Voorlopig de laatste wintertarwe zaaien,  als de bieten uit de grond zijn zaaien we daar ook nog tarwe in, tenminste dat is de planning 😅

Massey Ferguson 6615

+2
Voorlopig de laatste wintertarwe zaaien, als de bieten uit de grond zijn zaaien we daar ook nog tarwe in, tenminste dat is de planning 😅

Reacties

valmet6400power
Gaat dat ook nog met de cultivator voorop of zijn er dan nog andere machines voor nodig?
+1
@valmet6400power Hoe bedoel je dat? We doen ook wel eens een triltand cultivator voorop, maar dan trek je sneller vuil naar boven. Ik laat de schijveneg heel ondiep werken, puur om het vlak te leggen en een geschikt zaaibed te maken.
+1
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Als wij bietenland zouden willen zaaien zoals jij dat doet gaat dat op klei sowieso niet lukken, op aardappelland al niet maar op bietenland hoef je er niet eens over na te denken 😂
Een grote vette bende is dat icm bieten blad..
+1
@valmet6400power Ja dat neem ik wel aan. Op jullie grond kun je beter de kopeg tussen de woeler en zaaimachine doen lijkt me. Of ploegen en kopeg zaaien. Wij ploegen 18/20 cm diep, en ik laat de woeler er 25 tot 30 cm diep doorgaan. Daarna word er niet meer op gereden, en kan het mooi de winter door. Met de kopeg word de bewerkte laag snel te fijn hier.
+2
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Ja jullie zitten wat ons betreft in een zandbak haha. Wij doen eigenlijk altijd ploegen en dan kopeg zaaien. Sowieso omdat het aardappel loof dan niet om m’n zaaikouters gaat zitten. En bietenland als dat eenmaal nat geregend is heb je dagen (liefst twee weken) drogend weer nodig en dat is doorgaans in november of december niet het geval. Maar op zich is bietenblad niet bovenop laten liggen ook niet verkeerd.
+1
@valmet6400power Wij hebben vorig jaar de meeste tarwe zonder te ploegen gezaaid, ook omdat het toen zulk grijpen was dat er eigenlijk geen tijd was om te ploegen. We hebben nog nooit zo'n opbrengst gehad als afgelopen jaar. Maar het maisland wat geploegd was stond toch mooier dan war zonder ploegen gezaaid was. Dit is een schijfkouter zaaimachine, dus can stropen hebben we geen last. Met de sleufkouter zaaimachine hadden we nog wel last dat de grond ging plakken aan de kouters, en het zaad daarom niet mooi in de grond kwam. Bietenland word hier niet snel glad. Dat bewerkt altijd mooier dan aardappelland.

(klik om te vergroten)

Dit was 2021, bietenland losgetrokken met de schijvencultivator gelijk na het rooien, en de volgende dag zaaien
+1
wilbertkw
Gaat dat goed met de schijveneg? Hier ook zandgrond waardoor een aangedreven machine niet echt nodig is. Schijveneg hebben we ook niet maar mooie reden er q aan te schaffen 😉
+1
@wilbertkw Ja dat bevalt me prima. We hebben hem gekocht om in 1 werkgang de groenbemester op het stoppelland te zaaien, maar we maken nu de groenbemester er ook mee kapot in het voorjaar, icm met de schijvenctivator, en we gebruiken hem met zaaien. Je kunt er mooi oppervlakkig mee werken zonder dat je weer vuil boven haalt.
+3
newholland6640
Mooie combi en de boel er strak bij. Gps nog geen intrede gemaakt bij jullie?
+3
@newholland6640 Bedankt! Nee geen gps. Alleen een rechtrij systeem voor spuiten en strooien.

(klik om te vergroten)

Schaal 1 op het oog. Met toeschouwers 🙂
+2
MF 2725
@MaartenMandemaker Vakmanschap!
+3
@MF 2725 Bedankt 😃. Ik doe m'n best.
+2
MF 2725
@MaartenMandemaker Dat is wel duidelijk te zien ja. Mooi werk zo!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!