Foto van een Case IH CS 110, de nieuwe meerderhandse 4 elements hark van de buren testen. Ongeveer 80ha mee geharkt en tot nu toe waren de opraapwagen chauffeurs er zeer tevreden over. Mooie brede maa

Case IH CS 110

+2
Inter-844s
Foto van een Case IH CS 110, de nieuwe meerderhandse 4 elements hark van de buren testen. Ongeveer 80ha mee geharkt en tot nu toe waren de opraapwagen chauffeurs er zeer tevreden over. Mooie brede maar vooral egale wiers die de pickup mooi kan opladen. Kon de wagens prima voor blijven maar ze moesten ook een klein stukje rijden naar de bult. De wagens waren sneller vol en hoeven dus minder door het land te rijden.

Reacties

+2
Inter-844s
De hark zou eerst met een transport bedrijf worden gebracht vandaag, maar dan kon die niet gebruikt worden deze week. Dus toen maar besloten om hem op te halen met de trekker. Mooi met mijn eigen trekker een ritje van Winsum (Gn) naar Marienheem en terug. Dacht iets van 230km en een 7 uur over gedaan. Hij ligt aardig mooi achter de trekker maar drempels kan je beter rustig overheen gaan anders begint hij met klapperen.

Het is een Fella TS 4000 uit 2007, dus heeft al wat ervaring. Het is een hele simpele machine, voorste elementen hydraulisch verstelbaar met 1 ventiel, en heffen en zakken met een 2e ventiel.

(klik om te vergroten)

Het hark beeld is 90% van de tijd echt super, maar af en toe beginnen de voorste rotoren grasplukken weer mee naar buiten te gooien wat de achterste rotoren dan niet meer meenemen en moet je terug in toeren. En hij wil wel af en toe wat gras laten liggen in een de rijsporen van de maaier/sleepslang.

Hij zou maximaal 12.5 meter moeten kunnen harken, maar omdat we de achterste elementen op z'n smalst hebben staan voor de opraapwagen laat die dan een beetje gras tussen de voorste en achterste elementen liggen. Dus zal rond de 11m hebben geharkt.

(klik om te vergroten)

Trekker kan het makkelijk doen, mooi op 540eco en de hark zou zo rond de 450 toeren moeten maken. Motor draait dan iets van 1300 toeren ofzo, +-80ha geharkt, gemiddeld 5-6ha/h en 1,5L/ha. Best netjes dacht ik, deed rustig aan want is voor mij ook de eerste keer met een 4 elements hark op pad. En was niet overal helemaal netjes afgemaaid en dan gaat het harken meestal ook niet mooier van.

(klik om te vergroten)

Hark eerst door gesmeerd voor dat we begonnen, maar wat een vetnippels zitten er op als je een hydraulische kuhn gewend bent, even snel smeren voordat je wil beginnen is niet echt handig zegmaar.
Fendt926Driver
@Inter-844s je zegt mooie egale brede wiersen en even later typ je dat de achterste elementen op zijn smalst staan.
Hoe breed leg je de wiers weg dan??
1.40m??
Fendt926Driver
@Inter-844s mooi ritje.
Marienheem bij veldman vandaan denk ik dan.
Dat zal zeker heel mooi harken met een 4 elements hark
+1
Inter-844s
@Fendt926Driver Stond bij Boma te koop. Hoe breed de wiers was durf ik niet zo te zeggen heb ze niet opgemeten, maar de pickup is dacht ik 2m en had nog een beetje breedte over dus zal wel richting de 1.70m gaan. Scheelt dat de hark de bochten mooi flauw neerlegt anders krijg je die er niet in. Met egale wiers bedoelde ik dat het in de lengte van de wiers gelijkmatige dikke wiers is en geen rij van bulten. Want die wiersen kom ik ook wel een tegen en dat wil gewoon niet laden.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Inter-844s:
Stond bij Boma te koop

Aahh ok.
Dan ben je naar marienberg gereden en niet naar marienheem.
Maar dat maakt ons niets uit was alleen nog een 60km verder geweest
Inter-844s
@Fendt926Driver Het eerste deel had ik tenminste wel goed 😂, vond dit wel ver genoeg om 'even' heen te rijden.
Fendt926Driver
@Inter-844s ha ha inderdaad was erger geweest als je naar de verkeerde toe gereden was.
Nette mensen altijd bij boma.
Heeft ad jou geholpen of was henk er wel?
Inter-844s
@Fendt926Driver Klopt waren heel behulpzaam, weet niet wie mij heeft geholpen. Was ook een veel groter bedrijf dan ik eerst had gedacht.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Inter-844s:
weet niet wie mij heeft geholpen.

Een grote vent of een iets kale??
Inter-844s
Een iets kale 😂
+1
Fendt926Driver
@Inter-844s ha ha.
Zal henk geweest zijn.
Super vriendelijk.
Maar zakelijke vertegenwoordiger.
Kan er altijd wel goed mee.
Mijn 916 en 926 zijn daar ook vandaan gekomen.
En vroeger de 612 en de 610...
Terwisscha
@Fendt926Driver traktorpool.nl/details/Trekkers/…
Mooie vervanger voor je huidige 926. Ga je er heel wat uren op vooruit. Zou wel even gaan zitten als je belt voor een prijs opgaaf.... voor een €100.000 heb je hem niet schat ik...
Fendt926Driver
@Terwisscha dan moet ik het puur om de 10000 uur minder doen. Trekker heeft geen opties die mijn trekker niet heeft. En is ook nog 3 jaar ouder
En om dan al ruim 4 euro per draaiuur bij moet betalen is mij ook fors te gek
Terwisscha
@Fendt926Driver 6000 uur er bij op bij de huidige moet ook nog wel lukken. Ben je wel bijna 10 jaar verder voordat gebeurt is. Zie je dan wel weer idd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!