Foto van een John Deere 6620 wat is de oorzaak van deze plek(ken) op de motorkap? Is dat een kwaaltje van deze serie of is die daar ooit te warm geweest?

John Deere 6620

+1
Foto van een John Deere 6620 wat is de oorzaak van deze plek(ken) op de motorkap? Is dat een kwaaltje van deze serie of is die daar ooit te warm geweest?

Reacties

StevenBomers
Onze 6930 heeft ook een kale plek op de kap. Maar daar zit de turbo achter.
@StevenBomers turbo zit aan de andere kant volgensmij?
Jotke
Nog nooit gezien dit.🤔
+2
johndeere 2650
@Jotke niet goed gekeken dan😂
Jotke
..
Pieter Buren
Te dichtbij geweest met de hogedrukspuit?
@Pieter Buren nee ook niet persee
roscho
Combinatie van hoge temperatuur en lak die niet hittebestendig is. Ooit overgespoten?
@roscho nee nooit overgespoten, wel eens te warm geweest
roscho
@Jelle Boerkamp6110 Wat zit daaronder? Toevallig net de turbo?
Voor zover jij weet, is hij nooit overgespoten. Maar hoeveel trekkers worden nieuw bij het vervoer niet een tikkie beschadigd en daarna door de leverancier bij- of overgespoten.
Andere mogelijkheid: een of andere agressieve vloeistof (thinner o.i.d.) heeft de lak beschadigd.
Jotke
Quote Reactie van @roscho:
Maar hoeveel trekkers worden nieuw bij het vervoer niet een tikkie beschadigd en daarna door de leverancier bij- of overgespoten.

Heb vaak zat nieuwe trekkers, recht van de vrachtwagen af gezien waar de dealer nog niks aan gedaan had maar geen beschadiging te vinden hoor... moet ook goed je best doen om de zijkant van een motorkap te beschadigen tijdens transport. En dat verschil tussen originele lak en bijgesloten zie je meteen.

Ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat dat ooit gebeurd. Denk ook niet dat de betreffende vervoerder dan lang werk houdt als ie nieuw spul op zo'n plekken zo beschadigd.
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
Ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat dat ooit gebeurd. Denk ook niet dat de betreffende vervoerder dan lang werk houdt als ie nieuw spul op zo'n plekken zo beschadigd.

Ik weet niet hoe dat bij trekkers zit, maar ik weet zeker dat auto's regelmatig beschadigd bij garages worden afgeleverd. Even met de deur tegen de brug op de trailer of net iets te ver doorrijden en 't is mis. En ik denk dat klanten daarvan niet altijd op de hoogte worden gebracht.
caseboy
@roscho volgens mij valt dat ook wel mee. Ik werk zelf bij een vrachtwagen/ lichte bedrijfswagendealer en bij ons komt het zelden voor dat een vrachtwagen of busje met schade wordt gelost.
+1
Jotke
Quote Reactie van @caseboy:
en bij ons komt het zelden voor dat een vrachtwagen of busje met schade wordt gelost.

Denk ook niet dat zo wel dealer als fabrikant daar blij van zou worden als dat telkens zou gebeuren.

Een shovel/kraan bak bijv kan wel eens een krasje op komen wat dan wel es bijgespoten wordt maar de trekkers/machines zelf zal een keer een krasje opt frame niet zo'n probleem zijn zolang het daar bij blijft maar iedere keer en ook nog op bijv de motorkap zullen ze op den duur niet meer accepteren. Het gaat wel om een product van duizenden euro's. Daar mag zorgvuldig mee omgegaan worden. Als je zelf je auto ergens parkeert gooi je de deur ook niet zomaar open.
caseboy
@Jotke Ik heb ook weleens met chauffers van de rooij gesproken die bij ons alle vrachtwagens lossen en ondanks dat die ook heel veel met buitenlandse chauffeurs werken rijdt daar niet zomaar elke platkop op n vrachtwagen, daar selecteren ze de chauffeurs wel zorgvuldig.
+1
Jotke
Quote Reactie van @caseboy:
ondanks dat die ook heel veel met buitenlandse chauffeurs werken rijdt daar niet zomaar elke platkop op n vrachtwagen, daar selecteren ze de chauffeurs wel zorgvuldig.

Dat geloof ik. Er wordt ook wel vaak afgegeven op buitenlandse chauffeurs en dan vooral die uit het voormalig Oostblok maar het wil niet zeggen dat dat allemaal slechte zijn.

Een ongelukje zit in een klein hoekje maar als je nieuw spul ter waarde van duizenden euro's vervoert wordt verwacht dat je daar ook zorgvuldig mee omgaat. Doe je dat niet, zijn er zat anderen die het van je over willen nemen en wel zorgvuldig te werk gaan.
+2
johndeere 2650
Zal wel warmte zijn van de trekker zelf. De 20 serie kappen waren niet best
+2
A.H.S.
Heeft er iets op gelegen,natte jute/kunstmest zak of zoiets dergelijks,kan ook nare schade aan lak geven
+2
john deere 7810
Bepaalde kappen van de 20 serie hebben dit. blijven de koelroosters aan de zijkant nog zitten? die willen er dan ook nog wel eens los in gaan zitten.

heb je niks aan kunnen doen. nu kun je hem vervangen of laten bewerken en spuiten... of zo laten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6620 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!