Foto van een Fendt 309 LSA vooras lekkage. En onder het mom van nu ligt die toch uit elkaar direct maar alles vervangen. Scheelt wel dat je alles zelf kunt doen.

Fendt 309 LSA

+5
GerjonBulthuis
Foto van een Fendt 309 LSA vooras lekkage. En onder het mom van nu ligt die toch uit elkaar direct maar alles vervangen. Scheelt wel dat je alles zelf kunt doen.

Reacties

+3
Fendt926Driver
En het is hardstikke leerzaam.
Mooie trekker..
GerjonBulthuis
@Fendt926Driver leerzaam is het zeker, komt niet vaak voor dat er een fendt bij ons bedrijf binnen komt. Dus hier weer een boel van geleerd. Mooie trekker is het zeker, zo langzamerhand een beetje opknappen. De bekleding is ook klaar gelukkig. Dus die er morgen maar eens in zetten.
rutger-bilderbeek
Wat voor mf staat er naast
GerjonBulthuis
@rutger-bilderbeek Massey Ferguson 135, deze wordt compleet gerestaureerd
rutger-bilderbeek
@GerjonBulthuis ow mooi, Komen daar nog fotos van?
+1
GerjonBulthuis
@rutger-bilderbeek als die klaar is komen er vast fotos van 😉
+3
Terwisscha
Mooie lichte en ruime werkplaats zo! Ook een opvallend nette werkbank🤣🤣.
Prachtig dat je dit soort werkzaamheden zelf kan uitvoeren. Dat mis ik toch wel iets. MBO werktuigenbouwkunde als vooropleiding had ook niet verkeerd geweest in plaats van melkveehouderij. Heb je veel meer technische kennis en het is altijd gemakkelijk als je je zelf kan redden.
+1
rommert14
Quote Reactie van @Terwisscha:
werktuigenbouwkunde als vooropleiding had ook niet verkeerd geweest

Haha dat denk ik ook heel vaak
+1
Terwisscha
@rommert14 Boer worden kan altijd nog. Het meeste leer je toch in de praktijk. Ook wel iets in de opleiding, maar in mindere mate. Denk dat dit een hele goede toevoeging zou zijn geweest. Maar als je alles van te voren wisten...
+2
RaHeados
@Terwisscha ligt er aan wat voor boer je bent, als de loonwerker bijna alles doet is je mechanisatie ook niet zo hoog. Dan heb je meer aan het geen wat je met de koeien leert.
+2
rommert14
@RaHeados en hoeveel vrije tijd je hebt om iets uit te vogelen
+1
oanejorrit12
@rommert14 Niet alleen tijd, maar ook hoeveel druk zit erachter dat het klaar moet. Heb er bijvoorbeeld de hele winter voor om die machine te repareren kun je alles rustig op het gemak bekijken of als er even wat tussen door komt. Denk dat dat nog belangrijker is dan hoeveel tijd je er zelf voor hebt.
+2
Terwisscha
@RaHeados daar sla je de spijker op z'n kop. Denk van beide wat. Hele dagen tussen het vee of hele dagen op de trekker wordt ik niet blijer van. De combinatie daar tussen is voor mij ideaal.
Denk dat naast de tijd die je er in steken moet, de lol ook een belangrijke factor is. Heb je er geen zin aan dan gaat het hard van je af.
+1
RaHeados
@Terwisscha die mening deel ik met je 🤝
+2
GerjonBulthuis
@Terwisscha jazeker, deze lichtstraat helpt enorm met natuurlijk licht binnen krijgen Werkt heel prettig.
+2
Deutz-Fahr-Rijder
Boer worden kan altijd nog. Het meeste leer je toch in de praktijk... dat is met sleutelen niet anders hoor... vaak over iemands schouder heen kijken en als je er een beetje feeling voor hebt leer je het vlot. Ik kan ook steeds een beetje bij omdat we thuis het meeste onderhoud zelf doen.
+1
Terwisscha
@Deutz-Fahr-Rijder Moet je wel iemand hebben in je netwerk buiten het lmb om die handig is en waar je op terug kan vallen Dat valt bij mij niet mee. Uiteraard wel luttele personen die mij het boeren zouden kunnen leren...
+2
Deutz-Fahr-Rijder
@Terwisscha ja klopt, thuis is mijn oom de metaalbewerking man en mijn vader de technische als het gaat om sleutelwerk daar omheen dus ik kan van allebij wat meesnoepen. Maar als je bij je LMB met reparaties aan eigen trekkers mee gaat helpen kan je ook veel leren. Daar ben ik laatst wel achter gekomen door 2 dagen bij de dealer mee te hobbelen.
+1
Terwisscha
@Deutz-Fahr-Rijder weet niet meer exact wat voor reparatie het was, maar de lmb stond er niet echt op te wachten dat ik mee ging helpen. Hun hebben toen alles met eigen personeel gedaan.
+3
casejxu
@Terwisscha @Deutz-Fahr-Rijder als ik naar me zelf kijk ben ik heel blij met mijn technische achtergrond. Ook bij bollenboer veel geleerd over elektriciteit. Kan daardoor echt alles wel zelf repareren of maken op t bedrijf. Van machines tot verlichting jn stal maar ook op gebied van water kom ik heel ver tegenwoordig. Alleen specifieke delen van de melkwinning brand ik mijn vingers niet zomaar aan
+1
rommert14
@casejxu Ja dat bespaard echt klauwen met geld
casejxu
@rommert14 klopt. Zeker nu ik af en toe ook nog eens bij onze case dealer in de werkplaats loop😁 al komen meeste onderdelen nog wel bij oud werkgever vandaan
Deutz-Fahr-Rijder
@casejxu scheeld echt wel ja als je veel reparaties zelf kan doen en dan heb je in de winter ook wat te doen zullen we maar zeggen😜
casejxu
Quote Reactie van @Deutz-Fahr-Rijder:
heb je in de winter ook wat te doen zullen we maar zeggen

Ja want anders hang ik natuurlijk maar wat op straat rond😅
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@casejxu hahaha dat zeg ik niet😂
+1
casejxu
@Deutz-Fahr-Rijder hahaha mocht willen dat ik er meer tijd voor had. Plan januari en februari al bijna geen werk in voor andere maar dat loopt dan toch altijd anders.... men lijkt me nogal te vinden 😅
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@casejxu en nee zeggen blijft ook lastig natuurlijk
+2
casejxu
@Deutz-Fahr-Rijder daar word ik steeds beter in. Zeker nu ik kan kiezen wat ik ga doen😁 en anders lekker dagje thuis op de boerderij haha
+1
Terwisscha
@casejxu Mooi dat die bollenboer je dat ook allemaal hebt geleerd! En nu ook nog bij een case dealer, het kan niet op voor jou Paul😉
+1
casejxu
@Terwisscha haha klopt! Maar voorlopig ff geen tijd meer voor. Na t weekend maar in de akkerbouw en betonwerk🤷‍♂️
FONHOF
Mooie werkplaats, en hoog, heb je gemaakt van

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!