Foto van een Deutz D6006, ben bezig het dashboard aan te sluiten maar ik weet zo ff niet meer wat er naast het rode dopje aan de linkerzijde zat.Ik dacht een  - aansluiting maar waar gaat die heen?

Deutz D6006

boskje
Foto van een Deutz D6006, ben bezig het dashboard aan te sluiten maar ik weet zo ff niet meer wat er naast het rode dopje aan de linkerzijde zat.
Ik dacht een - aansluiting maar waar gaat die heen?

Reacties

+1
Rick V
Die 3 stekkertjes zijn voor grootlicht olie druk en dynamo, groot licht en dynamo krijgen spanning, olie druk is massa geschakeld, dus naast het rode dopje is olie druk, denk groen?
Dynamo is bij de oudere 06 en rood
boskje
@Rick V ik bedoel het koperkleurige onder het schroefje, ik dacht dat hier nog iets op moest.
Maar als ik uw beschrijving lees is dat niet het geval dank u!
+3
InsaneNL
@boskje dat koper hoort een 12v+ op en dient als voeding voor oliedruk en accu lampje. (Oliedruk gaat uit als de schakelaar massa verbreekt, Dynamo/accu gaat uit als de Dynamo stroom begint te leveren.)
+1
basia
@InsaneNL
Dus een spanningsdraad van contactslot met een oogje of stekkertje met klein m4 boutje ?
De 2 eerste fittingen krijgen spanning van een lipje op de zijkant en "massa" via het stekkertje in het midden dat naar respektievelijk D+ gaat en oliedruk-sensor
+1
InsaneNL
@basia daar hoort orgineel gewoon een schuifstekker op, maar die knappen wel vaker af, zie foto:

(klik om te vergroten)

Van links naar rechts krijgen 1(ongebruikt),2(olie) en 3(accu) stroom van de schuifstekker(blauwe draad, contact geschakeld) 4 is groot licht en krijgt + op het lampje en maakt massa naar het huis. Wat ik gedaan heb om van alle gezeik af te zijn is andere fittingen gebruiken met 2 schuifstekkers (+ en massa), te vinden bij rdae, zoeken op ba9s.
basia
@InsaneNL
Aha 'kunnen dus 3fittingen branden op massa- schakeling
en i.d dubbelpolige fittingen kan ook ; een kant kun je altijd aan massa leggen
boskje
@InsaneNL top! Dank u! Hiervan ik wat mee!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!