Claas Jaguar 850 weer even een kopakkertje losmaaien.. Foto is geplaatst door hermanjohndeere op 27-09-2022 om 21:09:38, met 17 reacties.

Claas Jaguar 850

+1
hermanjohndeere
Claas Jaguar 850 weer even een kopakkertje losmaaien.

Reacties

+1
wim-same
Met hoeveel rijen tegelijk ?
hermanjohndeere
@wim-same 6 stuks
@wim-same als ik het zo zou moeten zeggen zou ik denken 6 rijen
+2
hermanjohndeere
@Deutz-Fahr-Rijder waren precies tegelijk hahaha maar je hebt gelijk
wim-same
@Deutz-Fahr-Rijder O.K. bij ons een 8 rijer, maar de hakselaar reed niet hard in een zwaar mais gewas. hier geen last van de droogte gehad.
+1
johndeere6230
Niet liever vooruit er achteraan? Waarvoor de keuze voor een 6 rijer? Of was die aanwezig en meegenomen naar nieuwe hakselaar?
hermanjohndeere
@johndeere6230 achterwaarts erachteraan scheelt smerige voorruiten en als het hard waait smeert het minder doordat je er korter op kunt rijden. Dit jaar voor het eerst gedaan omdat we nu bakkies in de trekker hebben werkt heel mooi. 6 rijder was er nog van de vorige hakselaar. En op onze grond werkt het heel mooi omdat je met de hakselaar en trekker op de zaaisporen kunt rijden in natte jaren. En in de modder kun je iets meer snelheid houden.
johndeere6230
Quote Reactie van @hermanjohndeere:
achterwaarts erachteraan scheelt smerige voorruiten

Geen last van smeriger achterruiten dan?

Hier eerder met de kippers er achteruit achteraan de achterruiten regelmatig kats onder, vooral in de bochten nog wel. Nu dit jaar alles er vooruit achteraan gegaan, op 1 keer na, ben er 1 keer uit geweest om de voorruit schoon te maken. Als je er maar kort genoeg op zit en de hakselaar er maar vol induikt is er weinig aan de hand, dan blaast die hem wel over het dak heen.

Ook keer achteruit met de opraapwagen dr achteraan geweest, zou icm camera op achterklep ook wel prima gaan. Alleen zonder camera maar lastig in te schatten hoe ver je er vanaf zit.

Ahh ja, schijnt ook qua hakselen mooier te zijn, hoef je minder te tellen. Hier zaaien ze met 8 en maaien sinds vorig jaar ook met 8, geeft een bult ruimte met doorsteken
+1
hermanjohndeere
@johndeere6230 ja klopt achterruiten worden wel wat smerig. Maar vooral het mikken door de bocht word makkelijker voor de hakselpiloten. 8 rijer geeft inderdaad wel veel meer ruimte. Ook makkelijk dat je langs elkaar kunt rijden als er 1 baan los is.
+1
@johndeere6230 hier in de buurt altijd minstens 1 kieper per hakselploeg mee, mooi kieper stukje omhoog en achteruit erachteraan, werkt heel snel en schoon👌👌
hermanjohndeere
@Deutz-Fahr-Rijder dat werkt ook goed ja als je een mooie grote kieper hebt. Enigste nadeel is wel dat die dan als eerste bij het stuk moet zijn en niet de laatste vracht van het vorige perceel heeft.
johndeere6230
@Deutz-Fahr-Rijder

Gaat ook prima jaa, maakt elkaar ook niet veel. Rijden eigenlijk alles met de opraapwagen en siwa weg tegenwoordig en dan is dit net zo makkelijk, komen nu tenminste bijna altijd rond, dat viel met die kiepers niet mee. Qua morsen zal het soms zo iets meer morsen misschien, al houdt dat met een kruiwagen in een bocht ook wel op.
+1
SJB533
Had die anderhalve week geleden een andere bek ervoor? 🤔
hermanjohndeere
@SJB533 denk dat jij de andere hakselaar heb gezien. Die heeft er een 8 rijer voorhangen. Maar waar heb je die gezien?
SJB533
@hermanjohndeere
Tussen Ommen en Raalte. Kolvenplukker bedoel ik
+1
hermanjohndeere
@SJB533 ooojaa dat kan ook. Die hebben we ook int assortiment 😝

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!