Foto van een Steyr CVT 6185, in combinatie met een amazone zaadtank en gramegna krukas spitmachine. De wintertarwe zit er zover in hier, heel wat mooi kunnen zaaien. Alles met de spitcombinatie gedaan

Steyr CVT 6185

+3
NHtvt135
Foto van een Steyr CVT 6185, in combinatie met een amazone zaadtank en gramegna krukas spitmachine.

De wintertarwe zit er zover in hier, heel wat mooi kunnen zaaien. Alles met de spitcombinatie gedaan. Nu spitten voor winterland, dan koppelen we de machio rotor af omdat je het dan snel te fijn de winter in laat gaan op de lichtere gronden. Al best wat dagen aan het ploegen geweest, maar na een buitje regen is de keuze voor de spitmachine toch makkelijk gemaakt. Geen slip en geknooi wat je met ploegen nu wel zou hebben, afhankelijk van het perceel de voorvrucht en het toekomsige gewas dan mooi de afweging maken👌

Jullie allen al eindje bijgewerkt en winterklaar?

Reacties

+1
reinder-mf
Hier ook al mooi wat rondjes gemaakt met de spitmachine. Meeste percelen wel op wintervoor liggen. Laatste bieten nog even rooien en daar wintertarwe in drukken
+1
Ritchie
In de bio net de laatste groenbemester gezaaid 😅 Alles van tevoren gewoeld dus laat maar lekker liggen, ergens in januari/februari op z'n vroegst ploegen en dan een lekker vorstje zou prima zijn.
+1
valmet6400power
@Ritchie
Wat zaai je dan nog, zo laat in het seizoen als ik vragen mag?

@NHtvt135
Aardappelland ligt allemaal gewoeld voor de bieten voor volgend jaar, 10 ha gerst zit erin, 10 ha wintertarwe zit erin. Nog 12,5 ha bieten rooien in twee delen (en daarna ploegen), het eerste deel bieten moet 13 november liggen. Ook nog een 12 ha wintertarwe zaaien. Alle gerst en tarwe is geploegd en aansluitend kopeg-zaaien dat gaat met die nog te zaaien 12 ha ook gebeuren. Hopen op drogend weer na woensdag volgende week dan is het ook zo weer gepiept 😄
reinder-mf
@valmet6400power @Ritchie rogge denk ik?
valmet6400power
@reinder-mf
Dat denk ik ook maar dat zal wel beantwoord worden denk ik haha
Ritchie
@valmet6400power @reinder-mf

Ja klopt meeste was rogge volgens mij. Ook wel eens gerst gezaaid maar die opslag heb je lang plezier van.
+2
valmet6400power
@Ritchie
Gerst moet je ook oogsten he 🍺🍺
Ritchie
@valmet6400power

Haha ja dat maakt voor volgend jaar een goeie kans idd.
Fendttrisixfan
Wintertarwe staat hier al 2 weken boven 😅
+1
PieterA
Wij hebben 2 droge periodes gehad dit najaar tot nu toe. De eerste periode was tijdens het aardappelrooien en tulpen planten rond half oktober. Toen hebben we de natste percelen alvast geploegd. Die liggen er nu netjes bij.

De 2e droge periode was afgelopen 10 dagen. Toen hebben we nog 1 perceel kunnen ploegen. Het andere was te nat om te ploegen en hebben we dan maar lichtjes gewoeld. Misschien in Januari nog ploegen; of anders woelen en roteren in het voorjaar.

De lichtere percelen liggen gewoeld klaar voor de winter. Graszaad en tulpen zitten er netjes in. Voor de laatste tarwe moeten we nog cichorei en aardappelen rooien.

Hier in de buurt veel aardappelen met teveel rot binnen zitten. Ik hoop dat dat bij ons mee valt.

Hier ook alle tarwe gespit en de mks-maisstoppel. Op onze grond zie ik het nog niet zitten om te spitten alshet eigenlijk te nat is om te ploegen. Dan woel ik liever in het voorjaar..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr CVT 6185 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!