Foto van een Deutz-Fahr 6130. Vandaag de kunstmest op de tarwe gestrooid. Mooi voor de regen klaar!. Foto is geplaatst door joozt op 16-02-2023 om 18:42:48, met 24 reacties.

Deutz-Fahr 6135

+5
joozt
Foto van een Deutz-Fahr 6130. Vandaag de kunstmest op de tarwe gestrooid. Mooi voor de regen klaar!
+1
Wimariete
@joozt Is dit een huur trekker Joozt?. Mooie trekker, maar kleurt niet helemaal bij de rest.🫣
+2
casejxu
@Wimariete waarschijnlijk van ze werk. Praktijkschool
+2
joozt
@casejxu klopt. Alleen zijn we geen praktijkschool maar een MBO school waar we oa bol-opleidingen loonwerk verzorgen met praktijkonderdelen. De echte praktijkscholing (denk aan het vroegere PTC+ in Dronten) zijn er helaas niet meer.
+1
casejxu
@joozt ah oké. Zat ik toch redelijk in de buurt. Zonde hea dat alle praktijk zo verdwijnt.... heb zelf geen veehouderij opleiding gedaan maar wel veel praktijk gehad in Ede. Voor monteur. En daar leer je wel een hoop van
+1
joozt
@Wimariete trekker van de andere ‘baas’ meegenomen! 😁 dagje bijscholing voor de docent hè 😆
Wimariete
@joozt Op welke school geef je les Joozt?
+1
Wimariete
@Wimariete Ik zie het al op de sticker. Zone College. 👍👍
Wimariete
@joozt Is dit een Deutz of een groene SAME.
+1
joozt
@Wimariete volgens mij een groene Same? Maar dat weten de kenners vast te vertellen 😬

Reacties

+2
joozt
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Deutz-Fahr 6135 naar Deutz-Fahr 6130 (nieuw type)
+1
a3vandiejen
Ik stel net als @joozt voor deze foto te verplaatsen naar Deutz-Fahr 6130 (nieuw type)
+1
valmet6400power
Dat is mooi op tijd! Wij wachten het nog wel een tijdje af, gaat toch nog wel een keer regenen?
+1
joozt
@valmet6400power dat mag ik wel hopen! 😬 vorig jaar op 14 februari gestrooid en dat is heel goed bevallen (zelfs ondanks de flinke neerslag die er in de periode daarna viel) dus we hadden niet echt een reden om het dit jaar anders te doen. Gewas komt nog iedere week aan dus zal ook best wel een keer behoefte krijgen aan een beetje nutriënten.
+2
valmet6400power
@joozt
Wij hebben vorig jaar op 9 maart gestrooid. Toen hadden we ook een beste opbrengst dus wij gaan het ook niet anders doen haha. Overigens laten we de tweede gift altijd prikken met Growsol
+1
joozt
@valmet6400power helemaal goed toch! Komt alleen kunstmest op? Wij geven nu een kunstmestgift en over een maandje de sleepslang erover met gescheiden varkensmest.
+2
valmet6400power
@joozt
Ja we hebben de (nare) ervaring dat we van vloeibare varkensmest ontzettend last van wormen krijgen in de aardappels het jaar erna. En sindsdien we gestopt zijn (10? Jaar) met die mest zijn de wormen ook geen probleem meer. En de ervaring met rundvee drijfmest is dat de gehaltes ontzettend variëren terwijl “het echt allemaal uit 1 put komt hoor” als je begrijpt wat ik bedoel. Dan kun je beter kunstmest strooien dan weet je ook precies wat erin zit.

We strooien wel vaste geitenmest zomers op de percelen waar het jaar erna aardappels moeten komen om het land te verzorgen.
+1
arjanvw
@joozt strooi je KAS of Novurea? Dat maakt ook nog wel wat verschil. Zou hier de tarwe ook wel willen strooien maar is nog erg zacht. Dus nog even geduld.
+2
joozt
@arjanvw dit is KAS. Hier was het voor 95% prima te berijden. Veel plekken niet eens te zien waar je gereden had. 2 plekjes waar ik er iets door ging voor een paar meter maar dat stelde niet veel voor.
+1
reinder-mf
@arjanvw Novurea (S) kun je nu wel strooien indd. Voor een nitraathoudende meststof vind ik het ook vroeg zag. Vooral als je de gehele eerste gift wil geven. Risico op uitspoeling blijft wel een tijdje
+2
arjanvw
@reinder-mf Die mening deel ik ook. Wij hebben dit jaar ook Novurea staan wat op de tarwe moet, maar wij kunnen niet over het sproeispoor rijden omdat de spuit breder is dan de kunstmestrooier. Nu nog te zacht in het tarweland helaas
+2
Noorderling
Quote Reactie van @arjanvw:
Wij hebben dit jaar ook Novurea staan wat op de tarwe moet, maar wij kunnen niet over het sproeispoor rijden omdat de spuit breder is dan de kunstmestrooier

zou minimaal 1 of 2x tussen spuitspoor door rijden. Spul is nogal licht en lastig ver weg te strooien. Ondanks strooitabel volgen hadden we op 18 meter nog wel strooibanen in het gras.
+2
reinder-mf
@Noorderling @arjanvw hangt ook heel erg af van de wind en de strooier. Ureum houdende meststoffen kan ik met onze Bogballe weegstrooier prima strooien op 27 meter door de spuitsporen. Breder dan zou ik er wel een keer tussenin gaan rijden
+1
SJB533
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Deutz-Fahr 6135 naar Deutz-Fahr 6130

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr 6135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!