Reacties

+2
Wimariete
Dat ziet er mooi uit Henk.
+2
radium45
@Wimariete Dank u Wim, dit is trouwens dicht bij jou in de buurt maar misschien had je het perceel ook al wel herkent?
Wimariete
@radium45 Ja Henk, en ik had je vandaag bij ons tegenover aan het werk gezien. Wat heb je gezaaid.?
+1
radium45
@Wimariete Italiaans
+1
rommert14
Waarom niet ploegen met vorenpakker? Dan heb je het ook fijn liggen, zijn jullie niet bang dat het begint te stuiven als de bovenlaag opdroogd?
+2
SJB533
@rommert14
Omdat in het bewerkte deel het zaad er ook al in zit. 🙈
+1
radium45
@rommert14 waarom zoveel kosten maken en werk op de hals halen.
+1
rommert14
@radium45 je sprak over snel versleten messen toen de grond nog droog was, misschien dat een ploeg minder slijt in droge grond 🤷‍♂️ hier ploegt iedereen bijna en we hebben dezelfde grondsoort.
+1
radium45
@rommert14 ja wat is snel... nu misschien met 200 ha de messen op terwijl het eerste jaar ruim 300 ha goed te doen was..
+1
rommert14
@radium45 dat valt nog wel mee
+1
newholland6640
@radium45 originele messen?
+1
radium45
@newholland6640 ik heb origineel en imitatie gemonteerd tijdens de laatste wissel. Kunnen zo mooi bekijken wat het verschil is.
+1
newholland6640
@radium45

Slim. Ben benieuwd.
+1
radium45
@rommert14 dit gaan we ook nog afrollen met een brede cambridgerol

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!