Poosje terug een dagje op een ewr150e gedraaid. Prachtig kraantje en dat korte kontje kan ik wel aan wennen.

Volvo EWR 150E

+1
hermanjohndeere
Poosje terug een dagje op een ewr150e gedraaid. Prachtig kraantje en dat korte kontje kan ik wel aan wennen.

Reacties

+1
brauheist
Hoe draaide die verder?
+1
hermanjohndeere
@brauheist goed. Voor eerste daggie is het natuurlijk even wennen. Is toch wel heeeel stuk sneller weer als men 140c 🙈 voor de rest ook niet heel spannend werk gedaan. Enigste nadeel was de veeeeelste zware en grote engqon bak. Leeg ging je op gestrekte giek al bijna op de kant. Voor de rest zat alles er op een aan. Zelfs sturen in de joysticks.
+2
mdoornekamp
@hermanjohndeere
Quote:
bijna op de kant

Dat is ook een beetje het binnen draaier leed .
+1
hermanjohndeere
@mdoornekamp ja dat zal er misschien wat bij horen en heb er met de 140c ook wel wat last van. Maar de engqon bakken zijn oerdegelijk, die verslijt je in 100 jaar niet maar ook zeker de helft zwaarder als een gewone bak. En nu zat hier ook nog wat aangekoekte klei in dat werkt dan natuurlijk ook niet.
+1
mdoornekamp
@hermanjohndeere ok. Ja ik heb nu een wat zwaardere bak aan mijn 5 tonner. Dat voel je wel. Anderzijds is een degelijke bak wel mooi. Hoef je de puinbak er ook niet zo vaak aan te zetten😁
+1
hermanjohndeere
@mdoornekamp ja stevige bak is niet verkeerd natuurlijk maar het moet wel een beetje in verhouding zijn natuurlijk.
+1
casejxu
@hermanjohndeere hoorde dat engcon bakken behoorlijk duurder zijn als bijv beco. Wat maakt ze dan zo bijzonder? Oom heeft van de week bij ze nieuwe hydrema met engcon ook alleen maar beco bakkenset erbij
+1
hermanjohndeere
@casejxu ze zijn vooral oerdegelijk gebouwd voor in scandinavië en omstreken in al die stenen. En engcon betaal je ook voor de naam een beetje. De vorm is wel ideaal hoe langer de bodem hoe makkelijk/energiezuiniger je dingen kunt opscheppen. Maar voor in nederland is dat eigenlijk overbodig. Eurosteel maakt geloof ik wel de nederlandse variant maar die is geloof ik een paar honderd kilo lichter en goed genoeg voor nederlands gebruik. Je moet het toch elke keer mee bewegen hè.
+1
brauheist
@hermanjohndeere sturen op joystick krijg ik ook, maar zonder gripper dat scheelt ook wat. Ik heb de bakken al binnen de brede bak is 470 kg, geen idee wat die van engcon is.
Vind de engcon bakken sws akelige bakken
hermanjohndeere
@brauheist sturen op de joystick zal wel wennen worden maar geeft wel veel rust. Gripper is natuurlijk wel ideaal maar weegt ook zo weer een 200 kilo gok ik.
+1
brauheist
@hermanjohndeere 140 dacht ik
+1
GerbertXL
@brauheist hoezo de keuze voor geen gripper? Sturen op joystick is wel gruwelijk wijs maar de meerprijs die ik heb gehoord schrok ik wel van.
+1
brauheist
@GerbertXL gripper was toen 4000,- en word niet extra betaald. Wel de mogelijkheid er later nog op te zetten mocht ik daar behoefte aan hebben of goedkoop tegen komen.
Sturen op joystick was geloof ik 3500,- dat heb ik vooral gedaan voor het vlakraam wat ik erbij heb die wel extra betaald word.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo EWR 150E ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!