Foto van: stijn-de-bock
06

Deutz D6006

Foto’s
346
Video’s
31
Topics
33

Documenten

Deutz DX, 06 & Intrac - Vooras werkplaatshandleiding

248 pagina’s, 97.75MB

Deutz 06 & Intrac - Werkplaatshandboek remsysteem perslucht

44 pagina’s, 4.55MB

Deutz D6006-D7206 - Werkplaatshandboek

276 pagina’s, 88.17MB

Instructieboek - Deutz 06 serie

60 pagina’s, 4.11MB

Deutz 912 913 motor werkplaatshandboek

433 pagina’s, 16.94MB

Deutz D6006 Elektrisch schema

1 pagina’s, 0.44MB

Deutz D6006 Elektrisch schema

1 pagina’s, 0.30MB

Deutz D6006 Elektrisch schema

2 pagina’s, 0.85MB

Deutz D6006 Elektrisch schema

1 pagina’s, 0.31MB

Informatie over de Deutz D6006

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de D6006.

Deutz 06

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de D6006, gezamenlijk zo&apos;n 101.275 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Sinds 2018 eigenaar van een Deutz D6006 uit 1969.
Pluspunten
Sterk, veel mogelijkheden, niet te groot, niet te klein.

Gebruikerservaring

Sinds 2018 eigenaar van een Deutz D6006 uit 1969.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Deutz D6006 - Versnellingsbak "rammelt" als de koppeling wordt ingetrapt

Ik heb een vraag i.v.m. onze Deutz D6006:
Wanneer onze Deutz rijdt en men de koppeling intrapt, maakt de versnellingsbak een rammelend geluid zolang de trekker beweegt. Het lijkt alsof er iets los draait in de versnellingsbak. Wat zou het probleem kunnen zijn?

Alvast bedankt.

6 reacties


Deutz D6006 - Hulp met bedrading vervangen

Beste forum leden,
Graag jullie hulp met bedrading. Ondanks de schema’s kom ik er niet helemaal uit. En ik wil graag begrijpen waarom het zo werkt.
Vraag1: vanaf het contact slot gaat er vanaf 15 een kabel naar de gloei en start schakelaar. Daar zit hij op connector 15.
Echter toen ik de bekabeling eraf haalde zat deze kabel op het contact slot niet op 15 maar op 30. Klopt dit(hij starte toen ook)? Of heb ik een verkeerd schema?

2 reacties


Deutz D6006 - Tips voor het verven van chassis

Dag iedereen

Ik ben mijn 6006 aan het opknappen en ik zou het chassis willen spuiten. Dit is mijn eerste keer en misschien hebben jullie wat tips om dit vlot te laten verlopen.

Mvg Robbert

12 reacties


Deutz D6006 - Kabels aansluiten leidingverbinder?

Hoi allemaal,
Ik ben met een Deutz d6006 aan het opknappen, hij is nu bijna klaar maar nu kom ik aan de kabels toe. Ik heb de stadlichten en achterlichten nu goed aan gesloten (met behulp van schema). Alleen op dit schema staan geen kleuren en ze hebben het over leidingverbinders? Weet niet precies wat dat is maar hier door kan ik niet zien waar de kabels heen lopen. Heb daarom vooral moeite met de knipperlichten en koplampen, en evt claxo . Heeft iemand een oplossing? Of fotos met kleuren bij de zekeringkast (orginele draden natuurlijk anders helpt t niks).
Ik hoor t graag!

5 reacties


Deutz D6006 - Deutz6006 Öl in der Buchse (Zylinderköpfe)

Moin, ich habe Interesse an einen 6006 der aber leider laut dem Vorbesitzer Öl in die Buchse bekommt, kann man den schaden leicht beheben und woher kommt das Öl überhaupt ?
Gruß Nils

1 reactie


Deutz D6006 - achteruit springt uit zijn versnelling/rotte spatborden

Hallo allemaal,

vandaag gaan kijken naar een D6006, en even mee gereden. hydrauliek werkt, cardan ook, remmen ook ok, banden hebben nogal wat scheuren, de spatborden achter zijn bijna helemaal doorgeroest waar ze vastzitten boven de achteras en dan viel me bij het rijden op dat de pook van de groepen bij het achteruitrijden tot drie keer toe uit zijn positie sprong tuijdens het rijden waardoor je plots stilstond 😛 dacht eerst dat ik iets verkeerd gedaan had, maar dat bleek niet zo. Voor de rest reed de trekker goed, geen rook of dampen, geen zichtbare olielekken... enkel die achteruit... is dat iets dat te regelen valt of niet? vraagprijs is 3000€

12 reacties


Deutz D6006 - Herinrichting hikt ? Deutz 6006

Hey ,

Wij hebben en deutz 6006 , die voornamelijk boomstammen vervoerd met een hefmast ...

Nu begint hij telkens te hikken , als de hef op zijn hoogst is of in het midden (niet in werking) dan hikt hij en hikt de hele traktor mee , mijn eerste gedacht is dat de hef ventiel niet goed afdicht ? Ofzo ? Iemand een idee ? Heb er een filmpje van gemaakt ! Maar kan het nergens droppen hier ? Of kan dit wel ? Grts

6 reacties


Deutz D6006 - Loopt na een tijdje op 2 cilinders?

Beste leden,
Ik heb een paar weken geleden mijn motor gereviseerd. De motor liep na de revisie weer prima. Ik vond dat de motor nog wel veel rookte dus wou ik de pomp wat terug zetten omdat mijn gevoel zegt dat hij is opgedraaid. Ik heb bij de pomp 2 kapjes losgehad en kon er niet zo snel achterkomen hoe ik hem terug moest draaien. Ik heb de kapjes weer gemonteerd en weer olie op de pomp gegooid. Verder heb ik niks aan de pomp gedaan. De trekker starte anders dan daarvoor. Bij het starten gaf hij automatisch een keer gas en zakte daarna weer helemaal terug in touren tot dat die bij a uit viel en toen begon die te schommelen in touren. Zodra de motor een beetje warm begon te worden liep hij weer als een zonnetje. Het straten op deze manier houd wel aan. Ik heb toen weer gereden en toen ik weer naar huis wou gaan toen na een kwartiertje ongeveer begon de motor net zo te lopen als een 2 cilinder dus heb het gas losgelaten en naar een paar minuten liep hij weer gewoon. Een week later ben ik weer op pad geweest en op de heenweg deed hij dit ook weer na een poosje en op de terug weg hield hij er uitijndelijk helemaal mee op. Na een poosje wou hij weer straten en kon ik weer rustig een stukje rijden en toen ik bijna thuis was hield hij er weer mee op. Iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen? Wil de verstuivers nog even laten testen want ik heb de verstuivers niet vervangen bij de revisie.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Mvg gerben,

3 reacties


Deutz D6006 - balandeur op tijd zetten

Ik en bezig met het reviseren van een d6006 en nu wil ik de balandeur weer monteren. heb de balandeur zelf niet uit elkaar gehad, alleen onder de trekker vandaan gehaald. iemand die mij kan uitleggen hoe de tekens op de tandwielen moeten staan?

15 reacties


Deutz D6006 - Hefinrichting blijft boven staan

Weet er iemand wat het probleem kan zijn als de hef altijd boven blijft staan?
Het hendeltje van de lift beweegt maar doet precies niks naar comanfo toe.
Een eerder probleem met de hef was schokken bovenaan

27 reacties


Deutz D6006 - Hefinrichting blijft boven staan

Weet er iemand wat het probleem kan zijn als de hef altijd boven blijft staan?
Het hendeltje van de lift beweegt maar doet precies niks naar comanfo toe.
Een eerder probleem met de hef was schokken bovenaan

0 reacties


Deutz D6006 - Deutz D6006 Vragen waar je best op let .

Hallo ,

Wij zijn nieuw hier , wij hebben net een 2dehands D6006 gekocht , hij stond al even stil , maar ging na een goede batterij en een (batterij switch) op te zetten , starte hij van de eerste keer , nu na dat men vader er mee gereden had was hij aan het twijfelen over het geluid van de tractor , maar naar mijn mening hoorde ik niets vreemd , nu zijn we van plan om hem deels te gebruiken als arbeid in het bos (bomen sleuren) en deels op te maken , dus mijn vraag , zijn er mensen die ervaring bij een D6006 hebben , of al opgemaakt hebben ? en waar ik en men vader moeten opletten ? of welke onderdelen moeten we extra aandacht geven ?

We hebben ook een D6806 ,deze heeft een hydro pomp ? is het aan te raden om op onze D6006 een pomp te zetten ?

Verder is in onze d6006 nog wat werk , we denken dat de achterste velg nier origineel is en dat er grotere onder moete (check foto) , en het cabine dat moet er zeker af ! ook omdat we in het bos met takken voor durend moete uit kijken met de ruiten , dus dat gaat eraf .

Alvast bedankt voor jullie mening enzo !!
Grts

12 reacties


Deutz D6006 - Vragen ivm technische info

Hallo
Heb een deutz d6006 op het oog maar had nog enkele vragen hierover.
Weet er toevallig iemand hoeveel gewicht er van sleep achter de deutz d6006 mag hangen dacht dat dit 62 pk is, en hoe hard dat deze lopen.
Alvast bedankt

8 reacties


Deutz D6006 - brandstofpomp regelaar vast? motor slaat op hol...

Tractor staat vermoedelijk al een tijdje stil, bij het starten draait hij meteen vol toren,en slaat hij meteen op hol.
ik vermoed de regelaar vast?
en hoe kan ik er bij?

9 reacties


kennis delen ivm opknapbeurt 06-serie

Beste,
Ik zou graag in contact komen met iemand die een 06-serie heeft opgeknapt om kennis en weetjes uit te wisselen. Ik ben bezig met mijn 6006 op te knappen maar heb wat vragen en zoek naar aantal antwoorden.
Hoor graag of er kandidaten zijn in een cirkel van +/- 100 km rond Maastricht ( zuiden van NL of Belgie).
Alvast bedankt,
Marcello

4 reacties


Deutz D6006 - Lekkage bij remtrommel

Mijn 6006 lekt olie via de remtrommel waardoor die kant ook niet meer remt. Is de remtrommel eenvoudig te verwijderen en de achterliggende keerring van buitenaf te vervangen?

1 reactie


Deutz D6006 - Lekkage oliedeksel

Allen,
Onder de tractor ter plaatse van de opstap zit een "deksel" met vier bouten. Aan deze bouten hangen licht gekleurde oliedruppels (Hydroliek-olie?).
1) kan ik deze deksel loshalen en een nieuw pakking plaatsen of kom ik nog "mechanisch of motorische verrassingen" tegen ?
2) weet iemand welke pakking dit is en via welk artikelnummer eventueel te bestellen?
3) hoe zou ik eventueel die olie kunnen aflaten?
4) specifieke zaken waar ik rekening mee dien te houden?
Ik hoor het graag,
Gegroet, Marcello

8 reacties


Deutz D6006 - welke hydrauliekolie moet er in een 6006?

Hallo allemaal,

Welke hydrauliekolie moet er in een deutz 6006 van 73?
En hoeveel?

Alvast bedankt!

8 reacties


Deutz D6006 - Brandstoftank

Goedenavond,
Mijn vlotter van mijn Deutz D6006 is los geraakt, hoorde gebonk in de tank toen ik hem net uitzetten na het rijden. Verder kon ik al nooit zien hoe vol de tank was, want hij stond altijd boven het streepje vol. Nou was ik even in de tank aan het zoeken met mijn hand, maar kan niks vinden waar ik hem aan moet aansluiten (ook niet op internet).
Iemand dit al ooit moeten doen? Ik zou 't zo niet weten.
Mvg Bjorn.

19 reacties


Deutz D6006 - Rem

De linker rempedaal van onze Deutz 6006 kun je zonder enig weerstand te voelen intrappen, uiteraard remt hij niet. De veren nabij de het scharnierpunt aan het chassis houden de pedaal nog op zijn plaats.
Iemand een idee of in de trommel iets los zou kunnen zitten ? Ik zie zo niets richting de remtrommel. Alle tips zijn welkom voordat we aan de operatie beginnen. Wellicht zal hij toch uit elkaar moeten.

4 reacties


Deutz D6006 - Positie uitlaat

Hallo,
We hebben een Deutz 6006 uit 1971 met de uitlaat door de motorkap. Voordat de motorkap kan worden geopend moet eerst de uitlaat worden losgeschroefd. Ik zie op diverse foto's nog twee andere varianten: 1) uitlaat links naar beneden richting achterwiel. 2) via een bocht onder en langs de motorkap naar boven.
Iemand een idee hoe dit zit. Was het wellicht niet handig om doorheen de motorkap te gaan en heeft men het ontwerp aangepast?
Wie het weet mag het zeggen.
Gr Marcello

9 reacties


Deutz D6006 - Bediening hefinrichting kapot

De 'schelp' waar de hendels van de hefinrichting aan vast zitten is gebroken, wat is de precieze benaming van dit deel en waar zit een bedrijf waar ik deze kan kopen? Foto wordt toegevoegd

11 reacties


Deutz D6006 - Koplampen

Hallo allemaal,
bezig met m'n deutz d6006 om hem rijklaar te maken, voor naar school. Nou word het steeds donkerder en dalijk is het 's ochtends als ik naar school ga wel handig als ik goede verlichting heb. Nou is mijn vraag of ik bij deze koplampen (granit-parts.nl/product/70704004/…) ook het 'electronische gedeelte' krijg, hiermee bedoel ik dit: shop.delegro.nl/DEL-Ersatzteile-Teile-zu-Deutz-Han…, dus de inhoud van de koplamp. Zou iemand mij de prijs kunnen vertellen van de koplampen op granit?
Alvast bedankt!

14 reacties


Deutz D6006 - Gebruikershandleiding

Ik ben de eigenaar geworden van een Deutz D6006.(oud familiestuk) maar deze heeft 15-20 jaar stil gestaan.(heeft wel binnen & droog gestaan)
Wil alle olie & filters wisselen, maar welke olie en hoeveel doe ik er best op=> ik ben op zoek naar zijn gebruikershandleiding. of een kopie of ingescand boekje. Waar of hoe kan ik dit bekomen-vinden?

13 reacties


Deutz D6006 - diafragmaveer koppeling

Wie kan mij helepen aan een goede of nieuwe diafragmaveer van een afhankelijke koppeling(een met 3 vingers dus)..
Je zou ons heel blij maken
Gr LMB Lotterman

1 reactie


Deutz D6006 - boite filter

Hallo
heeft een deutz 6006 een boite filter of zeef?
en waar zit die?

2 reacties


Deutz D6006 - Aftakas draait door

Ik heb een Deutz D6006, waarbij ik kan kiezen uit 540 en 1000 toeren dmv de hendel links naast de stoel, nu is het probleem dat wanneer ik hem in een versnelling (540 of 1000) zet de aftakas al begint te draaien met redelijke kracht. Ik heb dan de handkoppeling uiteraard nog niet ingeschakeld. Wie weet wat het probleem zou kunnen zijn?

13 reacties


Deutz D6006 - originele kleuren

Weet er soms iemand de originele kleur van het gaas in de motorkap en van de het kapje rond de lichten van een Deuts D6006 van 43jaar oud.
alvast bedankt

6 reacties


Deutz D6006 - Ben op zoek naar een hef inrichting

Heb een deutz 6006 alleen er zit geen hef inrichting meer op
dit is er afgehaald om een lier te plaatsen wil graag de lier er af en de hef er weer op.
Wie kan mij hier mee verder helpen of adres waar te koop.

Groet Hans seepers.

5 reacties


Deutz D6006 - wielgewichten 6006

Ik zoek foto's van wielgewichten voor de achterwielen van men 6006 , eventueel een complete set is welkom.
zijn deze standaard passend in alle 28-38inch vekgen ?

6 reacties


Deutz D6006 - onderdelen te koop

Hoi Ik heb diverse onderdelen van een deutz 6006 te koop.
De motor is al weg en het stuurhuis ook. De rest is er nog.

6 reacties


Deutz D6006 - Handleidig / electrisch schema

Weet er iemand waar ik het electrisch schema kan vinden van de deutz D6006?

alvast bedankt 😉

1 reactie


Deutz D6006 - cabine op 6006?

Goedenavond beste mede tractor-fanners

ik heb een deutz 6006 op het oog zonder cabine.
maar nou was mijn vraag: kan hier een cabine op?
zo ja wat zijn de kosten die hier aan verbonden zijn.

met vriendelijke groet,

Tom (fendtfan16)

15 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Deutz machines